Sint Maarten zowel boos als verdrietig na gewelddadige dood van geliefde agent

Twee overvallers schoten de wetsdienaar door het hoofd. De man heeft het niet overleefd.

Toen twee overvallers een juwelier te grazen namen op het Antilliaanse eiland Sint-Maarten en hem overvielen, kwam agent Gamali Benjamin in actie. De man snelde achter de criminelen aan op zijn fiets, maar moest de achtervolging spoedig staken. De criminelen waren immers bewapend en schoten op de agent. Die werd daarbij in het hoofd geraakt en viel op de straat vlak voor het parlementsgebouw van het eiland.

Nu, enkele dagen later, is Benjamin overleden:

Op Sint Maarten is gisteren politieagent Gamali Benjamin (‘Benji’) overleden. Hij werd woensdag in het hoofd geschoten toen hij op de fiets achter twee overvallers aanging die in Philipsburg een juwelier hadden overvallen.

De schietpartij bracht veel reacties en emotie teweeg op het Caribische eiland. Zo kondigde minister van Justitie Dennis Richardson een dag later harde maatregelen aan (onder meer een toename van patrouilles en kogelwerende vesten voor agenten op de fiets) om de ‘misdaadgolf’ tegen te gaan die het eiland zou overspoelen.

De inwoners van het eiland zijn de geweldsspiraal meer dan zat, en laten dat ook zien. Dat een populaire inwoner van het eiland is neergeschoten, is voor velen dan ook onverteerbaar. Winkeliers in de straat waar Benjamin vaak patrouilleerde op z’n fiets houden de deuren van hun zaak tijdelijk gesloten. De collega’s van de vermoorde Benjamin hielden een indrukwekkende parade met hun politiewagens:


.

Van de daders van de aanslag ontbreekt helaas nog wel steeds ieder spoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. borgpen

  Daders zijn waarschijnlijk onderweg naar een niet willekeurig stadsdeel in de hoofdstad van een niet nader te noemen land op het westelijk halfrond.
  Sorry, dat ik me vaag uitdruk, maar de discriminatiepolitie aan de deur is ook geen pretje.

 2. borgpen

  Het zou ook zomaar hun tante in de Bijlmer kunnen zijn. Maar ik trek geen conclusies voor eigen rekening.

 3. halo1

  Het is de prijs van een vrij land.. het alternatief is een politiestaat.. iedereen controleren..heeft ook zn voordelen..

 4. tonzwart

  Dat U het woord “misdaadgolf” binnen aanhalingstekens zet suggereert dat U deze term niet serieus neemt. Beetje overdreven door de minister van justitie van St, Maarten.

  Weet echter wel dat St Maarten al geruime tijd een door en door corrupt en misdadig eiland is. Het bestuur faalt volkomen en de misdaad loopt de spuigaten uit. Financieel staat het land onder curatele. Nederland heeft een paar marechausees gestuurd en 10 mariniers zonder enig mandaad. Alleen voor de bühne. Het wordt hoog tijd dat daar eens adequaat ingegrepen wordt door de rijksoverheid.

 5. Ruud562

  Nu Borgpen, hier moeten we gewoon duidelijk over zijn, de kans is héél reëel dat het gajes wat die politieman heeft gedood inmiddels hier in Nederland zit en dan is de Bijlmer inderdaad de beste optie. Tja, en als ze hier al worden gepakt, krijgen ze van overheidswege een advocaat en hooguit vier jaar celstraf waarvan drie voorwaardelijk. Met andere woorden: na drie maanden zijn ze weer vrij man.

  En tonzwart: de corruptie en fraude overheerst alle bovenwindse eilanden die (ooit) onder Nederland vallen of vielen. Uit politiek correcte overwegingen is daar nooit tegen opgetreden; “want je zal maar voor koloniaal worden uitgemaakt of racist”, de corruptie heeft zich onbeperkt voort kunnen nestelen. Onder de wetenschap dat ze toch zeker kunnen zijn van de miljarden die Nederland jaarlijks als steun overmaakt. En die eilanden loslaten van het dat volkomen doorgeslagen politiek correcte Nederland zal de VS niet toestaan, aangezien er geografische belangen een rol spelen. Dus tja, ingrijpen…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.