Postbode doet maar wat extra speurwerk als dingen niet helemaal in orde lijken. Dat is maar goed ook van hem…

Geen categoriesep 07 2015, 20:00
Postbodes kunnen soms hele bijzondere mensen zijn. Deze postbode is dat in ieder geval zeker!
Een postbode heeft zeker een stuk meer dan alleen zijn plicht gedaan, en dat heeft een wereld van verschil gemaakt voor een 96-jarige vrouw en haar familie.
Het verhaal begint met Chris Feldhaus, die al vijftien jaar als postbode werkt voor het plaatselijke postbedrijf. In die tijd heeft hij de buurt waar hij komt goed leren kennen, en hij kent de ins en outs van iedereen in zijn wijk dan ook feilloos.
Alle alarmbellen rinkelden dan ook ogenblikkelijk toen één vrouw - die hem anders altijd begroette - al meerdere dagen haar post niet uit de brievenbus had gehaald. Chris vond het direct verdacht:
"Ze is er één die haar post elke dag ophaalt, en ik zag na twee dagen dat de post niet werd opgehaald. Er lagen bovendien kranten op de grond, dus op de derde dag ben ik maar een kijkje gaan nemen."
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/Metro-mailman-saves-96-year-old-woman.mp4"][/video]
.
Chris besloot op de deur te kloppen. Toen daarop geen reactie volgde, heeft de oplettende postbode meteen de manager van het gebouw gebeld, die het bericht direct rapporteerde aan de politie. Die wisten het huis binnen te dringen, waar de vrouw werd aangetroffen. Ze was bij bewustzijn, maar had wel dringend medische hulp nodig:
"Ze was gevallen, en ze weten niet hoe lang ze al op de grond lag. Minstens een paar dagen. Ze is midden 90, dus ze kon niet meer overeind komen, of iets drinken of eten. Ze kon niet eens meer bij de telefoon."
Een wijkgenoot van de oude vrouw, die ook de post van Chris krijgt, vindt de daad van de onverschrokken postbode "prachtig". Volgens die vrouw is Chris altijd vriendelijk, en altijd bereid een stapje harder te lopen: "Je vindt vandaag de dag niet veel mensen meer die meer doen dan wat van ze gevraagd wordt tijdens hun werk."
Eén ding is zeker: Chris bezorgt niet alleen brieven. Hij redt ook levens!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten