Oude man wordt door buurtkinderen gepest vanwege zijn lelijke huis. Dan krijgt hij hulp uit onverwachte hoek

“Een kwestie van respect”

Josh Cyganik is een spoorwegmedewerker in Oregon, in de Verenigde Staten. Elke morgen als hij naar zijn werk gaat, zwaait hij naar Leonard Bullock.

“Hij zit altijd op de veranda voor zijn huis. Ik heb nog nooit met hem gepraat. Tenminste, niet totdat ik hoorde wat die twee tieners zeiden.”

Twee tieners scholden de oude meneer Bullock uit omdat zijn huis er nogal vervallen uitzag. Ze zeiden zelfs dat het huis moest worden afgebrand omdat het zo lelijk was. Josh vond het schokkend dat de twee zo asociaal deden, tegen een bejaarde nog wel!

“Ik zag de blik op Leonards gezicht. Ik zag gewoon dat hij last had van de pesterijen. Ik vind dat geen enkele oudere zulk taalgebruik zouden moeten verduren. Ik dacht er een paar dagen over na, en toen besloot ik om er iets aan te doen.”

Het huis van Leonard
Het huis van Leonard

En dat deed Josh zeker. Hij vroeg een paar van zijn collega’s om mee te helpen, en zijn vriend – die een verfwinkel heeft – doneerde wat potten verf. Hij ging naar Leonard, en vroeg of het goed was als ze samen zijn huis kwamen schilderen. Die was compleet overdonderd door zo’n sympathieke actie, hij wilde niets liever dan dat zijn huis er mooier zou uitzien!

Omdat Josh bang was dat er niet genoeg mensen zouden zijn om het huis écht een grote beurt te geven, plaatste hij een bericht op Facebook met de vraag of er nog vrijwilligers waren. En ja hoor, binnen de kortste keren meldden meer dan honderd mensen zich aan!

“Er was een fantastische sfeer! Iedereen was blij en opgewonden. We kregen ook een boel donaties van mensen die niet konden komen, maar toch wilden helpen. Ook kwamen er de hele dag mensen eten en drinken langsbrengen. En Starbucks doneerde zelfs ijsthee voor iedereen!”

Het huis wordt stevig onder handen genomen door de vrijwilligers
Het huis wordt stevig onder handen genomen door de vrijwilligers

Het huis is nog niet helemaal af, maar het ziet er al een stuk beter uit. Josh zoekt nu nog mensen die het dak van het huis kunnen repareren zodat het er weer spic en span uit zal zien. Leonard is dolbij met alle hulp. Hij is een gepensioneerde heftruckchauffeur en wilde al tijden zijn huis opknappen, maar met zijn magere pensioentje had hij daar simpelweg niet genoeg geld voor. Gelukkig dat Josh en 100 vrijwilligers hem uit de brand hielpen!

Josh zelf zegt:

“Het is een goede daad, maar waar het mij vooral om gaat is dat dit gewoon een kwestie van respect is. Je pest een oudere man niet, en dit is mijn manier om dat duidelijk te maken.”

Het is nog niet helemaal af, maar het ziet er al een stuk beter uit met een mooie nieuwe verflaag
Het is nog niet helemaal af, maar het ziet er al een stuk beter uit met een mooie nieuwe verflaag
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.