Is nu ook Jericho - de broer van Cecil de leeuw - doodgeschoten?

Geen categorieaug 02 2015, 9:00
Potentieel bijzonder triest nieuws uit Zimbabwe.
Ruim een week na het neerschieten van de beroemde leeuw Cecil in Zimbabwe komt er ijzingwekkend nieuws naar buiten. Niet alleen Cecil, de magnifieke koning van zijn natuurreservaat, zou zijn gestroopt. Ook zijn broer Jericho zou door jagers om het leven zijn geholpen.
Het dramatische nieuws rond de doodgeschoten leeuw Cecil lijkt meer niet op te houden. Zaterdag werd bekend gemaakt dat ook de broer van leeuw Cecil is doodgeschoten. [...]
Een woordvoerder van het Zimbabwe Conservation Task Force, Johnny Rodrigues, liet weten verdrietig zijn om het verlies van Jericho, zo kort na de dood van Cecil. „Het is met groot verlies en spijt dat we moeten meededelen dat Jericho vandaag om vier uur in de middag is doodgeschoten."
Het nieuws is extra verdrietig, omdat zojuist bekend werd dat Jericho de zorg over Cecils welpen had overgenomen.
Zimbabwaanse boswachters ontkennen echter dat Jericho is doodgeschoten. Zij beweren het beest een GPS-zender te hebben omgedaan, en op hun monitoren de leeuw nog altijd in zijn natuurpark te zien bewegen:
Jericho, de broer van leeuw Cecil, is toch niet gedood. Dit heeft een Zimbabwaanse boswachter zaterdagavond gemeld die het reilen en zeilen van leeuw Jericho via GPS in de gaten houdt.
Ondertussen gaat voor Walter Palmer, de man die Cecil doodschoot en bij wie de nieuwssaga begon, de ellende gewoon door. Gisteren deed Zimbabwe formeel een uitleveringsverzoek aan de Verenigde Staten. Het Afrikaanse land wil de Amerikaanse tandarts graag in eigen land berechten voor het neerschieten van een nationaal symbool.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten