Rijkswaterstaat: ga de zee niet in, zeevonk gevonden

De rode gloed aan de kust van Scheveningen en Wassenaar is zeevonk.

Dat zegt Rijkswaterstaat.

Hoewel zeevonk niet erg gevaarlijk is kan het wel problemen veroorzaken met betrekking tot uw huid en luchtwegen. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat legt uit:

“Het lijkt ons daarom beter dat mensen niet het water ingaan.”

Het Algemeen Dagblad bericht dat Rijkswaterstaat de hele nacht heeft doorgewerkt om uit te zoeken wat de rode gloed veroorzaakte die mensen waarnamen bij de kust van Wassenaar en Scheveningen.

Gisteren mochten bezoekers van de stranden in kwestie de zee niet in. Ook vandaag adviseert de gemeente Den Haag mensen om het water niet in te gaan. De NOS legt uit dat het negatieve reisadvies “geldt voor de stranden bij Katwijk, Wassenaar en Scheveningen. Op de stranden waar niet gezwommen kan worden wordt de rode vlag gehesen.” Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet weet om welke specifieke stranden het gaat.

In de loop van de dag komt Rijkswaterstaat vrijwel zeker met meer informatie naar buiten én met een mogelijk nieuw advies.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Teun

    Freek Vonk durft daar wel te gaan zwemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.