Wannabe aanslagpleger: 'Aanslag? Welnee, het was een overval'

Geen categorieaug 24 2015, 10:37
Oh oké dan! Geen punt!
De gearresteerde Ayoub el Kahzzani begrijpt maar niet dat zijn mislukte aanslag in de Thalys van Amsterdam naar Parijs voor zoveel onrust heeft gezorgd. Volgens hem was namelijk geen aanslag, maar slechts een overval.
Natuurlijk! Op een drukke trein, waaruit geen ontsnappen mogelijk was voor een overvaller die ook nog eens een volautomatisch geweer bij zich had.
Klinkt volstrekt logisch, nietwaar?
Volgens Franse media ontkent El Kahzzani ook in Syrië te zijn geweest. El Kahzzani is dan ook hoogst verbaasd over de beschuldiging dat hij een terroristische aanslag wilde plegen, zegt zijn advocaat.
Hilarisch genoeg beweert hij ook dat hij de kalasjnikov - die hij bij zich had en laadde in het toilet - "gevonden had in een park in Brussel. Hij wilde het wapen, aldus de aanslagpleger, alleen maar gebruiken om "mensen te bedreigen" en om, naderhand, een raam kapot te schieten zodat hij kon ontsnappen (want mensen springen altijd zonder problemen uit snel rijdende treinen, nietwaar?).
Volgens de advocaat van El Kahzzani besloot hij om de 'overval' te plegen omdat hij arm is en vaak op straat slaapt. Andere daklozen zouden hem verteld hebben dat er op de Thalys veel "rijke mensen" zitten.
Helaas voor de 'overvaller' is hij een bekende van de inlichtingendiensten. Die zeggen onder meer dat hij een teruggekeerde Syriëganger is en een aanhanger van de radicale islam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten