Vannacht gaat het vriezen in Nederland

Zomer of niet, net een hittegolf geweest of niet, het maakt allemaal niet: vannacht is er een grote kans dat er lokaal nachtvorst plaatsvindt.

Vorige week raakte Nederland nog in tropische sferen toen thermometers overdag én ’s nachts meer dan 30 graden Celsius aangaven. Ook voor dit weekend zijn er weer hoge temperaturen tot wel 28 graden voorspeld. Maar voordat het zover komt, gaan we de aankomende nacht eerst nog uit een ander vaatje tappen. Voorspeld wordt namelijk dat het lokaal gaat vriezen:

Een zeldzaam koude julinacht zelfs, met minima tussen 5 en 10 graden en zeer lokaal mogelijk vorst aan de grond!

De laagste temperaturen worden verwacht boven de zandgronden in het midden en oosten van Brabant, de Veluwe en Twente, meldt Weerplaza. Vorst aan de grond in juli is een zeldzaamheid. In de afgelopen 45 jaar kwam het maar vijf keer eerder voor.

Overigens lijkt het niet aan te bevelen om de schaatsen uit het vet te halen en alvast de sneeuwkettingen te monteren aan de auto, want lang blijft het niet onder het vriespunt. Het zal morgen in de loop van dag al snel weer opwarmen. Temperaturen kunnen morgen en zaterdag makkelijk richting de 28 graden gaan. Dus slaap vanavond onder een warme wollen deken, maar morgen…

11254473_1606728199602040_1485706860_n

… is het weer bikiniweer! Zoals ook de bovenstaande zangeres LeAnn Rimes begrepen lijkt te hebben op haar Instagramprofiel!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. halo1

  Mooie kleur bikini… maar te vormeloos.. ja.. het wordt een echte Grexit-nacht-vorst..

  1. toetssteen

   @halo1
   Meer nachtschade.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.