De Philips Shaver series 9000: alle 21e eeuwse vernuft in een scheerapparaat

Wat is het toch altijd fijn om weer voor de dag te komen met een gladgeschoren gezicht! En wat is het dan ook altijd prettig als de daarvoor benodigde scheerbeurt in een mum van tijd kan plaatsvinden. Het is precies wat de Shaver series 9000 van Philips biedt, en daarom ben ik in een korte tijd ook zo verknocht geraakt aan dit apparaat.

De door Philips aangedragen wapenfeiten van Shaver series 9000 zijn namelijk indrukwekkend. De Shaver 9000 scheert namelijk 30% gladder en neemt 20% meer haartjes mee in één beweging. Of die percentages ook precies kloppen kon ik niet natellen. Wel weet ik dat het apparaat in een handomdraai mijn hele kin in één veeg haarvrij maakte. Daar het doorgaans mijn gewoonte is om eerst een redelijke baard te laten staan alvorens ik scheer, wil dat nogal wat zeggen. Ik moet het eerste scheerapparaat naast de Philips Shaver series 9000 die dat dit kan nog vinden.

Maar het is niet alleen het supersnel glad scheren wat dit een aan te raden artikel maakt. De ervaring begint al als je het apparaat in de hand neemt, nog voordat je ‘m aanzet. Op het strakke en moderne apparaat zit een handig LCD-display dat op ieder moment de nog resterende batterijduur aangeeft. Top, want niks is immers zo vervelend als een scheerapparaat dat halverwege een scheerbeurt dienst weigert omdat het door z’n voorraad stroom heen is. Maar ook als je ‘m aanzet vallen meteen alle snufjes op. Niet alleen is het apparaat vrijwel geruisloos, de shaver is ook uitgerust met een afneembare scheerkop. Bijgeleverd wordt immers ook een trimkop, die je in plaats van de scheerkop met kinderlijk gemak op de shaver draait. En die trimkop heeft dan ook weer verschillende standen. Wil je een gladde kin? Dat kan heel goed. Zoals ook hierboven al beweerd scheert de Philips Shaver series 9000 zo’n 30% gladder.

Voor de gemiddelde gebruiker is dat al meer dan genoeg. Mooi meegenomen voor de mannen die misschien juist een stoppel willen overhouden, of zelfs alleen maar de baard een beetje bijtrimmen zijn wat bijkomstige opties: dankzij de verwisselbare scheer- en trimkop kan je de Shaver series 9000 precies zo afstellen at het past bij je eigen voorkeuren omtrent gezichtsbeharing. Met drie verschillende standen is het voor ieder wat wils.

Want ja, de drie vrijdraaiende mesjes van het geavanceerde scheerapparaat zien er niet alleen ultramodern uit.. ze hakken ook nog eens door je gezichtshaar heen als een heet mes door de boter.

Het comfort van het Philips-scheerapparaat gaat echter ook door wanneer de scheerbeurt er in een mum van tijd weer opzit. Het bijgeleverde SmartClean-reiningssysteem zorgt er automatisch voor dat het apparaat wordt schoongehouden met een speciale reinigingsvloeistof. Dat is navulbaar, maar met de cassette die er al bij wordt geleverd kan je in ieder geval een flinke tijd vooruit. Het SmartClean-systeem doet echter méér dan alleen schoonmaken: het smeert en droogt het scheerapparaat ook meteen. Zo is de Philips shaver weer klaar voor een volgend gebruik als je ‘m weer uit de SmartClean haalt!

De Philips Shaver 9000 is verkrijgbaar vanaf €239,99. De versie met SmartClean-systeem is er vanaf €309,99. Voor meer info: philips.nl/shaver9000.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.