PvdA-coryfee Felix Rottenberg haalt keihard uit naar Diederik Samsom

Volgens de ex-voorzitter van de partij is Samsom “de bedrijfsleider van het kabinet”.

De voormalige PvdA-partijvoorzitter Felix Rottenberg heeft keihard uitgehaald naar partijleider en fractievoorzitter Diederik Samsom. Rottenberg, tegenwoordig vooral bekend als politiek commentator bij De Wereld Draait Door, vindt minister Lodewijk Asscher een veel geschiktere partijleider dan Samsom.

Dat zegt Rottenberg in een interview met Vrij Nederland. De PvdA-coryfee is niet zomaar iemand: Hij is de voorzitter van de commissie die voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen de PvdA-kandidatenlijst zal samenstellen. Die verkiezingen zullen, als het kabinet niet valt, in 2017 worden gehouden.

Rottenberg verwacht dat de PvdA na nieuwe Tweede Kamerverkiezingen een “veel kleinere” fractie zal overhouden. In die fractie moeten “zeker vijf tot zes nieuwkomers” zitten die het PvdA-geluid op heldere wijze moeten vertegenwoordigen naar het Nederlandse publiek. En welke lijsttrekker gaat die koers verwoorden? Niet Samsom, maar Lodewijk Asscher. Die is daar volgens Rottenberg “heel actief mee bezig. Die heeft het in zich”.

Rottenberg uit felle kritiek op het kabinet en vindt dat Samsom veel te snel tot een akkoord is gekomen met VVD-leider Rutte:

“Het waren overhaaste en ondoordachte onderhandelingen. Dit regeerakkoord leidt onder meer tot sluiting van sociale werkplaatsen en verslechtering van de positie van jonge arbeidsgehandicapten.”

Volgens de machtige PvdA-man heeft het zwakke optreden van Samsom en Dijsselbloem in het kabinet geleid tot de enorme verliezen die de PvdA heeft geleden bij lokale en provinciale verkiezingen.

“Daar moeten we radicale conclusies uit trekken, anders worden we weggevaagd. Mannen als Samsom en Dijsselbloem hebben zich aan dit kabinet gecommitteerd. Ze geloven nog steeds dat de PvdA het op deze manier redt. Dat ís niet zo!”

Rottenberg besluit zijn relaas met een vileine sneer naar Samsom:

“Hij is een ecologisch bewogen man die zich zou kunnen ontwikkelen tot een geweldige minister van duurzaamheid in een volgend kabinet”

Samsom is geen premier-materiaal dus, als het aan Rottenberg ligt.

“Als fractieleider heeft hij weloverwogen het risico genomen een verdedigende rol te spelen in plaats van een aanvallende. Dan word je de bedrijfsleider van het kabinet”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Gielah

  Absoluut oninteressant.
  Een partijtje met 9 zetels nu… met een -voor Nederland- héél slecht verleden en bérgen boter op het schuldige hoofd…. dat meer van buitenlanders en islamieten ( vaak dus buitenlandse islamieten..) houdt dan van het vaderland en van de Nederlanders….
  daar moeten de luisteraars van het radio 1 programma Standpunt.nl zich vanmorgen serieus mee bezig houden.
  Willen zij dat Samsom zijn klus ( ) afmaakt, of moet die Asscher het overnemen?

  Ik wil die lui geen van beiden.
  Of je nu door de kat of door de hond gebeten wordt… who cares?

  Het zijn allebei geen vrienden van:
  a. Nederland en de soevereiniteit van Nederland
  b. de Nederlandse cultuur
  c. Joden
  d. christenen
  e. zeggenschap van het volk ( want dat noemen zij snerend populisme).

  Wie zit er op zulke lui te wachten?

  1. Simon Brouwenstein

   Daar gaT de kiezer over, mevrouw Gielah, maar het is bekend dat u daar geen hoge pet van op heeft.

   1. Pieter G

    Daar gat de kiezer over?
    U bedoelt daar gaat de kiezer over.

    Begrijpt u niet dat mevrouw Gielah zelf kiezer is?

    1. Simon Brouwenstein

     Beste Pieter,
     Mogelijk is het voor u een beetje ingewikkeld maar in dit verband wordt met de kiezer de meerderheid der kiezers bedoeld.

 2. Pimsch

  Veel stampij en reuring moeten de PvdA weer onder de aandacht brengen. Dit gebeurt altijd zo.

 3. Anna

  PvdA bestaat uit lafbekken en huilebalken die zich willen redden door een cordon sanitaire tegen de PVV. PvdA bedriegt zoals gewoonlijk haar kiezers. PvdA bestaat uit vele Samsommetjes en Asschers. Nederlandse bevolking interesseert ze geen ene moer. Asscher heeft nog nooit iets voor elkaar gekregen. Marokkanen spelen met hem. Samsom? Kijk hoe hij reageert op al die ( 98%) sterke jonge islamitische mannen die vanwege de mislukte VS/NAVO politiek nu snel hun landen ontvluchten. Ze brengen hun intolerante, racistische ,bloederige “religie” mee. Na mislukken oorlog (burgeroorlog) zijn het vooral de oorlogsmisdadigers en criminelen die als eerst wegrennen naar veilige oorden. Ze zijn veilig in Europa en worden met open armen ontvangen door Asschers en Samsommetjes van de PvdA. PvdA is al lang niet meer.

 4. Simon Brouwenstein

  Volgens mij staat al geruime tijd vast dat Asscher de nieuwe lijsttrekker wordt. Samsom heeft zijn hoogwaardige bijdrage geleverd door dit Kabinet mogelijk te maken en te laten functioneren. Het is ook duidelijk dat hij vanuit die rol, en het verlies aan ideologisch profiel dat de PvdA erdoor leed, het beter is dat Asscher de profilering van de PvdA aanscherpt. Ik acht hem ook prima in staat om de PvdA weer een grote partij te maken. Hij zou ook een goede premier kunnen zijn.

  1. Pieter G

   S.B
   Hoogwaardige bijdrage?
   Samsom?
   Onmogelijk.
   Die man kan nog geen patatkraam runnen.
   Niemand van de PVDA trouwens, maar dat terzijde.
   Te hopen valt dat dit slechtste kabinet ooit zo snel mogelijk valt en nul zetels voor de PVDA.
   Daar moet ieder normaal rationeel denkend mens toch mee eens zijn.

  2. Nog1

   Asscher is een goed bestuurder, maar of hij een behoorlijk politicus kan worden, is maar de vraag. Dat lukte een andere goede bestuurder als Cohen volstrekt niet.

   1. _Mediaevist_

    Hij heeft wel iets meer teflon kwaliteiten dan Cohen. Hij is ook jonger en iets charismatischer.

 5. V.K.

  -Vreemd, wordt hier op dit forum keer op keer beweerd dat het beleid van EU-meneer Dijsselbloem een positieve uitstraling naar de PvdA heeft, wordt deze Engel van het jaar, terwijl hij zich niet her-verkiesbaar stelt ,door het bestuur als dank voor bewezen diensten, publiekelijk in oranje overall gehesen

  -Na ja, ook Dijsselbloem snapt wel dat je beter als een EU kritische partij de verkiezingscampagne in kan gaan.

  1. Nog1

   @VK

   Zoals D66 zijn zetelwinst heeft behaald? Hoe ik ook reken, de anti_EU-partijen hebben de laatste verkiezingen geen winst maar verlies geboekt.

   1. V.K.

    -Ha Ha, nee, wat is bedoel is dat het voor de PvdA beter is om niet blindelings achter Brussel aan te lopen, duidelijk afstand nemen van Dijsselbloem.

   2. toetssteen

    @Nog1
    Uhuh, door een leugen. (ook van de VVD overigens) Ze zouden niet met elkaar in bed duiken. Nou dat zagen we. Wilders kreeg volkomen gelijk en als PvdA en VVD zetels tekort zouden zijn gekomen, had kereltje Pechtold in het midden gelegen. In zekere zin ligt hij dat toch, want het kabinet heeft in de senaat in de verste verte geen meerderheid. Ze zijn voor hun bedrog namelijk afgestraft door de kiezer.

   3. _Mediaevist_

    D66 hapert nu wat omdat Pechtold steeds onuitstaanbaarder, bekakter en pedanter aan het worden is. Van Mierlo was grappiger.

 6. _Mediaevist_

  Het mes in de rug – het is wel typerend voor de PvdA.

 7. V.K.

  -Benieuwd hoe kameraad/partijvoorzitter Spekman reageert op het opzij zetten van Samson door Rottenberg.

  -Na ja, het leuke van de PvdA is dat alle ruzie’s op tv worden uitgevochten.

 8. halo1

  Het maakt allemaal niets uit : linkse politiek is sowieso dead end politiek:aanzuigende werking, verloedering, onbetaalbaarheid.. je ziet het aan de Griekenland-wurging en de “”asielklanten””-ramp..de mensen krijgen het gelukkig door!!

 9. Simon Brouwenstein

  Ik denk dat in deze periode linkse politiek onmisbaar is om de doorgeschoten net-liberale politiek weer in balans te brengen. De sociaal-democratie zal daarin onmisbaar zijn, of die stem nou verwoord wordt door GL, SP of de PvdA is niet zo wezenlijk met de aantekening dat de werkelijk competente bestuurders overwegend bij de PvdA zitten.

  1. halo1

   Die “”doorgeschoten” neo-liberale politiek valt toch in het niet bij die etnische en financiele rampen..dat u dat nu niet begrijpt..!!

   1. Simon Brouwenstein

    Die etnische rampen zijn een paranoïde PVV-fantasieën die club doet, zoals bekend alleen voor spek en bonen mee.
    De financiële rampen waren er wel maar zijn door dit Kabinet in belangrijke mate opgelost.

   2. Nog1

    Die financiele rampen waren het voorspelbare resultaat van 25 jaar liberale politiek.

    Wie de geschiedenis er nog eens bijpakt zal zien dat een periode van meer vrijheid voor de markt altijd eindigt met een forse crisis deie opgelost moet worden door overheidsingrijpen.

    Zo was het met de crisis eind 19e eeuw, zo was het met de crisis van de jaren ’30 en zo was het met de huidige crisis.

    1. Lost Paradise

     Crises zijn wetmatige cycli. Dat heeft niets te maken met ‘meer vrijheid voor de markt’. Dat heeft trouwens meer zegeningen dan ellende gebracht, hoewel u dat als verstokte socialist zult ontkennen.

     De laatste crisis was een bankencrisis, aangestuurd door de politiek (quantative easing) waarbij (vooral in de US, maar ook in Nederland) iedereen een hypotheek moest kunnen krijgen, ook al was ie niet solvabel. 130% hypotheek op een woning was gesanctioneerd door de politiek.

    2. toetssteen

     @Nog1

     https://www.youtube.com/watch?v=jbkSRLYSojo

     Kunt u nagaan hoeveel drama er is ontstaan door de vrije markt…..

     Zucht, volgens sommigen blijft een overheid geleide markt beter, is zooo goed bevallen i de communistische en socialistische en totalitaristische regimes.

 10. Wim

  Dit is een partij dei deze toestanden wil.

  https://www.youtube.com/watch?v=PVCG7HHsyBo

 11. jack

  In de politiek draait het om macht en niets anders. Samson is eigenlijk een wetenschapper in de politiek en dat maakt dat hij alles van meerdere kanten probeert te begrijpen en het resultaat moet dan links-correct zijn, meer niet.
  Rottenberg is van het oude machtsysteem. 5 nieuwelingen (dus weer een onervaren zootje) moeten er komen; naar wie luisteren deze groentjes? Juist, naar Rottenberg, en zo komt de oude machtswellusteling opnieuw weer aan de macht.
  Het land krijgt 5 groentjes in machtsposities, onderworpen aan de machinaties van deze Rottenberg, en die gaan dus macht krijgen over 17 miljoen mensen ( Marx en Lenin etc. zijn weer terug).
  Het zoveelste bewijs dat democratie echt niet het goede systeem is. Aan een manager in een kledingzaak worden hogere eisen gesteld dan aan een lid van de 2de kamer, triest en gevaarlijk, zeer gevaarlijk.

 12. _Mediaevist_

  Wanneer zal de PvdA het grote stemmenkanon Brouwenstein naar voren schuiven?

  1. Simon Brouwenstein

   Als is al als politicus naar voren wordt geschoven dan zeker niet door de PvdA. Ik snap wel dat u mij daarvoor competent acht en vat dat op als een compliment.

   1. Simon Brouwenstein

    is = ik

 13. V.K.

  Simon Brouwenstein

  8 september 2015 at 12:48
  .

  Als IS al als politicus naar voren wordt geschoven dan zeker niet door de PvdA. Ik snap wel dat u mij daarvoor competent acht en vat dat op als een compliment.

  1. Ni28

   Partijen en politieke stelsels hoeft je niet altijd actief bestrijden, zij rotten zelf van binnen uit. Duurt alleen soms te lang.

 14. _Mediaevist_

  De heer Spekman is niet zo blij met de uitlatingen van de heer Rottenberg. Samsom zelf blijft erg netjes. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24468050/__Spekman___Kritiek_stom_en_fout___.html

 15. Nog1

  Rottenberg kan leuk lullen, maatr vergeet dat in zijn partij de partijleider door de leden gekozen wordt. en die hebben met ruime meerderheid voor Samson gekozen. Wat Felix daarvan vindt is volstrekt irrelevant.

