Ze staan in de rij om hun boodschappen te betalen. Dan komt een man langs die opeens het onverwachte doet

“Hoeveel kost het? Hé, wat doe jij nou?”

Mike Lewis en Rob Westerman geloven dat het beter is om te geven dan om te ontvangen. Daarom hebben ze een fantastisch mooi project bedacht: ze zamelen geld in met vrienden en kennissen, gooien er zelf flink wat geld bij, en gaan vervolgens naar een lokale supermarkt om verbaasde winkelaars te verrassen.

Hoe? Door zonder er al te veel heisa van te maken hun rekening te betalen. Zomaar, zonder problemen en zonder er iets voor terug te willen.

In de video hieronder zie je hoe de twee heren te werk gaan. Ze gaan in de rij staan, achter een andere klant, die ze rustig zijn of haar boodschappen laten aanslaan. Als de kassière eenmaal klaar is en de klant wil betalen stappen ze voor de klant en betalen ze de boodschappen uit eigen zak.

Iedere keer weer kan de andere winkelaar nauwelijks geloven wat er gebeurt. Zo vaak gebeurt het immers niet dat iemand je iets geeft zonder daar iets voor terug te willen – zeker als het een vreemde betreft. Natuurlijk, soms geven vrienden en familie je iets, maar iemand die je nog nooit hebt ontmoet? Nee, dat is allerminst normaal.

En toch zou het eigenlijk veel normaler moeten zijn dan het is. Door dit soort relatief kleine dingen te doen zorgen we er namelijk voor dat we andere mensen laten zien dat we om ze geven. Je weet nooit hoe je mensen kunt raken en wat ze hebben meegemaakt. Zo vertelt één van de geholpen mensen dat hij kort ervoor overvallen werd – door een man met een vuurwapen. En nu worden zijn boodschappen ineens voor hem betaald: misschien dat de mensheid toch niet zo slecht is als hij even dacht. Een andere vrouw barstte in huilen uit omdat ze zo’n moeilijke tijd had – ze had de ochtend alleen maar gehuild. En dan dit; opeens begreep ze dat er wel degelijk mensen zijn die om haar geven.

Dat lijkt me wel een paar tientjes waard. Jou niet?

.

Het mooiste van dit alles? De twee heren zijn niet de enigen die dit doen. Anderen doen precies hetzelfde. Hieronder een andere video van vrijwilligers die zomaar de boodschappen van mensen betalen die ze helemaal niet kennen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. mijn-idee

    OMG

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.