Dakloze man vindt mobiele telefoon. Wat hij dan doet verandert hem in een internationale held

Hij heeft geen geld dus had de telefoon gewoon stiekem kunnen verkopen zodat hij weer iets te makken had.

Toch is dat het tegenovergestelde van wat hij deed.

Een Facebook-gebruik – OneLove Leicester – liep onlangs door zijn buurt om wat zaakjes te regelen. Toen zag hij opeens een dakloze man staan, met een telefoon in zijn hand. Aangezien de dakloze man niet weet hoe het allemaal werkt vroeg hij hulp: hij had de telefoon gevonden, legde hij uit.

Natuurlijk dacht de FB-gebruiker dat de arme man de telefoon wilde verpatsen zodat hij weer wat geld te makken had. De man zit financieel namelijk ernstig in de problemen.

Maar dat is nou juist wat hij niet wilde. Nee, de dakloze man vroeg om hulp om de telefoon terug te brengen bij de rechtmatige eigenaar. Dat is het enige wat hij wilde.

Screen Shot 2015-09-21 at 10.57.00

En dus hielp de FB-gebruiker hem. Ze wachtten tot iemand de telefoon belde, waarna de gebruiker de dakloze man hielp om de telefoon te beantwoorden. Vervolgens deden ze er alles aan om ervoor te zorgen dat de beller ervoor zorgde dat de telefoon terecht kwam bij de eigenaar. De dakloze man checkte zelfs een paar keer; hij wilde er echt van overtuigd zijn dat het goed zou komen.

Zoals de Facebook-gebruiker schrijft:

This man with nothing to his name, could have sold this and made himself some money but did the right thing where even many with everything would not have done so and i applaud him for it!. You will find him outside Highcross Leicester, if you come across him i ask you show the man the generosity and kindness he displayed today and help him however you can! #onelove

Wat een schitterend gebaar van een man die niets heeft… en toch het juiste wilde doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Pimsch

    een schoon geweten is veel waard.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.