Kabinet stelt werkgroep in om oplossingen te vinden voor vluchtelingenprobleem

Geen categorieaug 23 2015, 21:00
Den Haag begrijpt dat er iets gedaan moet worden.
Het kabinet heeft een werkgroep ingesteld die de komende tijd in kaart moet brengen wat er beter moet rond de vluchtelingenproblematiek. De werkgroep wordt geleid door Klaas Dijkhoff (VVD), staatssecretaris van Veiligheid & Justitie.
Opmerkelijk genoeg kondigde Dijkhoff dat vandaag niet zelf aan; het werd bekend gemaakt door onze minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA).
De taskforce bestaat, naast Dijkhoff, ook uit andere bewindsleden zoals Jeanine Hennis (VVD, Defensie) en Bert Koenders (PvdA, Buitenlandse Zaken). Natuurlijk zit Ploumen er zelf ook in.
De betrokkenheid van die vier bewindspersonen is zeker logisch. De vijfde betrokken bewindspersoon is echter... enigszins verrassend. Het gaat namelijk om Stef Blok (VVD) van Wonen.
Hoewel veel mensen dat wellicht niet zouden begrijpen legt Ploumen uit dat het kabinet daar wel degelijk een goede reden voor heeft:
"Het gaat niet alleen over wat moet je doen in Afrika,wat kun je doen in gebieden als Syrië. Als mensen hier naartoe komen, moeten ze wonen en werken. En dat heeft natuurlijk ook impact op Nederland."
De afgelopen jaren zijn er vele tienduizenden vluchtelingen naar Nederland gekomen. Dit heeft de regering kritiek opgeleverd van andere partijen waaronder, vooral, de PVV en VNL. Ook zijn er mensen die kritiek hebben geuit vanwege de, in hun ogen tekort schietende, manier waarop vluchtelingen behandeld en opgevangen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten