Dappere tiener maakt een gezellig praatje met een stel in de bus. Op die manier voorkomt hij een ontvoering

Hij aarzelde niet en handelde direct.

Bij helden denken veel mensen aan stripfiguren als Batman of Superman. Maar in werkelijkheid zijn helden juist heel normale mensen, die door op het goede moment de juiste actie te ondernemen, tóch een heldendaad verrichten.

Dat bewijst Malyk Bonnet. Hij stond deze week te wachten op de bus naast een jong stel. Zowel verbaal als qua lichaamstaal gedroeg de man zich nogal agressief tegenover zijn vrouwelijke metgezel. Malyk zag dat de vrouw angstig keek. Veel mensen zouden het negeren of verdergaan met hun eigen bezigheden, maar Malyk besloot om een gesprek aan te knopen met de twee.

De man van het stel vertelde dat ze op de bus wachtten naar de dichtstbijzijnde stad, en vroeg of Malyk misschien hun buskaartje kon betalen. Hoewel de 17-jarige Malyk helemaal niet zoveel geld heeft, besluit hij om het verdachte stel in de gaten te houden. Hij loopt naar de pinautomaat om wat geld te gaan pinnen, wanneer de vrouw hem vlug toefluistert:

“Alsjeblieft, help me!”

Malyk betaalt hun buskaartjes, en neemt zelf ook dezelfde bus, hoewel hij eigenlijk een heel andere kant op moet. Al die tijd blijft hij gezellig kletsen met de man, die niets doorheeft.

Screen Shot 2015-09-03 at 13.20.44

Dan moeten de drie overstappen op een andere bus. Malyk biedt de man aan om op zijn kosten wat te gaan eten bij het busstation. Dan excuseert hij zich om naar de wc te gaan. Op de wc belt hij snel de politie en vertelt hij wat er aan de hand is.

Screen Shot 2015-09-03 at 13.20.32

De politie is razendsnel ter plaatse en rekent de verdachte man in. Het bleek te gaan om een agressieve ex-vriend van de vrouw, die een contactverbod had wegens huiselijk geweld. Hij probeerde haar te ontvoeren, maar gelukkig kwam Malyk tussenbeide voordat er iets ernstigs gebeurde. De politie had al een arrestatiebevel voor de man uitgevaardigd, en zegt dat Malyk waarschijnlijk de vrouw het leven heeft gered.

Malyk is een lokale held: voorbijgangers maken selfies met hem
Malyk is een lokale held: voorbijgangers maken selfies met hem

Malyk is een prachtig voorbeeld van een heel normale jongen die door slim te handelen een echte held wordt. Hij zag iets verdachts en ging direct af op zijn instinct in plaats van het te negeren. Ook de politie heeft zijn heldendom opgemerkt: Ze hebben een inzamelingsactie gestart om het bedrag te vergoeden dat Malyk had besteed aan de buskaartjes en het eten voor zijn twee medereizigers. Inmiddels staat de teller op bijna 250 euro, dus Malyk houdt er zelf ook nog een welverdiend zakcentje aan over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Pimsch

    ik krijg een deja vu

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.