Een biertje afrekenen door je blote borsten te laten zien? Binnenkort kan het.. in Amsterdam

Geen categoriesep 16 2015, 19:00
Wie een biertje wil kopen, maar geen zin heeft om euro's neer te leggen heeft binnenkort een tweede optie. Tenminste, als je een vrouw bent.
Enkele jaren nadat de zogeheten 'Bitcoin' de wereld veroverde (en inmiddels ook weer langzaam is vergeten), duikt er een nieuw online betalingssysteem op dat de wenkbrauwen wellicht flink doet fronsen. De zogeheten 'Titcoin' (Tietmunt) doet z'n intrede:
De Titcoin is een digitale munt bedacht door de pornowebsite pornhub.com. Een bezoeker laat haar borsten fotograferen, de barman uploadt de foto bij Titcoin en in ruil krijgt ze hiervoor een biertje. De kroeg krijgt in ruil voor de foto een Titcoin, die uiteindelijk kan worden ingewisseld voor echt geld.
De munt is een Amerikaanse uitvinding, maar wie er mee wil betalen kan zich wenden tot Amsterdam. De kroeg Café Ruig aan de Nieuwezijds Voorburgwal zal de 'Titcoin' als eerste horeca-gelegenheid ter wereld accepteren, en is razend enthousiast over het concept:
We zagen het initiatief voorbij komen en we waren meteen enthousiast', vertelt kroegeigenaar Tjeerd Ros. 'Ik denk dat het iets is dat goed bij ons café en de stad Amsterdam past, onze kroeg heet niet voor niets Ruig.' Hij heeft nog geen idee of het ook echt storm zal lopen. 'Het wordt door Pornhub bij de lancering groots geïntroduceerd, dus het zou zomaar een groots succes kunnen worden. Er zijn ook veel toeristen in de stad die wel voor zoiets in zijn, dus wie weet.' De kroegbaas verzekert dat hij in ieder geval genoeg bier in huis heeft, als het echt storm loopt.
De actie rondom de Titcoin is deels ludiek bedoeld, want de opbrengsten die de 'adult entertainment'-website ophaalt gaan voor een deel naar Pink Ribbon. Dit is een wereldwijde organisatie die strijdt tegen borstkanker. Pink Ribbon zegt echter niet te zijn geraadpleegd over de actie, en wil er ook helemaal niets mee te maken hebben. Donaties die in naam van de Titcoin gedaan worden aan de liefdadigheidsinstelling zullen dan ook geweigerd worden, aldus een woordvoerder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten