Meisje wordt in elkaar geslagen door haar ex-vriendje. Dan komt deze heldhaftige maar dakloze man in actie

Een 53-jarige dakloze man wordt alom geprezen voor zijn heldhaftigheid omdat hij in actie kwam toen hij zag dat een jongen zijn 19-jarige ex-vriendin in elkaar sloeg.

Paul DeLeon houdt zich normaal gesproken alleen bezig met zijn eigen zaken. Heel gek is dat niet aangezien hij dakloos is; het leven is bijzonder zwaar voor dat soort mensen. Ze moeten enorm veel moeite doen om te overleven, laat staan om iets voor anderen te doen.

Dat veranderde onlangs toen hij een witte Lexus zag stoppen voor een drankwinkel. Een man stapte uit. Vervolgens liep hij naar zijn ex-vriendin toe en begon haar te schoppen en te slaan.

Paul kon dat niet over zijn kant laten gaan. In plaats van het te negeren greep hij in: hij pakte zijn busje pepper spray erbij en gebruikte het.

De agressor kon dat niet waarderen. Paul zag het gevaar en rende weg, maar de man gaf niet op. Hij achtervolgde Paul, pakte een pistool uit zijn broek en schoot in Pauls richting. Het gevolg: Paul werd geraakt in zijn arm.

Gelukkig had Paul zelf ook een vuurwapen (die hij overigens op legale wijze had bemachtigd). Toen hij terugschoot begreep de agressor dat dit geen gemakkelijk slachtoffer was; het was toen zijn beurt om te vluchten. Hij stapte in zijn auto en ging er vandoor.

Uiteindelijk kwam de politie ook opdagen, maar de verdachte was toen al verdwenen. Paul en het meisje werden afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze behandeld werden voor hun wonden. Beide zullen volledig herstellen.

Na zijn actie werd Paul terecht geprezen door media, buurtbewoners, én de politie. Ze noemen hem een “goede Samaritaan” die deed wat hij moest doen om een arm meisje te beschermen tegen de agressie van haar ex. Zelf vindt Paul het niets bijzonders:

“Hij schopte haar echt hard, recht tegen haar hoofd. Ik kon niet machteloos staan toekijken. Daarom pakte ik mijn peper spray en gebruikte ik het.”

En eigenlijk maakt hem dat zo mogelijk tot een nóg grotere held.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. _Mediaevist_

  Wel netjes dat de dakloze man zelf niet zoveel geweld gebruikte, hij lijkt qua uiterlijk wat op Machete.

  1. Mart

   In een land waar zelfs”daklozen” goed bewapend zijn kun je dit verwachten….maar tòch beter dan als schapen naar de slacht bank.

 2. Mart

  In een land waar zelfs”daklozen” goed bewapend zijn kun je dit verwachten….maar tòch beter dan als schapen naar de slacht bank.

 3. jonathan

  Goed gedaan zwerver. Opkomen voor een meisje die door een lafaard en arrogante nietsnut werd aangevallen. Hier zou je vervolgd worden omdat je je zelf verdedigde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.