Britse Labourpartij in grote paniek met ultralinkse uitdager Jeremy Corbyn comfortabel bovenaan de peilingen

Een keiharde socialist ligt op koers om de nieuwe partijleider van de Britse Labourpartij te worden. En de centrum-linkse vleugel is daar absoluut niet blij mee.

De Labourpartij van het Verenigd Koninkrijk – de zusterpartij van onze eigen PvdA – is in rep en roer. Na de desastreuze verkiezingen van afgelopen mei zoekt de partij naar een nieuwe leider. Er hebben zich vier gegadigden gemeld. Drie die voor de vele “Blairites” – aanhangers van de populaire ex-premier Tony Blair – acceptabel zijn. En eentje die op handen wordt gedragen door de vakbonden en het radicaal-socialistische deel van de partij. En raad eens wie bovenaan de peilingen staat? Juist, die laatstgenoemde. Jeremy Corbyn:

As the voting registration draws to a closer, Mr Corbyn’s popularity shows no sign of letting up, with a YouGov poll on Tuesday giving him 53 per cent of support.

Zijn drie tegenkandidaten staan op 21%, 18% en 8%. Ver achter dus. Niet alleen de drie andere kandidaten zijn ontevreden over die gang van zaken. Ook de andere parlementsleden van Labour zien Corbyn echt niet zitten:

But two thirds of Labour’s front bench roles would be left unfilled if Jeremy Corbyn wins the leadership because MPs will refuse to back his policies, shadow cabinet ministers have told The Telegraph.

As few as 30 MPs would be willing to sign up to take jobs under Mr Corbyn in a move that would effectively stop the party functioning as an opposition, senior figures have warned.

Corbyn is inmiddels ook bij de bookmakers de grote favoriet. Of de ultralinkse politicus – die Hezbollah en Hamas eerder ook “vrienden” heeft genoemd, en van zijn vrouw is gescheiden omdat zij hun zoon naar een goede school wilde sturen – zich ook daadwerkelijk de nieuwe partijleider van Labour mag gaan noemen weten we pas in september. Dan zal de uitslag van de leiderschapsverkiezing worden bekendgemaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bromsnor

  Ik hoop dat Labour deze linkse extremist en terroristen liefhebber als partijleider kiest.

  Want dan maakt Labour bij de algemene verkiezingen geen kans.

  1. CJD

   Daar ben ik het met je eens Brom, dat hoop ik ook

 2. AnnieJansz

  Een liefhebber van terroristen is het natuurlijk niet en eens dat hij als leider voor Labour op dood spoor zet.

  Maar de schreeuw bij links naar wat eerlijke linkse waarden is overduidelijk. in Nederland is de PvdA ook naar rechts afgegleden.

 3. Ikora

  Labour centrum-links? Corbyn ultra-links? Een keiharde socialist?

  Het door Blair geintroduceerde New Labour bleek heel heel erg rechts te zijn, net als de PvdA hier. Daardoor heeft het de traditionele achterban van zich vervreemd – met gruwelijke verkiezingsresultaten als gevolg. Klinkt bekend? Het is een parallelle ontwikkeling.

  Nou Labour op het punt draconische bezuinigingen op bijstand, uitkeringskorting, belastingvermindering voor de heel erg rijken de eigen achterban helemaal de gordijnen ingejaagd heeft door met de Tories mee te stemmen, komt er vanzelf een ruk naar links. Niet voor niks wordt in het VK gesproken van “red tories”en “blue tories”.

  Twintig jaar foute keuzes, sjoemelpolitiek, leugens en oorlogsrhetoriek worden afgestraft in de hoop de kiezers weer terug te winnen.

  Klinkt bekend? Zal daar niet lukken net zomin als het hier gaat gebeuren. De tijden zijn veranderd.

  1. Bromsnor

   De traditionele achterban van Labour heeft die partij , net als de traditionele achterban van de PvdA ,voor een deel verlaten.

   Vooral omdat veel traditionele stemmers zich niet kunnen vinden in het immigratie en integratie beleid van deze partijen.

   Veel z.g “working class voters” stemmen nu op de UKIP en niet meer op Labour.

 4. toetssteen

  Dan toch maar weer Cameron.

 5. toetssteen

  O ja hoor Moreno, socialisme stopt als andermans geld op is. Wetmatig.

 6. CJD

  Geweldig!!! In Amerika Bernie Sanders die ook een bedreiging vormt voor de democraten, in Nederland waar de SP in veel gemeenten de PvdA heeft ingeruild,

  Derde weg sociaaldemocratie is nu (gelukkig) op zijn retour

 7. skeeter

  Dat klopt, socialisme stopt pas als het een land kompleet naar de bliksem heeft geholpen. Die ziekte is alleen op te heffen door bijvoorbeeld alleen netto belasting betalers te laten stemmen.

  1. van Urk

   Kijk maar naar Venezuela. Zal niet lang duren dat daar nog een staatsgreep komt.

   1. Wachteres

    https://ejbron.wordpress.com/2015/08/10/venezuela-boeren-moeten-hun-producten-aan-de-regering-afstaan/

    Juist van Urk. Dit bedoelt El CHE:

    Kunnen we jaloers op zijn!

    Ik herinner me dat – nog voor de val van de muur – Poolse vrienden, een echtpaar, bij ons op bezoek kwamen.

    Zij was al eerder geweest en hij was er voor het eerst.

    Ze zouden ‘de stad’ ingaan, boodschappen doen in de Lange Nering, dé winkelstraat in Emmeloord [ook de enige]. 😉

    Ik ga maar met hem mee, zegt zij, want anders raakt hij helemaal van streek.

    In Poznan had je geen winkels vol met schoenen, maar je moest afwachten of je zwarte of bruine kon krijgen. Had je perse bruine nodig dan was het mogelijk dat je maanden kon wachten, voordat die op de markt kwamen.

    Haar vader was professor, maar ze leefden in een flatje met één slaapkamer.

    Zij heeft tot haar achttiende met haar broer op één kamer geslapen. Haar ouders moesten ’s nachts de kleine woonkamer tot een slaapvertrek omtoveren.

    Nee, daar moeten we naar toe.

 8. _Mediaevist_

  Alles is beter dan Blair-achtig. Dit heeft Tony Slijmbal gedaan:

  – Engeland de 2e Golfoorlog ingerommeld, een misdaad tegen de mensheid die mogelijk 500.000 mensen het leven heeft gekost
  – Dr. David Kelly laten vermoorden
  – Ruim baan gegeven aan massa-immigratie en islamisering

  Deze pipo zal wel niet voor de eerste 2 zaken zijn. En de 3e, ach dat is toch niet tegen te houden.

 9. Wachteres

  “Of de ultralinkse politicus – die Hezbollah en Hamas eerder ook “vrienden” heeft genoemd, en van zijn vrouw is gescheiden omdat zij hun zoon naar een goede school wilde sturen”.

  Als je links bent, heb je geen goede opleiding nodig.

  En mocht je die, min of meer gedwongen, toch wel krijgen, dan werkt die averechts in de hersenen.

  Kijk naar onze linkse regering, kijk naar de wanstaltige EU, kijk naar Simon.

  Nadat zij jarenlang met hun studie ons belastinggeld hebben verknoeid, zijn ze nog niet in staat om goed van kwaad te onderscheiden, laat staan dat ze hun land in de goede richting kunnen leiden, waarvoor ze toch worden betaald.

  Het zijn net lemmingen die zich massaal in de afgrond storten.

  1. _Mediaevist_

   Toch gek, die linksen hoeven zelf niet te studeren en/of kennis op te doen behalve wat rooie boekjes en lopen toch op rechts te zeuren “je hebt die en die boeken niet gelezen”. Een schier onuitputtelijk arsenaal aan smerige trucjes hebben ze.

  2. Dwarshout

   U bedoelt iemand als Paul Rosenmöller bijvoorbeeld?

   1. _Mediaevist_

    Ook die stukken krapuul hier gaan vaak zo te werk.

 10. Wachteres

  https://rommelig.wordpress.com/2015/08/13/zweden-gaat-voor-mijn-ogen-ten-onder/

  Een rampzalig bericht uit Zweden; het lichtend voorbeeld voor links, een linkse nachtmerrie voor elk verstandig mens.

  “Zweden gaat voor mijn ogen ten onder”.

  “Carola en Emil. Moeder en zoon, 55 en 28 jaar. Ze waren afgelopen maandag in Ikea om wat boodschappen te doen voordat ze familie in Västerås zouden bezoeken. Het was ook het laatste wat ze deden. Er circuleren foto’s op het internet waarvan gezegd wordt dat men kan zien dat de vrouw onthoofd is. Tijdens het arresteren van een van de vermoedelijke moordenaars zou hij herhaaldelijk in het Arabisch “Allah is groot” hebben geschreeuwd.

  De vermoedelijke moordenaars zijn sinds juli in Zweden aanwezig. Ongeveer een maand. Asielzoekers uit Eritrea.

  Een dwaas was er snel bij om op Facebook een oproep te doen voor een demonstratie tegen racisme.

  Onmogelijk om er achter te komen dat het iemand was met een slecht gevoel voor humor, of dat het de gebruikelijke pavlovreactie was van de antiracistische zenuw die gekieteld werd bij debiel links.

  Zweden gaat kapot. Maar in Zweden hoort niemand iets. Want wij geloven als je het kwaad niet hoort, kwaad niet ziet, en er niet over praat, het ook niet bestaat, en zo het kwaad kunnen ontsnappen”.

  Ook in Zweden bestaan – God zij dank – nog verstandige mensen, die wel de moed hebben om de waarheid – hoe hard die ook is – onder ogen te zien.

  Een moeder en zoon omgebracht, mogelijk onthoofd? Doorlopen mensen, niets aan de hand.

  En de Zweedse MSM zal de feiten wel zoveel mogelijk verdoezelen.

  Dat zijn die, volgens Simon, enige goede, betrouwbare kranten.

  1. _Mediaevist_

   Volgens figuren als Brouwenstein en Annie Jansz hebben deze moeder en zoon niet beter verdiend. Blank en Christelijk? Dan mag je dood van links.

 11. Wachteres

  Mediaevist, zij geloven dat ‘als je het kwaad niet hoort, kwaad niet ziet, en er niet over praat, het ook niet bestaat, en dat je zo aan het kwaad kunt ontsnappen’.

  De consequentie is natuurlijk wel dat wij met elkaar er de dupe van worden.

  1. _Mediaevist_

   Ze kunnen zeker aan het kwaad ontsnappen, dat kan onder andere met een vliegtuig naar een ander land, maar het kan ook in een houten kist six feet under.

 12. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/13/spreuk-ayn-rand/

  “Er is geen verschil tussen communisme en socialisme, behalve de manier waarop ze beide hetzelfde ultieme doel willen bereiken: het communisme neemt zich voor om de mens met geweld tot slaaf te maken, het socialisme door middel van stemmen.

  Het is louter het verschil tussen moord en zelfmoord.”

  (Ayn Rand)

  1. _Mediaevist_

   Zit wat in, het is in elk geval allemaal familie van mekaar:

   – Marx : internationaal regeringen omver werpen
   – Stalin : dictatuur van het proletariaat, nationaal en dan expansie
   – Neo-Marxisme : aantasting bestaande structuren, infiltratie via onderwijs, media en politiek + uitgewerkte propaganda-strategie (Frankfurter Schule)

   Op dit moment zijn de Neo-Marxisten verreweg het meest succesvol, in Nederland hebben ze veel politieke invloed en bijna alle media en bijna al het onderwijs in een ijzeren greep.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.