Strafzaak Dave Roelvink: Maar liefst 13 getuigen worden opgeroepen

Geen categorieaug 06 2015, 19:30
De beruchte zoon van de sympathieke volkszanger komt binnenkort voor de rechter.
Dave Roelvink moet zich samen met zijn kompanen Gijs Scheeringa, Jocelino de Sa, Mick van Rooijen en Chaves Coutinho voor de rechter verantwoorden als verdachte. Het openbaar ministerie verdenkt de vijf van diefstal en heling. Bovendien worden Dave Roelvink en Jocelino de Sa verdacht van het stiekem opnemen van een seksfilmpje.
De advocaten van de vijf zijn van plan om maar liefst 13 getuigen op te roepen. Binnenkort moeten die voor de rechter-commissaris komen, volgens de advocaten "in het belang van de waarheidsvinding".
Het draait in de zaak allemaal om een grootschalige diefstal uit de villa van de steenrijke familie Pach. Er werden sieraden ter waarde van tienduizenden euro's geroofd. Dit gebeurde nadat Dave en zijn vrienden de dochter van de familie, Melissa Pach, enkele nachten hadden bezocht. Wat begon als een gezellig samenzijn, draaide 's nachts uit op een wild feest met seks en drugs. Daarna zouden Dave en zijn vrienden spullen uit het huis hebben gestolen. Ook Melissa is door de advocaten van de verdachten opgeroepen als getuige.
Screen Shot 2015-08-06 at 19.27.45
Peter Plasman is advocaat van de familie Pach en laat weten dat Melissa nog niet op de hoogte is dat ze zal worden opgeroepen. Pas als ze daadwerkelijk wordt opgeroepen, heeft ze zekerheid.
Yehudi Moskowicz is in de arm genomen door twee van de verdachten. Hij laat weten dat het uiteindelijke aantal getuigen zelfs kan oplopen tot meer dan 13, omdat hij bezwaar heeft gemaakt tegen het afwijzen van een aantal getuigen.
Screen Shot 2015-08-06 at 19.26.49
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten