Gewonden bij aanslag op politiebureau en Amerikaans consulaat in Istanbul

Vijf politieagenten en twee burgers zijn gewond geraakt.

Het wordt met de dag onrustiger in Turkije. Zowel ISIS als de PKK hebben het voorzien op Turkse burgers én agenten en soldaten. Zie maar wat er afgelopen nacht is gebeurd in Istanbul:

Zeker zeven mensen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een bomaanslag op een politiebureau in de Turkse stad Istanbul. Het gaat om vijf politieagenten en twee burgers, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.

De bomb ging af om 01:00 uur bij het politiebureau. Het kantoor is daardoor grotendeels ingestort. De bomb was vrij heftig: auto’s en andere gebouwen in de omgeving raakten namelijk ook beschadigd.

En dat is niet alles. Kort na de aanslag openden twee mannen het vuur op het Amerikaanse consulaat in Istanbul. De dader vluchtten toen agenten terugvuurden. Bij deze aanslag vielen gelukkig geen doden.

Beide aanslagen zijn vooralsnog niet opgeëist.

Hoewel Turkije ongetwijfeld meteen naar o.a. de PKK zal kijken lijkt mij de kans klein dat de Koerden hier iets mee te maken hebben. Zij hebben er namelijk niets bij te winnen als ze Amerikanen aanvallen; dat lijkt me eerder een actie van moslimradicalen, en dus wellicht van ISIS. Ook kan de DHKP-C erachter zitten; een revolutionaire communistische terroristische organisatie die, net als ISIS, fel anti-Amerika is.

Die laatste groep eiste de verantwoordelijk op voor een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Ankara, in 2013.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. zomaar

  ik ben bang , dat Erdogan ons (de NAVO) ,een derde wereldoorlog aan naait !!, met zijn aanvallen en beschuldigingen richting de Koerden .

  toch deze keer zal men strijden aan de zijde van de Nationaal Fascisten, (aan de zijden van de Turken dus) !, om de anders denkende (cq gelovigen ) , totaal te vernietigen, immers hier in ons (vrije) westen zijn de antifascisten van na WII , de fascisten van NU, en lopen de hoop met regiems zoals de islam , zoals men dagelijks hoort en leest .

  en dat deze oorlog zijn weerga niet kent , of zal kennen , komt door het decennia binnen halen van de islam zendelingen , zendelingen die vrijwel alle tot de tak der soennieten behoren , juist ja die tak die Erdogan ook aanhangt , die tak (hetzij puur toeval) , ook de IS strijders aanhangen .

  regeringen , druiloren jullie alle (vanaf 1960 tot nu ), zijn bedankt voor de onmenselijke toekomst die wij , onze kinderen en kleinkinderen tegemoet gaan!.

  1. skeeter

   je mag hopen dat de oorlog vroeg begint

 2. Bromsnor

  Bij de bombardementen op de Koerden zijn volgen de laatste berichtten veel doden gevallen. (iets van 390 doden)

  Aangezien de Koerden de meest effectieve kracht zijn die tegen ISIS vechten is dat in het voordeel van ISIS.

  Want hoe meer gedode Koerden, des te minder Koerden er zijn om tegen ISIS te vechten.

  In een interview met de BBC zegt de PKK leider dan ook dat Turkije ISIS bescherm door de Koerden aan te vallen.

  PKK leader: Turkey is protecting IS by attacking Kurds
  http://www.bbc.com/news/world-europe-33818282

  1. zomaar

   tja de Koerden willen een onafhankelijke staat , en dat schiet onze radicaal gelovigen Erdogan in het verkeerde keelgat , dus moet dit naar Nationaal Fascistische gebruik , in de kiem gesmoord worden .

   en onze westerse wereld lijders !! , geven hem alle vrijheden daarvoor .

   met het gevolg dat , IS ooit samen met de Nationaal Fascistische Turk bij ons aanklopt .

   en ja samen met onze wereld lijders, zal het hen gelukken ons onder de sharia wetgeving te knechten , met het gevolg dat je vandaag niet weet of morgen je kop nog op je romp staat .

   maar volgen onze lijders is dat maar bijzaak , zij noemen dit een kleinigheidje en wij moeten niet zo zeuren .

 3. poldi

  U kent deze uitspraak van de “democraat” Erdogan nog wel:

  “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze kazernes en de gelovigen onze soldaten.”

  En daaraan wil ik toevoegen “Onze baarmoeders zullen het ongelovige westen voorzien van miljoenen fundamentalistische gelovigen”.

  1. Jodocus

   Is wel een off-topic reactie.
   Hopelijk houdt Turkije zich overeind. Anders bestaat de kans dat Isis makkelijker onze kant op komt.

   1. zomaar

    nog makkelijker dan nu , is bijna onverstelbaar, uw bent toch niet van mening dat alle moslims , die hierheen komen , niet echt de islam (koran) volgen .

    en elke moslim die onze westerse wijzen van samenleving afwijst , en zijn/haar geloof voorop stelt is een gevaar voor onze samenleving , (lees democratie , voor zover deze nog bestaat hier).

    1. Jodocus

     Ieder moslim die de westerse samenleving afwijst heeft hier niks te zoeken. Die kunnen beter rondlopen waar ze zich kunnen identificeren.
     Voor de rest, geloofsbelijdenis heb je in meerdere vormen en gradaties. Het is niet zo zwart-wit. Was het maar zo makkelijk.

   2. poldi

    Niet off-topic maar zeer actueel.
    Erdogan is zeer gevaarlijk.

    1. zomaar

     net gelezen bij de telegraaf .

     http://www.telegraaf.nl/buitenland/24359101/___IS_wil_delen_Europa__Afrika___.html

     lijkt onmogelijk , toch met de huidige landsbesturen , niet ondenkbaar , ik zie bv , al Arrie Slob, Pechtholt, Rutte , Samsom, en Roemer , enz , debatteren dat het toch mogelijk moet zijn om bepaalde (bekende ) enclaves geheel onder het islamitische bewind te stellen , en dan schrijf ik nu nog alleen maar over onze lullen partijen , kijk ik nog niet over onze landsgrenzen .

     1. Geah

      @zomaar,

      Alle AZC’s in Europa zitten overvol met veel IS-terroristen en ander soort uitschot uit Afrika …het wordt tijd dat het Europese volk in opstand komt voordat het te laat is…

     2. van Urk

      Het feit dat er ondertussen volkeren zijn die ooit onder islamitische heerschappij hebben geleefd en die thans een vrij leven leiden weg van de islam, is erger dan godslastering- het is een gezichtsverlies, belediging en een aanval op de islam. De islam wil daarom niet zomaar de dominante rol over alle religies innemen. Dat is wat er ook achter zit achter de moorddadige islamitische obsessie t.o.v. Israel, dat tot voor kort nog in handen was van moslims tijdens het Ottomaanse rijk. Zelfs een natie als Spanje, die lang geleden verloren ging voor de Ummah, veroorzaakt nog steeds woede onder sommige moslims. IS wil dus kennelijk alle gebieden terug veroveren wat ooit in handen was van de islam omdat het een belofte en ter ere van Allah is; werelddominantie van de islam. Het werk afmaken waarmee hun profeet Mohammed tijdens zijn veroveringstochten mee begonnen was.

 4. toetssteen

  Niet officieel, dus het is hear say: Edro schijnt alleen vrouwen en kinderen van de Koerden te bombarderen, de strijders zitten in de bergen en daar krijgt hij hen niet te pakken. Volgens deze bron zijn de doden dus weerlozen.

  Onderwijl vluchten christenen naar door het leger van Assad beheerst terrein en tegenstrijdig met wat het leugenachtige observatorium vd mensenrechten beweert, trekken de troepen van Assad samen met de Koerden op.
  Mhhh, dat zal wel onwelgevallig zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.