Gewonden bij aanslag op politiebureau en Amerikaans consulaat in Istanbul

Geen categorieaug 10 2015, 8:00
Vijf politieagenten en twee burgers zijn gewond geraakt.
Het wordt met de dag onrustiger in Turkije. Zowel ISIS als de PKK hebben het voorzien op Turkse burgers én agenten en soldaten. Zie maar wat er afgelopen nacht is gebeurd in Istanbul:
Zeker zeven mensen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een bomaanslag op een politiebureau in de Turkse stad Istanbul. Het gaat om vijf politieagenten en twee burgers, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.
De bomb ging af om 01:00 uur bij het politiebureau. Het kantoor is daardoor grotendeels ingestort. De bomb was vrij heftig: auto's en andere gebouwen in de omgeving raakten namelijk ook beschadigd.
En dat is niet alles. Kort na de aanslag openden twee mannen het vuur op het Amerikaanse consulaat in Istanbul. De dader vluchtten toen agenten terugvuurden. Bij deze aanslag vielen gelukkig geen doden.
Beide aanslagen zijn vooralsnog niet opgeëist.
Hoewel Turkije ongetwijfeld meteen naar o.a. de PKK zal kijken lijkt mij de kans klein dat de Koerden hier iets mee te maken hebben. Zij hebben er namelijk niets bij te winnen als ze Amerikanen aanvallen; dat lijkt me eerder een actie van moslimradicalen, en dus wellicht van ISIS. Ook kan de DHKP-C erachter zitten; een revolutionaire communistische terroristische organisatie die, net als ISIS, fel anti-Amerika is.
Die laatste groep eiste de verantwoordelijk op voor een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Ankara, in 2013.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten