Zijn vrouw overleed aan kanker. Omdat ze een enorme fan was van Star Wars besloot hij om haar op buitenaardse wijze te eren

Als een man van zijn vrouw houdt is hij bereid om alles te doen; inclusief een wandeling van 1032 kilometer.

Kevin Doyle heeft zijn vrouw op buitenaardse manier geëerd nadat ze overleed aan kanker.

Voor Eileen, zo heette Kevins vrouw, overleed was ze een enorme fan van Star Wars. Ze was zelfs lid van het 501e legioen (501 Legion), een organisatie van, voor en door fans die het leuk vinden om zich, in hun vrije tijd, als Star Wars-persona te verkleden.

Om haar nagedachtenis op een goede manier te eren besloot Kevin om een enorme wandeltocht te ondernemen van Rancho Obi-Wan (een Star Wars-museum in Californië) naar Comic-Con in San Diego. De wandeling komt neer op 1032 kilometer: een ongelooflijke afstand.

Vervolgens zette hij een CrowdFundingsactie op om geld in te zamelen voor een stichting die hij opgezet heeft genaamd Eileen’s Little Angels. Kevin wil deze stichting gebruiken om speelgoed te maken met Eileens kunst (ze was een kunstenares)… die hij vervolgens wil geven aan kinderen die kanker hebben.

Screen Shot 2015-07-19 at 16.44.17

Kevin vertrok in juni en rondde zijn reis afgelopen week af. Hij zegt dat de wandeltocht hem de zielenrust heeft gegeven waar hij naar op zoek was:

“Toen ik wandelde en mensen ontmoette vond ik de rust die ik zocht.”

Tijdens zijn tocht ontmoette Kevin allemaal mensen die maar wat graag met hem op de foto wilden. Ook werd hij aangesproken door veel mensen die zelf aan kanker lijden en zijn toch bijzonder inspirerend vonden.

Screen Shot 2015-07-19 at 16.48.02

Eenmaal aangekomen in San Diego woonde Kevin een Star Wars conferentie bij waar hij een staande ovatie ontving voor zijn geweldige, respectvolle prestatie.

Screen Shot 2015-07-19 at 16.49.03

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.