Santpoortse feestweek eindigt in rellen tegen politie

Screen Shot 2015-08-09 at 12.33.28
Foto:

Negen mensen zijn aangehouden.

De Sandpoortse Feestweek verliep geweldig. Mensen hadden een bijzonder leuke tijd, en vierden werkelijk één groot feest. Geweldig natuurlijk, zeker in de zomer. Mensen hebben dan immers tijd.

Hoewel het begin van de feestweek fantastisch was  liep het helaas wat minder goed af. De Telegraaf bericht namelijk dat er gisteravond rellen waren:

Na afsluiting van de Santpoortse feestweek is het zaterdagavond laat tot rellen gekomen waarbij de feestgangers zich tegen de politie keerden. Negen mensen zijn aangehouden, bevestigde een woordvoerster van de politie.

Omdat het zo misging werden er ook politiehonden ingezet. Uiteindelijk werd één persoon opgenomen in het ziekenhuis; het ging om een 14-jarig meisje. Het goede nieuws is dat de politie zegt dat haar fysieke problemen niet veroorzaakt werden door de rellen of de reactie van de politie erop.

In totaal waren er 300 mensen betrokken bij de gevechten. Het aantal aanhoudingen – negen – is dan nog vrij minimaal te noemen, maar wellicht dat de meeste mensen op een gegeven moment ophielden met rellen toen de politie echt in actie kwam.

Afgelopen vrijdag ging het helaas ook minder goed in Noord-Santpoort. Ook toen waren er gevechten en ook toen moest de politie ingrijpen. Een agent die moest optreden liet toen al weten op Twitter dat het “niet leuk meer” was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

1 reactie

  1.   

    Het zal weer eens niet waar zijn! Tokkie-gehalte stijgt alleen maar in Nederland.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!