Nederlanders maken zich zorgen over ouderenopvang

Steeds meer Nederlanders maken zich zorgen over de manier waarop er omgegaan wordt met ouderen (die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen).

Bijna 80 procent van de Nederlanders maakt zich ernstig zorgen over de manier waarop er wordt omgegaan met ouderen in ons land. Verzekeraar Interpolis en Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers, voegt daar aan toe dat dit voor een deel komt doordat mensen zich zorgen maken over hun eigen toekomst: ongeveer de helft van de Nederlanders heeft namelijk nog niet over zijn eigen oudere dag nagedacht.

De Telegraaf legt uit:

Van de ondervraagden zegt 79 procent bang te zijn dat de kwaliteit van de ouderenzorg achteruit zal gaan, „nu er meer een beroep wordt gedaan op zorg uit familie- of vriendenkring”.

Opmerkelijk genoeg wil 55% van de 65-plussers “koste wat het kost” thuis blijven wonen. In het verleden was dat anders. De kinderen van die 65-plussers denken er net zo over en zijn bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg voor hun bejaarde ouders:

“68 procent is bereid de eigen woning of die van hun ouders te verbouwen zodat ouders langer zelfstandig kunnen blijven wonen.”

 Dit alles om te voorkomen dat die bejaarden in het staatssysteem terechtkomen waarin, denken veel mensen, ze feitelijk genegeerd worden en hun belangen niet langer behartigd worden.

Vanwege bovenstaande willen betrokken organisaties en zelfs verzekeraars ervoor zorgen dat het gemakkelijker wordt voor kinderen om voor hun ouders te zorgen. Zo moet het bijvoorbeeld gemakkelijker worden om zorg te combineren met werk. Dat houdt natuurlijk in dat mensen meer vanuit thuis zullen werken.

Mijn vraag aan onze lezers: wat vinden jullie hiervan? Maken jullie je ook zorgen over de manier waarop ons land omgaat met ouderen en zijn jullie van plan om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en/of zelf voor je bejaarde ouders te zorgen als het nodig is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. halo1

  De Nederlandse ouderenopvang is al de duurste van de wereld : meer eigen geld en geld van de erfenis van de kinderen laten inbrengen..in Duitsland kan dat ook! En de kwaliteit van leven een grotere rol laten spelen..menig taboe zal hier nog doorbroken moeten worden. De linkse “”oplossing”” : “alles toestaan + alles maar betalen”” (van andermans geld uiteraard) is de slechtste.

  1. Anna

   halo1. Ouderen hebben er toch voor betaald. Die duizenden jonge moslim mannen waarvoor de PvdA en SP de rode loper hebben uitgelegd hebben geen cent aan onze verzorgingsstaat bijbetaald. De zorg loopt gevaar omdat er zovelen gebruik maken van die zorg waarvoor ze nog nooit een cent hebben betaald. Dat mag niet worden gezegd want dan ben je “tuig”.
   Schandelijk zoals hier wordt omgegaan met onze ouderen.

   1. halo1

    Ja Anna.. geheel met u eens wat die binnendringers betreft….maar waar hebben die ouderen dan voor betaald?..er is toch geen ouderen-verzorgings-verzekering?. Een efficiente staat moet echt meer in zn jeugd (=de toekomst) dan in zn ouderen(=het verleden) steken.Zoveel mogelijk zelf betalen..en wie dat niet kan uiterst kritisch bejegenen..

    1. toetssteen

     @halo1
     Wat een nonsens! Mensen die hun leven lang dik betaald hebben, hebben rechten. En als u het daar niet mee eens bent, waarom dan niet overstappen naar een systeem waar een ieder samen met de werkgever spaart voor de eigen oude dag?
     Antwoord is simpel: dan kan de overheid niet meer uitdelen aan mensen die hier binnenrollen en nooit een cent bij zullen dragen.

     Maar prima, het kan eerlijk en zelfvoorzienend, maar dan wel op de door mij omschreven manier. In Singapore werkt dat uitstekend, dus waarom hier niet.

   2. Jasterke

    dat is tenminste duidelijke taal: het is ronduit schandelijk !

 2. _Mediaevist_

  De oplossing van de EUSSR kan zijn. AK-47’s geven aan Jihadi’s en ouden van dagen af laten knallen omdat ze niet rendabel meer zijn.

 3. Anna

  Is ook de vraag gesteld hoeveel ouderen afhankelijk willen zijn van hun kinderen? Wie betaalt de verbouwing ? Niks nieuws dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig willen zijn en in eigen huis (je) willen blijven wonen. Is altijd zo geweest en zal ook nooit veranderen. Het schandelijke is vooral dat met 98% jonge, sterke moslim mannen die hier asiel zoeken beter en zorgzamer wordt omgegaan dan met onze eigen aller oudjes.
  PvdA en SP halen de hele islamitische wereld binnen. SP roeptoetert wel over onze ouderen maar de miljarden schenken ze aan al de asielzoekers uit islamitische landen. Heeft de SP dan nog wat centjes over voor onze oudjes? Denk het niet. Roemer heeft nog nooit verteld waar hij al de miljarden vandaan zal halen.PvdA heeft onze ouderen al via de achterdeur weggewerkt. Langs de voordeur mocht niet want dan zouden we dat zien.

 4. Anna

  Wie wil er afhankelijk zijn van zijn kinderen, kennissen of buren? Verschrikkelijk!

  1. zomaar

   Anna als de kinderen hun ouders in huis halen , rekent de belasting wel af met hen !!, er wonen dan immers meerdere inkomsten achter een deur !.

   en hier zien wij het verschil!, neem je een gelukszoeker op in huis , krijg je er geld bij !.

   alles hebben de links sociaal denkende over om indeze de migrant te plezieren , en alles hebben zij er voor over om de ouderen te koeioneren.

 5. van Urk

  Zorgen of niet, wanneer gaat heel Nederland dan de straat op en zeggen dat wij het dan niet meer pikken willen? Kennelijk is het Nederlandse volk te bang met de angst dat zij geregistreerd zullen gaan worden op het plein en hiermee hun hypotheek zullen gaan kwijt raken of meer gepakt zullen gaan worden waar ze al voor gepakt worden.

 6. Ni28

  De ouderen zijn door deze regering gehaat en aan vervanging toe door jonge migranten. Het leven blijven zuur maken zodat zij niet te oud worden en het gespaarde geld voor grote deel bij de belasting terecht komt. Leegstaande bejaardenhuizen waar zij de ouderen hebben weggejaagd kunnen zij vullen door asielzoekers. Een of andere statistiek wijst op dat de ouderen het zo graag willen en dat zij het vroeger slechter vonden. Een hogere plan, helaas gezien de culturele verschillen zal deze zich wreken.

 7. Geah

  Over de rug van onze kwetsbare senioren worden de veelal Islamitische Afrikaanse verkrachters en IS-terroristen een mooi financieel leven aangeboden………hoeven ze niks voor te doen…tot aan hun dood zijn ze verzekerd…

  1. Simon Brouwenstein

   Toch fijn dat mevrouw Geah het onderwerp weer weet terug te voeren op de islam, hier de kern van álle problemen.

 8. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/09/08/munchen-comapatienten-en-zwaar-gehandicapten-moeten-wijken-voor-asielzoekers/

  En dit is de situatie in Duitsland. En het is niet de eerste keer dat zieken en ouderen uit hun verblijf worden geschopt.

  München: Comapatiënten en zwaar gehandicapten moeten wijken voor asielzoekers!

  De welkomstcultuur voor de vele asielzoekers wordt op dit moment (nog) niet door alle burgers gedeeld. Meerder tientallen zwaar gehandicapten en comapatiënten moeten in München in alle stilte uit hun speciale onderkomen op straat gezet worden. Terwijl de media jubelende asielzoekers laten zien, huilen machteloze familieleden van Duitse patiënten, die volgens familieleden gewetenloos weggeschopt worden.

  Ik zal maar niet zeggen wat ik vind dat met dit regeringstuig moet gebeuren.

  In lek geval Neurenberg 2

  1. Wachteres

   In elk geval

   1. toetssteen

    @Wachteres
    Ik heb er geen woorden voor.

    1. Wachteres

     Toets, natuurlijk is dit niet terug te voeren op de islam. Ahum.

     Eigenlijk kunnen die ook niet de schuld geven.

     De grote schuldigen zijn de linkse idioten die overal buigen voor die ideologie en hun eigen mensen laten stikken voor ‘zielige vluchtelingen”.

     En niemand die zich openlijk durft af te vragen of het allemaal wel vluchtelingen zijn.

     De communist Merkel heeft wel duidelijk gemaakt dat je geen kritiek mag hebben op straffe van …

     Haar nieuwste dreiging is dat haar geduld op raakt met ‘tegenstanders’.

     1. zomaar

      zoals het een goede communiste beaamd , gaan de treinen binnenkort weer rijden , richting de goelag , of andere strafkampen .

      de communist , linkse socialist en de islam , dulden geen tegenspraak , en zeker geen tegenstanders van hun idealen ,(doctrine) .

      en zo word Europa klaargestoomd , en de burgers vervangen door hen (de islamieten) , die bijna het zelfde nastreven , en een graatje erger zijn , in onderdrukken van anders denkende m gelovigen, geaarde .

      ooit kwamen vele kampbewaarders juist, uit de islamitische samenleving(en).

 9. josef kuijpers

  Wat een klinkklare onzin van deze verzekeraars! Natuurlijk denkt iedereen na over zijn ouder worden. Daarvoor heeft Nederland bijvoorbeeld de grootste pensioenpot van heel Europa!! Dat een overheid de sociale zekerheid onder de mensen kan weg maaien, had niemand durven bevroeden: ook VVD’ers niet.
  Advies: spaar niet bij bestaande instellingen waar deze onbetrouwbare overheid een vinger in de pap kan krijgen.

  1. zomaar

   het idee alleen al in vervlogen tijden , dat je als werknemer sociale afdracht moest doen , voor je oudedag voorziening .

   nooit had men kennen bevroeden dat deze sociale afdracht misbruikt zou gaan worden , ieder ging er van uit dat hij/zij na een werkzaam leven er goed bij zou zitten , dankzij deze verplichte sociale afdracht .

   hoe anders is de werkelijkheid nu !!, de ouder wordende mans wordt het vel over de oren getrokken , om jan (Ali) en alleman te vertroetelen , sociaal gezien vanuit de partijen is de islamiet belangrijker dan de oer oude Nederlanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.