Is nu ook Jericho – de broer van Cecil de leeuw – doodgeschoten?

Potentieel bijzonder triest nieuws uit Zimbabwe.

Ruim een week na het neerschieten van de beroemde leeuw Cecil in Zimbabwe komt er ijzingwekkend nieuws naar buiten. Niet alleen Cecil, de magnifieke koning van zijn natuurreservaat, zou zijn gestroopt. Ook zijn broer Jericho zou door jagers om het leven zijn geholpen.

Het dramatische nieuws rond de doodgeschoten leeuw Cecil lijkt meer niet op te houden. Zaterdag werd bekend gemaakt dat ook de broer van leeuw Cecil is doodgeschoten. […]

Een woordvoerder van het Zimbabwe Conservation Task Force, Johnny Rodrigues, liet weten verdrietig zijn om het verlies van Jericho, zo kort na de dood van Cecil. „Het is met groot verlies en spijt dat we moeten meededelen dat Jericho vandaag om vier uur in de middag is doodgeschoten.”

Het nieuws is extra verdrietig, omdat zojuist bekend werd dat Jericho de zorg over Cecils welpen had overgenomen.

Zimbabwaanse boswachters ontkennen echter dat Jericho is doodgeschoten. Zij beweren het beest een GPS-zender te hebben omgedaan, en op hun monitoren de leeuw nog altijd in zijn natuurpark te zien bewegen:

Jericho, de broer van leeuw Cecil, is toch niet gedood. Dit heeft een Zimbabwaanse boswachter zaterdagavond gemeld die het reilen en zeilen van leeuw Jericho via GPS in de gaten houdt.

Ondertussen gaat voor Walter Palmer, de man die Cecil doodschoot en bij wie de nieuwssaga begon, de ellende gewoon door. Gisteren deed Zimbabwe formeel een uitleveringsverzoek aan de Verenigde Staten. Het Afrikaanse land wil de Amerikaanse tandarts graag in eigen land berechten voor het neerschieten van een nationaal symbool.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Seneca

  Het Zimbabwaanse tuig, dat de regering van dat afgrijselijke land is, verdient circa
  $ 40.000.000,00 per jaar aan het ‘geoorloofd’ afschieten van wild. Het enige dat die lui kunnen is moorden, neuken en geld verbrassen. Als het even kan, ons geld.

 2. Bromsnor

  In Zimbabwe maken ze zich niet druk om die leeuw en begrijpen de ophef niet die er in het Westen is om een leeuw.

  Een ophef voornamelijk in stand gehouden door de media in het Westen

  ‘What lion?’ Zimbabweans ask, amid global Cecil circus
  http://www.reuters.com/article/2015/07/30/us-zimbabwe-wildlife-lion-idUSKCN0Q41VB20150730

  De jacht zorgt er voor dat dieren in stand worden gehouden (die anders zouden uitsterven) en levert de lokale bevolking geld op zodat ze niet hoeven te gaan stropen.

 3. Teun

  Die tandarts is nog steeds spoorloos.
  Zimbabwe wil hem graag eens aan de tand voelen.
  Misschien schrijven Aziaten wel magische krachten toe aan poedertjes die fijngemalen tanden van tandartsen bevatten.

 4. _Mediaevist_

  De Telegraaf besteedt er ook wat aandacht aan, Jericho zou nog in leven zijn; http://www.telegraaf.nl/buitenland/24330966/___Broer_Cecil_toch_niet_gedood___.html

 5. Alicia

  Ten eerste zijn het geen boswachters maar game Rangers. Die hebben geen GPS. Het is een onderzoek project van de universiteit Oxford.
  Van de 40 leeuwen die een GPS om hadden, zijn er 24 gedood door jagers. Door de trofee jacht worden de grootste gedood en daar door krijgen de zwakkere leeuwen de kans. De cups van de alpha leeuw worden gedood en de gene pool wordt verzwakt. De laatste 20 jaar zijn het aantal leeuwen met 50″% gedaald.

  Foto toeristen brengen veel meer geld op en zorgen voor 300% meer banen. Zoek op YouTube naar The vanishing footprints. Die heeft Johnny Rodrigus gemaakt.

  Aangezien de wereld populatie stijgt naar 9 miljard, zijn wilde dieren belangrijker. Martha de passenger duif, stierf in een dierentuin. Na haar dood was deze duif uitgeroeid. Er waren miljoenen duiven, totdat de jagers begonnen.

  Ze zoeken wel een andere Amerikaanse jager die ook een Leeuw heeft gedood met een kruisboog.
  Johnny Rodrigues is een persoonlijke vriend en afgelopen mei met hem + familie gegeten in Zimbabwe. Zijn leven wordt bedreigd en hij heeft een paar aanslagen overleefd. Vooral toen hij wereld bekend maakte over de 200 baby olifantjes, gevangen in Hwange park, en worden verkocht aan o.a. China en Saudi Arabia.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.