ISIS blaast eeuwenoude tempel op in Palmyra, Syrië

Geen categorieaug 24 2015, 8:34
De radicale islamisten van ISIS zijn druk bezig om de geschiedenis uit te vagen.
Leden van de extreem-islamistische organisatie ISIS hebben het zoveelste gebouw vernietigd in Palmyra, de historische Syrische stad. Dit keer legden de terroristen zware explosieven op en onder de Tempel van Baal-Shamin, waarna ze die opbliezen; er staat geen steen meer op elkaar.
De afgelopen maanden heeft ISIS meer 'historisch erfgoed' vernietigd. Zoals een plaatselijke wetenschapper uitlegt:
"We hebben herhaaldelijk gezegd dat de volgende fase die van terroristen zou zijn. En dat ze, als ze de tijd hebben, beginnen met het vernietigen van tempels. Palmyra wordt voor mijn ogen vernield.”
Afgelopen vrijdag kwam er bijvoorbeeld een video naar buiten van ISIS-terroristen die het Mar Elian-klooster in de Syrische stad al-Quaryatayn met de grond gelijk maakten. Ook heeft ISIS historische plaatsen en artefacten vernietigd in Irak, en dan met name in de stad Mosul. Onlangs werden daar 15 eeuwenoude standbeelden gesloopt.
Dat is allemaal al erg genoeg, maar het wordt zo mogelijk nog erger. ISIS onthoofdde onlangs namelijk de 82-jarige archeoloog Khaled Asaad. Deze man werkte maar liefst 50 jaar lang in Palmyra en publiceerde bijzonder veel artikelen over de geschiedenis van Palmyra. ISIS beschouwt dat blijkbaar als een halsmisdaad (omdat het over een periode gaat waarin de islam nog niet bestond) en executeerde hem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten