Gaat Samsom weg of blijft hij aan? De PvdA-leider maakt bekend wanneer hij de knop doorhakt

Al jaren wordt PvdA-leider Diederik Samsom gevraagd wanneer hij opstapt. De politicus heeft nu een datum geprikt waarop hij het iedereen gaat vertellen.

PvdA-leider Diederik Samsom is al partijleider sinds 2012, maar z’n bewind ligt al tijden onder vuur. Politieke opponenten hebben de voormalige GreenPeace-actievoerder die meermaals gearresteerd is nooit vertrouwd, maar ook in eigen kring is het vertrouwen in de kernfysicus tot een dieptepunt gedaald.

Maar of de weerstand bij voor- en tegenstanders van de Leidse politicus genoeg aanleiding is om op te stappen? Samsom vindt zelf van niet. Of althans: hij verwacht dat hij vanzelf weer de wind in de rug krijgt van de peilingen als mensen gaan zien dat dit kabinet Nederland uit de crisis loodst:

In het tv-programma Buitenhof zei Samsom dat hij in ieder geval deze regeringsperiode nog zal aanblijven. Hij gaat ervan uit dat zijn beleid succesvol zal zijn, de werkloosheid blijft dalen en de economie weer aantrekt.

Hij verwacht dus dat zijn partij bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen – die zijn nu gepland voor het voorjaar van 2017 – het niet veel slechter gaat doen dan in 2012, toen de PvdA maar liefst 38 zetels in de wacht sleepte en Samsom zelf werd onthaald als een groot politiek genie.

Of hij de kar nog een keer trekt, doet hij voorlopig nog geen uitspraken. Maar Samsom geeft Nederland wel mee wanneer hij klaar is om met nieuws naar buiten te komen:

PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom beslist in oktober 2016 of hij zijn partij opnieuw wil aanvoeren bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

In de tussentijd is de druk echter nog niet van de ketel. De PvdA staat momenteel op slechts 10 zetels in de peilingen van Maurice de Hond, en onlangs nam partijcoryfee Felix Rottenberg de partijleider nog op de korrel. Volgens de sociaal-democratische mastodont was Samsom de ‘bedrijfsleider’ van het kabinet-Rutte II, wat volgens hem voornamelijk VVD-beleid uitvoerde.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. CJD

  Hopelijk blijft hij nog lang en gelukkig partij leider. Hij doet de samenleving namelijk een zeer goede dienst want de Pvda was nog nooit zo gedecimeerd geweest als nu. Hoe eerder we van deze verschrikkelijke huichelaar partij af zijn hoe beter

 2. Gielah

  Als hij verdwijnt hebben ze nog een heel contingent brekebenen met rare ideeën die hem kunnen opvolgen.
  De PvdA heeft meer regenten dan kiezers… zo onderhand.

 3. Wachteres

  Hier een man, bij wie Samson een waardeloze nitwit is.

  Hij is als altijd: vlijmscherp en recht voor de raap; hij roept op tot rebellie en zegt ook waarom.

  En hij heeft gelijk! Pat Condell!

  https://www.youtube.com/watch?v=rIcltV7r-nM&feature=youtu.be

 4. Wachteres

  Hier een man, bij wie Samson een waardeloze nitwit is.

  Hij is als altijd: vlijmscherp en recht voor de raap; hij roept op tot rebellie en zegt ook waarom.

  En hij heeft gelijk! Pat Condell!

  https://www.youtube.com/watch?v=rIcltV7r-nM&feature=youtu.be

  Engels ondertiteld.

 5. V.K.

  -Als ik Samsom moet geloven wordt Nederland momenteel overspoeld door hoger opgeleide kernfysica in rubberboten welke de PvdA , dus Nederland, weer groot gaan maken.

  1. Wachteres

   Ik heb ergens een link geplaatst waaruit blijkt dat de meeste universitaire opleidingen in het Midden-Oosten gelijk staan aan laten w zeggen onze VMBO

   Daar kunnen we wat mee!

 6. Pimsch

  Opstappen kan ook betekenen een opstapje maken.
  Naar het Berlaymontgebouw.

 7. Simon Brouwenstein

  Nederland heeft veel te danken aan Samsom omdat hij het waagde met de PvdA over zijn schaduw te springen en met de VVD een succesvol Kabinet te vormen. Zonder hem was Nederland te midden van een crisis onbestuurbaar geworden.
  Het is voor hem persoonlijk zuur dat hij electoraal uit de gratie is. Dat overkomt politici soms en dan is het verstandiger om tijdig terug te keren en in een belangrijke bestuursfunctie nadien terug te keren. Voor dat soort functies zal hij twijfelloos worden gevraagd.

  1. zomaar

   ik zie hem al hangen in zijn volgende functie , aan de toren van de Sint-Jan , schreeuwend, BREEK ALLE KERKEN AF , ZIJ ZIJN HORIZON VERVUILEND !!!..

   plaats moskeeën !!, zal zijn devies zijn .

   zoals links in de jaren 60-70 , ook tegen de verchristelijken, tekeer ging .

   en de ontkerkelijking in gang zetten .

   1. Daniel

    Die ontkerkelijking is aardig gelukt maar om dit op het conto van linkste schrijven is wel een rare gedachtenkronkel.
    Links is sterker dan God.
    Zomaar kan het mooi vertellen.

    1. zomaar

     of het mooi verteld is , weet ik niet .

     dat het een feit is , (en dus de waarheid) , is zeker !.

     hier een citaat , wat mijn bewering onder staaft !!

     “Na de oorlog trachtte de Nederlandse Volksbeweging de doorbraakgedachte te verwezenlijken, dat wil zeggen het doorbreken van de katholieke, protestantse, socialistische en liberale zuilen en te komen tot een brede progressieve politieke partij. Hieruit kwam de Partij van de Arbeid (PvdA) voort, waarin vooraanstaande Nederlanders van alle stromingen waren vertegenwoordigd”.

     en dan de in de jaren 60-70 dolle mina’s, baas in eigen buik en meer van deze linkse leuzen , die mede de ontkerkelijking in zwang zette .

     afin effe spitte in ons verleden , en je komt veel linkse tegenstand tegen het christendom tegen .

  2. zomaar

   Simon zoals jij weet , (denk ik) , is links zijn ook een ideologie, zeg maar een zijtak van het communisme , zoals elke ideologie zijtakken heeft .

   en in de jaren 60-70 , met de opkomst van DIT links !!, stond het christendom hen in de weg , iedere burger moest , (waar ken ik dit meer van?), op de knieën voor deze linkse ideologie.

   ondanks dat voor de jaren 60 , het christendom ook heel sociaal was , naar de minderbedeelde .

 8. Daniel

  Ja zomaar, in de 70 jaren was ik jong en sterk en alle mooie vrouwen waren links.
  Echt hoor, als je een mooie vrouw zag kon je er donder op zeggen dat ze links was.
  Op weg naar het terras had je een Volkskrant of een Vrij Nederland onder de arm en aan je andere arm een mooie linkse schoonheid.
  Dat waren nog eens jaren, toen was alles nog overzichtelijk en de toekomst zag er mooi uit en de benzine en bier waren zeer betaalbaar.
  Ja, vroeger was heel veel beter.

  1. zomaar

   Daniel, in de ogen van een linkse , is een rechtse altijd lelijk .

   dat is toch wat je zeggen wilden ?.

   en mede door jou steun aan links , is onze samenleving nu verworden tot wat hij nu is !!.

   1. Daniel

    Dat mooie vrouwen links waren in die jaren wil niet zeggen dat ik links was.
    Door al die mooie vrouwen ben ik het wel geworden.
    (en geef het maar toe, rechtse vrouwen waren trutjes van heb ik jou daar in die jaren).

    En we hebben een mooie maatschappij opgebouwd, CDA, VVD en PvdA hebben veel bijgedragen aan de welvaart van nu.
    Daar mogen we best voor klappen zou Linda de Mol zeggen (eigenlijk best wel een burgerlijk meisje van in de veertig).

    Wilders zegt dat alle bejaarden het land hebben opgebouwd en dat klopt, in de jaren 60 en 70 is Nederland veranderd.
    Van een duf en stoffig landje werden we gidsland.

    De teleurgang heeft niets met links te maken, het kapitaal (de banken, de beurs), de door rechts zo gewenste privatisering, de hebzucht heeft ons mooie land wat minder mooi gemaakt.
    Ikke en de rest kan stikken is de nieuwe leus geworden.

    Nee, links is niet goed bezig, maar om links de schuld te geven van alles wat niet goed is, is een grove overschatting van de macht van links.

    1. zomaar

     Daniel de linkse vrouwen waren wat losser , (lees geiler ), toch of ze mooi waren ?, voor mij niet !!, vele linkse vrouwen namen het niet zo heel nauw !, en waren meest de onderleggers van de toen nog gastarbeiders , ik kan ze hier in mijn geboortestad nog een voor een aanwijzen , die een kind hebben van deze gastarbeiders , die door onze gemeenschap betaald opgevoed zijn .

     dat was nu links , ieder kon en mocht alles , nooit werd een vrouw nagewezen om een (bastaard) , kind van ander etnische afkomst , als de natuurlijke vader het kind niet erkende kon de moeder op onze sociale voorzieningen terug vallen .

     en eerlijk daar is veel geld mee gemoeid geweest en nog !!!, vrouwen die twee , drie kinderen hebben van verschillende mannen en , terug vallen op de sociale voorzieningen om deze kinderen te onderhouden .

     vandaar dat links in populariteit steeg in die tijd .

     dan te denken over wat links nu wil , Samsom kent geen boven grens aan de opvang van de toestroom gelukszoekers, die een huisje, uitkering ect, ect , moeten hebben .

     waardoor links , (toen al), mede debet is aan het verrijken van het kapitaal, als jongeling met het verlangen een gezin te stichten moest je een huisje kopen , gevolg de huizenprijzen resen de pan uit !, goed voor het grootkapitaal .

     en zo kan ik nog wel effe doorgaan , wat mede door links verkeerd gelopen is !.

     links zegt tegen het kapitaal te zijn , toch hebben er altijd aan mee gewerkt om de kapitaalkrachtige te bevoordelen !,

     1. zomaar

      effe ter aanvulling van de linkse lossere vrouw.

      wat niet weg neemt dat de rechts denkende vrouwen en mannen , geen gevoelens hadden op seks gebied , toch er anders mee omsprongen

      deze mannen en vrouwen , namen meer verantwoording mocht er een kind verwekt zijn .

      en schoven dit niet af op het sociale linkse stelsel .

 9. Nicky

  Een redelijk mooie vrouw was Halsema, och wat een schatje… Maarrrr dóm! Brrrrr.
  En dan zat ook Cohen – een jood – met een ernstig gezicht daarachter, over taqquia uitleg van Geert Wilders. Dan die Pechtold, de mooie madam natuurlijk helemaal gelijkgevend in haar domheid.
  Dat is dom2; dom in het kwadraat. En hun ongelijk wordt steeds meer keihard bevestigd!

  WAT een verschil in praktische politiek, in intelligentie, in eerlijkheid, in feiten noemen!!!!
  Hulde Wilders, je houdt nog steeds vol, sinds 2010:

  http://youtu.be/0ypvYlXoWgs

  1. Daniel

   Nicky jij schrijft Cohen-een jood, is dat omdat joden minderwaardiger mensen zijn?

  2. Simon Brouwenstein

   `En dan zat ook Cohen – een jood – met een ernstig gezicht daarachter´

   Die brutale joden toch, beste Nicky, ze blijven niet te vertrouwen.

   Toch?

  3. V.K.

   -@nicky,

   -Het gaat jou zeker ook alleen om de kijkcijfers?

   http://www.volkskrant.nl/leven/-neuk-nederland-terug-zoals-zij-jou-neuken~a4151641/

 10. Wachteres

  http://joostniemoller.nl/2015/09/moslims-mogen-naar-nederland-meegenomen-kindbruidjes-neuken/

  Moslims mogen naar Nederland meegenomen kindbruidjes neuken

  Want ja, dat is een andere cultuur, niet. En in andere culturen gelden andere gewoonten. En voor andere culturen dienen we respect te hebben. En zeker voor andere godsdiensten.

  Er schijnt een wet in voorbereiding te zijn, maar erg veel haast hebben de politici nooit gehad met die wet. De Eerste Kamer gaat het er in november eens naar kijken. Want dat is kennelijk allemaal heel moeilijk.

  In Nederland is seks met kinderen verboden. Maar niet wanneer je moslim bent, in het buitenland bent getrouwd, en je ‘vrouwtje’ is inmiddels al twaalf jaar. Dan is dat kind seksueel bezit van die man en de staat erkent dat bezit.

  Dit is de maatschappij die Samson mee creëert.

  Inderdaad, we hebben veel aan hem te danken.

 11. Wachteres

  http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/adam_posts/506-Brief-aan-Diederik-Samsom.html

  Een correspondentie van mij met Samson, al in 2011.
  op AmsterdamPost.

  Lieve Frik, ik mis je.

 12. Wachteres

  Er is ook een reactie van Samson, maar die kan ik niet zo snel vinden.

  Hij reageerde op Amsterdam Post!

 13. papa charlie

  Er staat ‘knop’ maar moet dat zijn ‘knoop’ of ‘kop’?

 14. Nicky

  Domme Daniel 11.01, en een evenzo domme jood Cohen inderdaad, die graag met moslims theedrinkt als er enorme problemen zijn.
  Zeker een jood zou beter moeten weten, zij die slimmer zijn dan de gemiddelde mens, zeker dan jouw persoon, sukkel!

 15. RvRavenstijn

  Samsom doet het prima in mijn ogen !!

  De PvdA stond nog nooit zo slecht in de peilingen,

  een werkelijke zegen voor dit land !!

  Dus Samson, ik smeek je — blijf !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.