Deze beste vriendinnen zitten allebei in een rolstoel, maar laat je niet bedotten. Wacht tot je ziet hoe goed ze kunnen dansen

Deze beste vriendinnen zitten allebei in een rolstoel, maar laat je niet bedotten. Wacht tot je ziet hoe goed ze kunnen dansen

Mayli en Brooklyn zijn twee hele vrolijke meisjes. En ze laten hun onuitputtelijke goede humeur heus niet bederven door het feit dat ze in een rolstoel zitten. Sterker nog: ze dansen er op los.

Voor veel mensen betekent een rolstoel dat je je bewegingsvrijheid kwijtraakt. Je kan ineens vrijwel nergens meer heen. Maar de zesjarige beste vrienden Mayli en Brooklyn zien dat toch echt anders. Beide meisjes werden geboren met een open ruggetje en kunnen daardoor hun benen niet goed gebruiken. Ze laten zich echter totaal niet stoppen door hun lichamen. Sterker nog, ze dansen er op los:

[video width="640" height="426" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/11658507_961401027243882_975038989_n.mp4"][/video]
.

Rolstoel of niet, er zal gedanst worden! De twee enthousiaste meiden zijn altijd bij elkaar om leuke dingen te doen. Mayli's moeder legt uit:

"We hebben regelmatig logeerpartijtjes en dansfeestjes in de keuken. Deze meiden waren gewoon voorbestemd om vrienden te worden!"

En over het dansen:

"Mayli is een danseres. Als er een beat is, is zij erop aan het bewegen. Sommige mensen denken dat ze "opgesloten" is in haar stoel, maar haar rolstoel is juist haar middel om van vrijheid en onafhankelijk te genieten. Met danslessen voor haar willen we deze kinderen een plek geven waar ze zich niet zo 'anders', aangestaard of ondervraagd hoeven te voelen."

En zogezegd, zo gedaan. Behalve Mayli en Brooklyn is er nu een hele groep aan rolstoel gekluisterde meisjes die leert dansen, en dat je je absoluut niet hoeft te schamen voor je lichaam:

11781637_974989059218412_2158908178304455054_n

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties