Jonge topsporter verdwijnt spoorloos. Maar dan ontdekt zijn coach zijn schokkende geheim

Hij durfde zijn geheim met niemand te delen, maar uiteindelijk was hij blij toen het uitkwam.

Lakel Davis was de ster van zijn school. Hij is namelijk de absolute topspeler van het lokale American Footballteam, waar hij zijn talent combineert met 100 procent inzet en discipline. Bovendien staat hij bekend als een vriendelijke jongen die met iedereen goed kan opschieten. En hij haalt ook nog eens goede cijfers. Je zou denken dat het dus prima gaat met Lakel.

Screen Shot 2015-09-26 at 20.08.09

Maar dan gebeurt er opeens iets mysterieus: Lakel verdwijnt spoorloos. Niemand weet waar hij is. Zijn vrienden, zijn teamgenoten, zijn leraren… Geen van allen begrijpen ze waarom Lakel opeens van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Wat is er aan de hand?

Zijn teamgenoten en coaches nemen contact op met de politie, en bellen alle ziekenhuizen af op zoek naar hun vriend.  Niemand snapte wat er was gebeurd. Totdat Lakels coach, Derwin Page, op een dag een bericht krijgt.

Coach Derwin Page geloofde niet wat hij las toen hij maanden later een bericht kreeg van Lakel...
Coach Derwin Page geloofde niet wat hij las toen hij maanden later een bericht kreeg van Lakel…

Wat niemand wist, is dat Lakel een groot geheim met zich meedraagt. Hij is namelijk dakloos, en heeft soms een hele dag niets te eten. Omdat de sporter zich schaamde, wilde hij het aan niemand vertellen. Op een dag had hij er genoeg van om op straat te leven en nam hij een bus naar zijn oma, die uren verderop woont.

“Ik schaamde me, en ik wilde niet dat iedereen wist wat ik doormaakte. Ik had mijn team teleurgesteld. We hadden verder kunnen komen in de competitie als ik niet was vertrokken.”

Lakel biechtte in zijn bericht aan coach Page alles op: Hij was vertrokken omdat hij niet langer verder kon, en hij schaamde zich om terug te komen. Lakel had misschien verwacht om een standje te krijgen van zijn coach, maar in plaats daarvan krijgt hij een reactie die al zijn problemen oplost: De coach is bereid om Lakel in huis te nemen als zijn eigen zoon.

Screen Shot 2015-09-26 at 20.00.39

Lakel heeft nu een dak boven zijn hoofd, en hoeft nooit meer een dag door te komen zonder eten. Nu hij terug is, wint zijn team eindelijk weer wedstrijden en lijkt het erop dat ze de komende competitie grote successen zullen behalen.

.

Zo zie je maar: Het is nooit goed om een geheim lang met je mee te dragen en helemaal op te kroppen. De leugen wordt dan steeds zwaarder, totdat je uiteindelijk vastloopt. Het moment dat Lakel zijn geheim durfde toe te geven, werden al zijn problemen opgelost dankzij zijn vriendelijke coach. Coach Page motiveert zijn team niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Lakel kan nu zijn volledige aandacht weer richten op zijn sport en op zijn schoolresultaten, zonder zich zorgen te maken over een dak boven zijn hoofd en eten op zijn bord.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.