Opnieuw grote landelijke storing bij Ziggo.

De internetprovider werd getroffen door hackers.

Nadat miljoenen Nederlanders dinsdagavond zonder internet kwamen te zitten door een storing bij internetprovider Ziggo, gebeurde dit woensdagavond weer. Zo’n 60% van de ruim 3,2 miljoen klanten van Ziggo ondervonden de gevolgen van de storing.

De storingen worden veroorzaakt door een zogeheten DDoS-aanval, waarbij hackers servers bestoken met data zodat deze overbelast raken. De servers vallen dan uit. In het geval van Ziggo waren het de DNS-servers die het moesten ontgelden. Na de storing van dinsdagavond had Ziggo extra maatregelen getroffen om aanvallen van hackers te weerstaan, maar woensdagavond bleken die niet afdoende. Volgens Ziggo kwam dit omdat de aanval woensdagavond nóg groter en extremer was dan die van dinsdag.

Pas diep in de nacht, op de vroege donderdagmorgen, hadden de meeste internetgebruikers van Ziggo weer toegang tot het wereldwijde web. Wie er achter de aanvallen zitten, en wat de motivatie van de hackers is, is niet bekend. Volgens internetexperts is het bij DDoS-aanvallen doorgaans zeer lastig te achterhalen wie de dader is.

Overigens was het voor gevorderde internetgebruikers niet erg lastig om de storing te omzeilen. Hoewel de DNS-servers van Ziggo eruitlagen, is het namelijk mogelijk om een andere DNS-server te gebruiken. Zo kun je de DNS-instellingen wijzigen op een Mac-computer, en zo op een Windows-pc. Bij de DNS-server vul je “8.8.8.8” in, en zelfs bij een landelijke storing kun je dan gewoon weer het internet op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Nicky

  “….doorgaans zeer lastig te achterhalen wie de dader is.” Antwoord wordt gefluiterd: Anonymus,mvanwege de slechte service die Ziggo geeft.

  1. borgpen

   Als ik ruzie heb met mijn slager ga ik zijn vlees vergiftigen, zodat al zijn klanten ziek worden. Logisch toch????????

 2. Pimsch

  Ddos-aanval? of gewoon incompetentie.

 3. V.K.

  -Ai, dat zijn zo’n 1,9 miljoen huishoudens welke voor het volgen van het Griekenland debat en voor aanvullende informatie afhankelijk zijn van wat de staats-tv voorschotelt en zich niet kunnen laten informeren op internet.

  -Tarik Z. kom er maar in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.