Meisje wordt in elkaar geslagen door haar ex-vriendje. Dan komt deze heldhaftige maar dakloze man in actie

Geen categorieaug 10 2015, 9:00
Een 53-jarige dakloze man wordt alom geprezen voor zijn heldhaftigheid omdat hij in actie kwam toen hij zag dat een jongen zijn 19-jarige ex-vriendin in elkaar sloeg.
Paul DeLeon houdt zich normaal gesproken alleen bezig met zijn eigen zaken. Heel gek is dat niet aangezien hij dakloos is; het leven is bijzonder zwaar voor dat soort mensen. Ze moeten enorm veel moeite doen om te overleven, laat staan om iets voor anderen te doen.
Dat veranderde onlangs toen hij een witte Lexus zag stoppen voor een drankwinkel. Een man stapte uit. Vervolgens liep hij naar zijn ex-vriendin toe en begon haar te schoppen en te slaan.
Paul kon dat niet over zijn kant laten gaan. In plaats van het te negeren greep hij in: hij pakte zijn busje pepper spray erbij en gebruikte het.
De agressor kon dat niet waarderen. Paul zag het gevaar en rende weg, maar de man gaf niet op. Hij achtervolgde Paul, pakte een pistool uit zijn broek en schoot in Pauls richting. Het gevolg: Paul werd geraakt in zijn arm.
Gelukkig had Paul zelf ook een vuurwapen (die hij overigens op legale wijze had bemachtigd). Toen hij terugschoot begreep de agressor dat dit geen gemakkelijk slachtoffer was; het was toen zijn beurt om te vluchten. Hij stapte in zijn auto en ging er vandoor.
Uiteindelijk kwam de politie ook opdagen, maar de verdachte was toen al verdwenen. Paul en het meisje werden afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze behandeld werden voor hun wonden. Beide zullen volledig herstellen.
Na zijn actie werd Paul terecht geprezen door media, buurtbewoners, én de politie. Ze noemen hem een "goede Samaritaan" die deed wat hij moest doen om een arm meisje te beschermen tegen de agressie van haar ex. Zelf vindt Paul het niets bijzonders:
"Hij schopte haar echt hard, recht tegen haar hoofd. Ik kon niet machteloos staan toekijken. Daarom pakte ik mijn peper spray en gebruikte ik het."
En eigenlijk maakt hem dat zo mogelijk tot een nóg grotere held.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten