Drie jaar geleden nam hij afscheid van zijn beste vriend. Maar vandaag krijgt hij de verrassing van zijn leven

Het moment waar hij zolang op had gewacht is eindelijk daar.

Vance McFarland is een veteraan van het Amerikaanse leger. Hij diende in Afghanistan, en hij had een bijzondere taak in het leger. Als hondentrainer was het zijn functie om bermbommen en mijnen op te sporen. Dat deed hij natuurlijk niet alleen, maar samen met zijn beste vriend: Speurhond Ikar.

Screen Shot 2015-09-26 at 19.29.12

Onder leiding van Vance wist de levendige Duitse herdershond honderden verborgen explosieven op te sporen, en dus te voorkomen dat onschuldige burgers of soldaten werden gedood. Maar Vance en Ikar hadden niet alleen een goede werkrelatie, ook in hun vrije tijd op de legerbasis waren ze allerbeste maatjes.

Toen Vance drie jaar geleden ontslag nam uit het leven, was dat een zeer emotioneel moment. Hij moest namelijk afscheid nemen van zijn maatje Ikar. Ze kwamen allebei terug in het vliegtuig uit Afghanistan, maar Vance ging naar huis terwijl Ikar een paar dagen later alweer terug naar Afghanistan ging. Vance dacht dat hij zijn lievelingshond nooit meer zou zien, maar dat liep gelukkig anders dan verwacht.

Ikar werd twee jaar geleden overgekocht door een privaat beveiligingsbedrijf dat zei dat ze hem konden gebruiken als speurhond. Helaas liep dat anders dan verwacht, en Ikar werd in een kennel geplaatst. Oorspronkelijk zou hij daar maar een paar weken zitten, maar uiteindelijk duurde zijn verblijf meer dan een jaar. Zou de lieve herder zijn dagen slijten in de kennel?

Een organisatie die zich inzet voor voormalige leger- en politiehonden greep in. Ze zorgden dat Ikar niet meer in de kennel hoefde te wonen, en gingen op zoek naar een geschikt baasje. Na lang zoeken kwamen ze uiteindelijk Vance op het spoor, en ze vroegen of hij misschien wilde zorgen voor zijn voormalige hond. Wie was er immers geschikter om voor Ikar te zorgen dan zijn oude vriend Vance?!

Screen Shot 2015-09-26 at 19.35.01

Vorige week was het moment dan eindelijk daar. Ikar en Vance werden na drie jaar gescheiden te zijn, herenigd. En dat was een prachtig moment. Niet alleen voor Vance en Ikar, maar ook voor de fans die naar het vliegveld waren gekomen om de lieve hond te verwelkomen. Hopelijk gaan Ikar en zijn baasje een prachtige toekomst tegemoet!

Screen Shot 2015-09-26 at 19.35.17

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.