Jumbo in Rosmalen ontruimd wegens verdacht pakketje

De supermarkt is uit voorzorg geëvacueerd.

Na de vondst van een verdacht pakketje is het Jumbo-filiaal in Rosmalen uit voorzorg ontruimd. Dat meldt de politie. Gisteren kondigde de politie al aan dat bij alle 579 Jumbo-supermarkten extra goed wordt opgelet en speciale veiligheidsmaatregelen worden genomen, na incidenten met explosieven bij Jumbo’s in Zwolle en Groningen.

Jumbo-supermarkten worden al enige tijd geteisterd door een mysterieuze afperser. De crimineel eist een groot bedrag aan Bitcoins van de supermarktketen, en om zijn punt kracht bij te zetten dreigt hij met explosieven.

Dat er nu een verdacht pakketje in Rosmalen is gevonden, is opmerkelijk. De afperser zou namelijk in Groningen wonen, ver van het in Noord-Brabant gelegen dorp. Ook ligt Rosmalen niet ver van het nationale Jumbo-hoofdkwartier in Veghel, wat er op zou kunnen duiden dat de afperser zijn acties dichter bij de Jumbo-directie wil brengen.

De politie is een klopjacht gestart op de afperser. Het zou gaan om een man, vermoedelijk woonachtig in Groningen, tussen de 20 en 40 jaar oud. Ook heeft de dader verstand van techniek, electronica en explosieven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Teun

    Het pakketje maakte een verwarde indruk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.