  Ik herinner me nog dat Felix de bedrijfsleider van Kok was en de toenmalige partijleider probeerde te helpen door zelf een jongerenbeweging (Niet Nix) op te zetten die de klassieke sociaaldemocraten waar de sociaal-liberaal Kok last van had moest aanvallen.

  Het is grappig dat hij nu in verzet komt tegen de mensen die hij destijds lanceerde; Samson en Dijsselbloem waren prominente Nog Nixers.

  Kortom, Felix valt nu aan wat hij zelf is begonnen, en bewierookt opeens de klassiek sociaaldemocratische stroming die hij als partijvoorzitter probeerde te elimeneren.

  Destijds ben ik meerdere keren gevraagd mee te gaan doen met Nog Nix en heb dat altijd geweigerd; het was een inhoudsloze beweging gerund door hoogopgeleide carrieristen zonder benul van geschiedenis, zonder idee van de problemen van de gemiddelde Nederlander en een idioot optimisme over de tegenkrachten die een echte sociale politiek nu eenmaal opwekt.

  Ik ben opgevoed als sociaaldemocraat en ben dat altijd gebleven. En dankzij Kok en Rottenberg heb ik dus niets te zoeken in de PvdA. Als Felix echt de klassieke sociaaldemocraten terug wil winnen, moet hij beginnen met een mea culpa én zijn functie mbt de kandidatencommissie inleveren.

  Niet dat ik geloof dat dit gaat gebeuren. De partij wordt geleid door opniepeilingen gecombineerd met de angst dat standpunten (ongeachte welke standpunten) stemmers wegjagen.

  Overigens is dit bij wel meer partijen het geval, vandaar het totale gebrek van lange termijn politiek in dit land. Gelukkig hebben we de dijken al gebouwd, want deze generatie politici had een dergelijke dure en trage maatregel nooit durven nemen.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Nog1,

   De PvdA is een sociaaldemocratische middenpartij zoals we zien in alle beschaafde landen in Europa. Extreemrechts en extreem-links blijkt in de praktijk nooit te kunnen rekenen op een meerderheid van stemmen en dat leidt ertoe dat in de regel een gematigde middenkoers wordt gevoerd. De PvdA een streepje links van het midden en CDA/VVD een streepje rechts van het midden. Zo is de realiteit en de meeste Nederlanders geven dit soort gematigde middenpartijen hun stem zodat er redelijk stabiele regeringen kunnen worden gevormd.
   Zeker omdat die partijen ook nog enig benul van recht en rechtsstaat hebben hoor je er mij niet over piepen. Dit land wordt door de bank genomen uitstekend geregeerd en het resultaat mag er zijn: Nederland is een van de meest rijke, vrije en veilige landen van de wereld.

   Rutte en Samsom zijn geen ideologen maar politieke managers, zoals Lubbers, van Agt en Kok dat ook waren. De boel bij elkaar houden, het staatshuishoudboekje op orde en geen gedonder met buurlanden. Ik vind dat wel jammer en zou graag wat meer ideologie willen zien, zo gezien zou je heimwee naar Den Uyl kunnen hebben, maar ik tel mijn zegeningen.

 16. Geah

  Als de code in Nederland op rood staat wegens de komende aanslagen (niet te hopen), dan hopen we maar dat het een dag voor de landelijke verkiezingen is….zodat de religieuze PvdA met zijn criminele achterban…voorgoed onderuit gaat…:;-) 😉 😉 Want met het verdwijnen van die partij verdwijnt dan ook het gevaar en de misdaad in Nederland…..

  1. Nog1

   Ach…jij dacht echt dat er voor de oprichting van PvdA in 1946 geen misdaad en gevaar was in Nederland?

   1. Geah

    Veel minder, veel minder…..Met de PvdA is de misdaad en de (bijna)terreuraanslagen zorgwekkend gestegen…..

    1. Nog1

     De cijfers geven je volstrekt ongelijk. zowel wat de misdaadcijfers vetreft als wat terreur betreft. de meeste terreuraanslagen werden bv in de 19e eeuw gepleegd.

     1. Lost Paradise

      Feiten en cijfers graag Nog1.

      Wil je ons echt wijsmaken dat de misdaadcijfers -in pakweg de jaren 50- hoger lagen dan thans?

     2. Lost Paradise

      Nog1,

      op 18.35 uur beantwoordt u wel een kwestie over de SDAP/PVDA (zie hieronder), maar niet deze prangende vraag over misdaadcijfers.

      Roept u maar wat, of kunt u uw stelling onderbouwen?

     3. toetssteen

      @Lost Paradise
      Terreur niet, maar de misdaadcijfers ontlopen elkaar weinig. Alleen wat Nog1 erbij vergeet te vermelden is dat de pakkans 99% was. Nou dat ligt nu wel anders!

 17. V.K.

  `@Nog1,

  De statuten van PvdA en VVD zijn onder het toeziend oog van de Duitser tijdens de bezetting geschreven. Waarbij de VVD een spin off is van de PvdA

  1. Nog1

   @ vk

   Wat een onzin, geen van beide partijen bestond in de oorlog. De oprichters zaten zelfs grotendeels vast in concentratiekampen, of waren naar Engeland gevlucht.

    1. Nog1

     Ik weet wel wat de Doorbraakbeweging was.

     Maar waar zie jij staan dat dit o.l.v. de Duitse bezetter gebeurd zou zijn en dat deze zelfs de statuten zouden hebben geschreven, zoals jij hierboven bewert?

     Sterker nog, de eersten die de Doorbraakgedachte propageerden werden in 1941 door de Duitsers om die reden vastgezet.

     (ps Ik verbied voor mijn leerlingen het opgeven van Wikipedia als bron. Ten eerste kun je deze nooit citeren, want daarvoor is ze te veranderlijk. Ook is onduidelijk of de schrijvers ook maar het begin van kennis van zaken hebben. Dat lardeer ik met voorbeelden uit mijn eigen vakgebied waarin ik echte bronnen naast Wikipedia-kul leg, zodat ze zelf kunnen zien hoe groot het verschil -soms- is.)

     1. V.K.

      -@nog 1

      -Ik schreef onder toeziend oog.

      -Zo werkt dat nou eenmaal in een concentratiekamp.

     2. Nog1

      Maar de statuten van de VVD en de pvdA werden niet in de oorlog geschreven. Van de PvdA stamt de eerste versie uit 1946, van de VVD is de eerste versie uit 1948.

      En ook de door jouw gelinkte Doorbraakbeweging (die in de oorlog nog niet door de latere PvdA-ers en VVD-ers werd geaccepteerd) had haar statuten geschreven VOORDAT ze verboden en opgepkat werden.

      Geen van de statuten zijn dus in een concentratiekamp geschreven, of onder ‘toeziend oog’ van de Duitse bezetter tot stand gekomen.

      Daarnaast werd de Doorbraakgedachte ook niet volledig geaccepteerd; de christelijke partijen hebben nooit meegedaan, een deel van de sociaaldemocraten richtten een eigen partij (OSDAP) op en de liberalen stapten al na 1 jaar uit de beweging.

      Kortom, je bewering klopt gewoon niet.

     3. Simon Brouwenstein

      Nog1 ontdekt dat V.K. op grond van indrukwekkende onnozelheid hier maar wat roept.

     4. V.K.

      -@nog1

      -Haha, heb zelfs ergens gelezen dat EP bermann trots is op wat z’n opa toch maar voorelkaar heeft gekregen in het KZ

      -Wat betreft de VVD, dat waren het niet eens met het bezit en richten de VVD op.

     5. Nog1

      @ VK

      Je syntax wordt wat onduidelijk.

      Ik denk dat je de voormalige Europaqrlemtarier Thijs Berman bedoelt. EN als je het over zijn grootvader hebt, dan denk ik dat je het over van der Goes van Naters hebt.

      Wat je met KZ bedoelt begrijp ik niet, en wat dit met de Duitsers te maken heeft ook niet echt.

      Hij was 1 van de weinige SDAP-ers die delen van Duitsland wenste te annexeren na de oorlog, als straf voor de bezetting.

      Het zou handig zijn als je datgene wat je gelezen hebt ook terug weet te vinden. Nu is het niet eens een losse flodder.

     6. Simon Brouwenstein

      Dat bedoel ik.

     7. V.K.

      -@Nog1

      -Inderdaad, Goes van Naters.

      -St. Michelsgestel. na eerst in Buchenwald en Haaren te hebben gezeten.

      -Na ja, in St.Michelsgestel is zo’n beetje de hele na-oorlogse politiek besproken, onder het welwillende toeziend oog van de Nazi’s, zonder NAZI Simon, maar dat spreekt voor zich.

   1. Lost Paradise

    De SDAP, de voorloper van de PVDA, werd toch écht al in 1894 opgericht. De SDAP ging in 1946 op in de PVDA. Hetzelfde gedachtegoed, een andere naam.

    1. Nog1

     We hadden het ook over de VVD, niet alleen over de PvdA.

     Daarnaast klopt het niet helemaal dat de SDAP opging in de PvdA en dat het ging om hetzelfde gedachtegoed De PvdA was een fusie van drie partijen, waaronder 1 liberale en 1 christelijke partij.

     Het SDAP was altijd anti-religieus en dus kan er niet gesproken worden van hetzelfde gedachtegoed.

     Vandaar dat de SDAP heropgericht werd, de zgn Oude SDAP. Die partij ging wel verder met hetzelfde gedachtegoed.

     1. Lost Paradise

      De Sociaal Democratische Arbeiders Partij vertolkte voor 90% het gedachtegoed van de Partij van de Arbeid.

      Dat de SDAP samen met de splinterpartijen VDB en CDU op ging in de PvdA doet daar verder niets aan bij of af.

      De SDAP streefde op democratische wijze naar een socialistische maatschappij, waarin voor de arbeidersklasse betere levensvoorwaarden zouden bestaan dan onder het kapitalisme. De partij sloot zich ook aan bij de Socialistische Internationale, de overkoepelde organisatie van socialistische partijen in Europa.

      In de crisisjaren (1929-1940) was de SDAP voorstander van een actieve rol van de overheid om de economie te stimuleren. In 1935 kwamen SDAP en NVV met het ‘Plan van de Arbeid’ dat onder andere voorzag in openbare werken ter bevordering van het economisch leven.

      Ook de oude Drees maakte carrière in de SDAP. Kortom, de PVDA is in alle opzichten de voortzetting (met kleine nuances) van de SDAP.

     2. Nog1

      @ Lost PAradise

      Als dat waar was geweest was ik lid geworden. Het is alleen niet waar wat je schrijft.

    2. Simon Brouwenstein

     Beste Lost ParDise,

     Google even en zie dat u onzin spreekt.

     1. Lost Paradise

      Nog1,

      gaarne argumenten, feiten en cijfers in plaats van een armzalige ontkenning. Dat werkt niet meer, moet u weten.

     2. Nog1

      @ Lost P

      Die had ik al geschreven in de reactie waar je op reageert. Herhalen leek me niet nodig aangezien het vlak boven jouw tekst staat.

     3. toetssteen

      @Nog1
      Best amusant is dit artikel:

      http://sargasso.nl/vvd-is-alles-behalve-liberaal/

 18. van Urk

  Al in de dertiger jaren van de vorige eeuw werd de PvdA “de Portemonnee van de Ander” genoemd.

  1. Nog1

   Wat een gfantasie toch; In de dertiger jaren van de vroige eeuw bestond de PvdA niet eens.

   1. van Urk

    Was ook maar een grapje Nog1. Zo als er ook maar een partij van de arbeid is: de VVD

    1. Simon Brouwenstein

     We komen niet meer bij, meneer van Urk.

     1. toetssteen

      Zozo, pluralis majestatis, wij koning B liggen in een deuk.
      Last van eigendunk?

 19. van Urk

  Beste Simon, Lachen is goed voor lichaam en geest. Heel wat anders dan je hart bijna te laten exploderen tijdens een hete discussie.

 20. toetssteen

  Of de PvdA had kunnen voorkomen dat een goed deel van zijn achterban is overgelopen naar D’66 en een deel terug is gegaan naar de SP….? Ja, ik denk het wel als de PvdA zich zou hebben ingezet voor zijn oorspronkelijke achterban die de lagere arbeidersklasse is ontwassen. In plaats daarvan koos de PvdA voor religie, lees islam. Er is geen betere manier om je te vervreemde van je oorspronkelijke achterban, die voor het overgrote deel atheïstisch is dan dit soort ‘verraad’ te plegen.

  Stormde Bussemaker eertijds de katholieke kerk binnen om op hoge toon ook ouwels te eisen voor homoseksuelen, nu toont men begrip voor de homohaat onder moslims.
  Idem inzake de positie van de vrouw. Wij vrouwen eisen enzovoort, heeft plaats gemaakt voor begrip voor onderdrukking.
  Way to go.

  1. Simon Brouwenstein

   Kan de heer Toetssteen een citaat geven van een PvdA-politicus waarin begrip wordt getoond voor de homo-haat van moslims, of is dit het zoveelste verzinsel waarmee u dit blog pleegt te vervuilen?

   1. Simon Brouwenstein

    Nee, natuurlijk kan de heer Toetssteen zo’n citaat niet geven; hij loog dat het gedrukt stond en hoopte dat niemand het zou opmerken.

    1. toetssteen

     Islam omhelzen impliceert dat, idem inzake de fanatieke tak van het christendom. Waarom wel heisa schoppen tegen het tweede, maar in bed kruipen met islam als zijnde een culture verrijking? Alle religie is gif!

     1. Simon Brouwenstein

      Ik begrijp uit deze verwarde tegenwerping van de heer Toetssteen dat het toekennen van godsdienstvrijheid hetzelfde is als het toejuichen van homohaat door moslims.

      Trieste zwetsmeijer.

     2. toetssteen

      Organisator:

      http://internationaal.pvda.nl/agenda/call-to-europe-v-islam-in-europe/

      Ik begrijp overigens niet dat de moderatie uw ongefundeerde aantijgingen doorlaat.

     3. Simon Brouwenstein

      De heer Toetssteen levert met zijn eigen bron het bewijs van zijn leugens:

      “There are more than 35 million Muslims living in Europe and Islam has been part of European societies for centuries. Yet in recent years, extremists have sought to breed discontent and division. 2015 began in Paris with the despicable murders of Charlie Hebdo journalists, followed by the brutal shooting of a policeman as well as by the killing of several Jewish customers in a kosher supermarket. Further incidents in Belgium and killings in Denmark intensified the issue.

      In each case, the perpetrators of these crimes claimed to be jihadists, acting to defend the dignity of Islam after taking offence to cartoons of the Prophet Mohammed or to affronts to Muslim societies globally. In addition, anti-Semitism is developing among parts of Muslim communities, in particular among the younger generation. The Europe of tolerance, openness and Enlightment values is under threat as people of violence try to quench free expression and to isolate even threaten communities in Europe.”

      Hoe leest hij hierin dat de PvdA islamgeweld of homohaat goedkeurt?

     4. toetssteen

      Londen, Madrid? Rings a bell? Ach, incidenten, het begon pas bij Charlie Hebdo. Sure. Waarom is Westergaard zijn leven niet meer zeker? Oh en hoe zit het met Rushdie?

      Alienation, populism, xenophobia and disenchantment with our democracies have been festering for decades and reactionary right wing elements have emerged to target Muslims in particular and to create discord within European societies.

      Right, het ligt aan de ander. Well done B om met twee benen in de val te trappen.

     5. Simon Brouwenstein

      Meneer Toetssteen heeft zichzelf bekwaam vastgepraat.

      I rest my case.

     6. toetssteen

      Blijft u vooral in uw case berusten, Toch wat triest dat u het Engels niet beheerst.

   2. Lost Paradise

    De PVDA tolereert en accepteert àlles van de islam/moslims en staat dus ook homo-haat toe, zonder daartegen in het geweer te komen of het openlijk te veroordelen. Bang als ze zijn booslim-electoraat tegen het hoofd te stoten en te verliezen.

 21. Gielah

  Deze nieuwe invasie is de énige kans voor de PvdA om nog wat zeteltjes erbij te sprokkelen.
  Geloof maar dat ze gaan slijmen tegen die lui!
  Desnoods gaan ze voortaan zelf ook naar de moskee.
  ” Profit vaut bien une conversion… n’est ce pas?”

  1. toetssteen

   @Gielah
   Alles om het individueel denken uit te wissen, Stalin, Mao, Hilter, Pol Pot en name it, aanbid het systeem.

   Insgelijks zien we nu met de omarming van islam, het totalitaire denken waar Jezus voor waarschuwde. Maar ik weet uw en mijn denken inzake Jezus lopen niet synchroon en soms ook weer wel.
   Voor mij was Jezus de man die de mensheid wakker trachtte te schudden, vandaar dat zoveel mensen naar hem kwamen luisteren. Wat dan ook de reden was waarom de gevestigde orde van hem af wilde.

   1. Gielah

    Ik kan hier wel in meegaan, @ Toetssteen, in wat u hier schrijft … alleen heeft Hij voor mij daar bovenop ook nog heel wat méér… maar dat doet er even niet toe.

    De woede van mensen en machten naar degenen toe, die zélf op weg gaan en BLIJVEN gaan.. mensen die zoeken.. die groeien… die hun ogen en oren openhouden en zich daardoor ontwikkelen ( en wat zij bereiken is dan óók nog niet indrukwekkend, in feite….want wij allen gebruiken nog maar een fráctie van wat we aan mogelijkheden bezitten)
    is in deze tijd een indrukwekkende woede.

    Men wenst nu eenmaal de totale mensheid met de neus één richting uit te krijgen… want zo alleen valt die mensheid te besturen en onder de duim te houden en uit te buiten en in te zetten voor bepaalde doeleinden.
    Daartoe MOET er… meent men…. totalitair gedacht worden… en moet ook iederéén daaraan meedoen… min of meer.

    En nu doen bepaalde mensen dus NIET mee!
    Dat kán niet!
    Dat mag niet!
    Je kunt de kranten wel dwingen bepaalde dingen niet te schrijven… maar wat als die ‘lastposten’ van mensen dan toch zélf die dingen uitvogelen en ontdekken?
    Wat als ze die feiten en inzichten dan ook nog dóór gaan geven en met anderen gaan delen?
    Wat als de info dan nog vérder verspreid zou gaan worden… terwijl toch het hele onderwijs en bijna alle kerken er al wél aan meewerken om het totalitaire denken erin te rammen?
    Dit is een project van decennia, hoor… misschien wel van eeuwen… en nu het eindelijk vruchten begint af te dragen… nu de dictatuur er al min of meer is….
    nu BLIJFT dat spul verdorie hardnekkig zélf kijken en zélf luisteren en zélf conclusies trekken!

    Daarom dat demoniseren.
    Daarom dat sneren.

    Maar zienden krijg je nooit meer terug tot de gewenste blindheid.. dát is evolutionair gezien dus NIET mogelijk….
    jámmer… voor de dictatoriaal ingestelden en hun helpertjes.

    De leugen wint het niet.
    Dat kan ook helemaal niet.
    Niet omdat de dictatuur nog niet streng genoeg is.
    Niet omdat de media nog niet sluw genoeg beïnvloeden.
    Niet omdat de mensen nog niet arm genoeg en murw gemaakt en bang genoeg gemaakt zijn.

    De leugen wint het niet ómdat de waarheid… in zichzelf… miljoenen malen sterker is.
    Er is tussen de leugen en de waarheid geen 50/50 verhouding, maar eerder iets als 1/1.000.000.000. of meer.

    De leugen is alleen maar de afwézigheid van waarheid… in feite bestáát de leugen dus helemaal niet…. maar dóet alleen maar alsof ze bestaat.

    Daarom staat er ook over het Koninkrijk van God, op de allerlaatste bladzij van de Bijbel:
    “Búiten zijn de honden en de tovenaars en de hoereerders en de moordenaars, de afgodendienaars én… én…. een ieder die de LEUGEN liefheeft én doet”.

    De leugen en de leugenaars hebben geen toekomst.
    Omdat ze geen eeuwig leven in zichzelf hebben.

    Arme leugenaars.

    1. Simon Brouwenstein

     Wel schrijnend dat we mevrouw Gielah hier op de ene leugen na de andere betrapten.

  2. _Mediaevist_

   Ja zo zal het gaan, in de nieuwe roman van Houellebecq wordt het ook besproken: http://www.hpdetijd.nl/2015-05-14/recensie-michel-houellebecq-onderworpen/

 22. Philippine

  De financiële rampen zijn door dit Kabinet zo goed als opgelost?
  De rampen zijn in aantocht.
  Lees Follow The Money en hun 10 delige serie over TTIP en aanverwante artikelen.
  Daar hoor je helemaal niemand van het Kabinet iets over zeggen.
  Dat kan ook niet, want ze krijgen nauwelijks inzage (zou de EU dan toch fascistoïde trekken hebben?) en daarom snappen ze het ook niet.
  Morgen of daaromtrent zal Juncker iets over TTIP zeggen (zou de EU dan toch fascistoïde trekken hebben?) en misschien iets over het privatiseren van onze watervoorzieningen.
  Financiële rampen nagenoeg opgelost?
  De sancties tegen Rusland zal de EUburgers geld gaan kosten, melkboeren en landbouwers eisen compensatie.
  Waarom mag de heer Brouwenstein de reageerders op DDS zo openlijk afbranden en de les lezen, terwijl hij zelf beweringen doet die nergens op slaan, zoals:
  Dit Kabinet heeft de financiële rampen nagenoeg opgelost.

  1. toetssteen

   @Philippine
   Ik hoor nu al twee dagen het gezever over de vrije markt en die met weg, de overheid moet de markt gaan leiden, maar de boycot tegen Rusland nahhh, da’s niet van belang.

   Er is geen vrije markt met een boycot!

  2. Simon Brouwenstein

   Problemen zullen er altijd blijven, beste Philippine, maar u zult toch niet willen ontkennen dat de monetaire crisis voorbij is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.