Britse ISIS-hacker gedood in Amerikaanse luchtaanval

Hij was nummer 3 op de kill list van de Amerikanen.

Een zeer hooggeplaatste ISIS-strijder is afgelopen nacht gedood in een Amerikaanse luchtaanval in Syrië. De Brit heette van oorsprong Junaid Hussain en was in 2013 al naar Syrië gereisd, waar hij de naam Abu Hussain al-Britani had aangenomen.

Hussain kreeg al snel een prominente positie in ISIS. Zo was hij verantwoordelijk voor het sociale media-beleid van de terreurbeweging, dat erop gericht is om zoveel mogelijk mensen over te halen om zich bij de groep aan te sluiten. Een nog veel schokkendere actie van het ‘cyberkalifaat’ was de computerhack waarbij ISIS erin slaagde om de Twitter- en Youtube-accounts van het US Central Command te hacken. Korte tijd stonden er toen pro-ISIS berichten op deze accounts van het Amerikaanse leger.

 

 

Screen Shot 2015-08-27 at 07.57.34
De terroristische hacker was onder meer verantwoordelijk voor het hacken van een twitteraccount van het Amerikaanse leger

 

Screen Shot 2015-08-27 at 07.57.21
De hacker postte privégegevens van hoge Amerikaanse generaals op de gehackte twitteraccount

Ook in het Verenigd Koninkrijk was Hussain al geen lieverdje. In 2012 moest hij zes maanden de cel in omdat hij het adresboek van Tony Blair had gehackt en delen ervan had gepubliceerd.

De dood van de terroristische hacker is zeer goed nieuws voor de coalitie die strijdt tegen ISIS. Voor de Amerikanen stond hij zelfs op nummer 3 van hun zogeheten kill list. Alleen ISIS-kalief Al Baghdadi en Jihadi John, de moordenaar van James Foley, staan hoger op de lijst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. skeeter

  hopelijk was het een zeer pijnlijke ervaring voor deze woestijn ezel.

  1. Gielah

   Hij was al elders bezig ú af te zeiken.

  2. van Urk

   Heldere punt van deze koningin. Maar durft zij dat ook openlijk tegen haar eigen volk te zeggen of tegen de leiders van buurlanden uit haar eigen regio i.p.v. in een democratisch tolerant werelddeel?

 2. poldi

  Dat er velen mogen volgen.
  Uit betrouwbare bron vernomen dat er door de vele martelaren een tekort aan maagden in de allah hemel is ontstaan.
  Men overweegt een rantsoenering waarbij tien martelaren 72 maagden moeten delen.

 3. skeeter

  @ mediaevist,
  ze mag het zeggen maar ze is natuurlijk in de minderheid.
  Het gross van de pedoaanhangers zijn het woord diersoort nog niet waard

 4. V.K.

  -Na ja, er zijn trollen genoeg welke de plaats van deze jongen kunnen innemen. Nou vraag ik mij af, zijn de Amerikanen en Engelsen nou zo dom, of is deze trol nou zo slim betreffende het hacken van telefoonboekjes en adresgegevens van de overheid.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Slechte dag voor de Armeense genocide ontkenner en Charlie Hebdo onderpis*er Alexander ‘Me Love the islamofobie-term-munter-Khomeinie sooo much en Erdogan groupie’ Pechtold.

  Vlag gaat ongetwijfeld halfstok op de burelen van de Antidemocraten ’66.
  U weet wel die club die werkelijk alle dromen van Mierlo verkrachtte en in de riolering dumpte en daarvoor ruimhartig beloond werd door de journalistiek en kiezer

  Halfstok

 6. poldi

  Een prima inspireren voorbeeld, waarin benadrukt wordt, dat doorgaans de aanhouder wint!

  De alom verguisde Yanks hebben deze klus wederom geklaard, proficiat!

  Het is ten zeerste te wensen, dat Westerse regeringsleiders – waaronder uitdrukkelijk ook de Nederlandse, hier een voorbeeld aan zullen nemen, om vervolgens adequate maatregelen tegen de oprukkende, fascitische Islam te nemen.
  Zoals IJzervreter Frits Bolkestein als indringende waarschuwing onlangs in de Volkskrant postuleerde:
  “De door ISIS begane terroristische uitwassen, hebben alleszins te maken met de Islam”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.