Man ziet 75-jarige buurman worstelen om zijn dak te repareren. Dan komen hij en een groep Facebook-vrienden in actie

Samen kunnen we heel veel dingen voor elkaar krijgen… en dat vaak in een mum van tijd.

David Perez keek enkele maanden bezorgd toe terwijl zijn 75-jarige buurman het dak van zijn huis probeerde te repareren. De buurman, Richard Dubiel, was best handig, maar was duidelijk niet meer zo fit als enkele jaren – of decennia – geleden. Desalniettemin klom hij steeds weer op het dak om het allemaal in orde te krijgen.

Hoewel David daar bijzonder veel respect voor had maakte hij zich ernstig zorgen over de gezondheid van zijn buurman. Het zou maar één keer misgaan: één valpartij en Richard zou zijn heup – of zijn nek – breken. Dat wilde David niet zien gebeuren.

En dus besloot hij om iets heel slims te doen: hij plaatste een foto op Facebook van Richard die op zijn dak aan het werk was, met het verzoek aan mensen in de omgeving om in het weekend langs te komen en de oude man te helpen. Indien zijn vrienden daar zelf niet toe in staat waren vroeg hij ze om de post in ieder geval te delen; misschien dat één van hun vrienden zich wel nuttig kon maken.

Screen Shot 2015-09-04 at 18.25.04

Zoals je hierboven ziet werd de post maar liefst 1464 keer gedeeld. Ongelooflijk; zoveel vrienden heeft David namelijk niet op Facebook. Maar bijna iedereen die de post zag deelde ‘m.

Het duurde dan ook niet lang voordat David behoorlijk veel toezeggingen kreeg van mensen die zeiden dat ze afgelopen zaterdag (29 augustus) om 09:00 uur ’s morgens aan het werk zouden gaan.

David maakte zich op de grote dag zelf behoorlijk veel zorgen; hij was namelijk bang dat er niemand zou komen… of dat iedereen veel te laat zou zijn. Nou, dat bleek allerminst het geval. Een stel behulpzame mensen ging al voor negen uur aan het werk. Daarna kwamen er nog meer mensen bij; sommigen hielpen met het dak, anderen kwamen langs om de ‘bouwvakkers’ eten en drinken te geven.

Screen Shot 2015-09-04 at 18.33.17

Het gevolg? Hoewel de 75-jarige Richard in zijn eentje maanden bezig was deed het hele team er slechts 4,5 uur over. Richard:

“Ik was blij verrast toen hij [red.: David] langskwam en zijn hulp aanbood… Je ziet zoveel negativiteit, maar hier… dit is echt heel positief. Deze mensen verwachtten niets terug, ze wilden me alleen maar helpen.”

Dit is hoe we samen, als buren, een buurt creëren waarin iedereen zich thuis én welkom voelt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.