Britse ISIS-hacker gedood in Amerikaanse luchtaanval

Geen categorieaug 27 2015, 8:00
Hij was nummer 3 op de kill list van de Amerikanen.
Een zeer hooggeplaatste ISIS-strijder is afgelopen nacht gedood in een Amerikaanse luchtaanval in Syrië. De Brit heette van oorsprong Junaid Hussain en was in 2013 al naar Syrië gereisd, waar hij de naam Abu Hussain al-Britani had aangenomen.
Hussain kreeg al snel een prominente positie in ISIS. Zo was hij verantwoordelijk voor het sociale media-beleid van de terreurbeweging, dat erop gericht is om zoveel mogelijk mensen over te halen om zich bij de groep aan te sluiten. Een nog veel schokkendere actie van het 'cyberkalifaat' was de computerhack waarbij ISIS erin slaagde om de Twitter- en Youtube-accounts van het US Central Command te hacken. Korte tijd stonden er toen pro-ISIS berichten op deze accounts van het Amerikaanse leger.
[caption id="attachment_118147" align="aligncenter" width="554"]Screen Shot 2015-08-27 at 07.57.34 De terroristische hacker was onder meer verantwoordelijk voor het hacken van een twitteraccount van het Amerikaanse leger[/caption]
[caption id="attachment_118148" align="aligncenter" width="561"]Screen Shot 2015-08-27 at 07.57.21 De hacker postte privégegevens van hoge Amerikaanse generaals op de gehackte twitteraccount[/caption]
Ook in het Verenigd Koninkrijk was Hussain al geen lieverdje. In 2012 moest hij zes maanden de cel in omdat hij het adresboek van Tony Blair had gehackt en delen ervan had gepubliceerd.
De dood van de terroristische hacker is zeer goed nieuws voor de coalitie die strijdt tegen ISIS. Voor de Amerikanen stond hij zelfs op nummer 3 van hun zogeheten kill list. Alleen ISIS-kalief Al Baghdadi en Jihadi John, de moordenaar van James Foley, staan hoger op de lijst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten