PvdA-coryfee Felix Rottenberg haalt keihard uit naar Diederik Samsom

Geen categoriesep 08 2015, 9:20
Volgens de ex-voorzitter van de partij is Samsom "de bedrijfsleider van het kabinet".
De voormalige PvdA-partijvoorzitter Felix Rottenberg heeft keihard uitgehaald naar partijleider en fractievoorzitter Diederik Samsom. Rottenberg, tegenwoordig vooral bekend als politiek commentator bij De Wereld Draait Door, vindt minister Lodewijk Asscher een veel geschiktere partijleider dan Samsom.
Dat zegt Rottenberg in een interview met Vrij Nederland. De PvdA-coryfee is niet zomaar iemand: Hij is de voorzitter van de commissie die voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen de PvdA-kandidatenlijst zal samenstellen. Die verkiezingen zullen, als het kabinet niet valt, in 2017 worden gehouden.
Rottenberg verwacht dat de PvdA na nieuwe Tweede Kamerverkiezingen een "veel kleinere" fractie zal overhouden. In die fractie moeten "zeker vijf tot zes nieuwkomers" zitten die het PvdA-geluid op heldere wijze moeten vertegenwoordigen naar het Nederlandse publiek. En welke lijsttrekker gaat die koers verwoorden? Niet Samsom, maar Lodewijk Asscher. Die is daar volgens Rottenberg "heel actief mee bezig. Die heeft het in zich".
Rottenberg uit felle kritiek op het kabinet en vindt dat Samsom veel te snel tot een akkoord is gekomen met VVD-leider Rutte:
"Het waren overhaaste en ondoordachte onderhandelingen. Dit regeerakkoord leidt onder meer tot sluiting van sociale werkplaatsen en verslechtering van de positie van jonge arbeidsgehandicapten."
Volgens de machtige PvdA-man heeft het zwakke optreden van Samsom en Dijsselbloem in het kabinet geleid tot de enorme verliezen die de PvdA heeft geleden bij lokale en provinciale verkiezingen.
“Daar moeten we radicale conclusies uit trekken, anders worden we weggevaagd. Mannen als Samsom en Dijsselbloem hebben zich aan dit kabinet gecommitteerd. Ze geloven nog steeds dat de PvdA het op deze manier redt. Dat ís niet zo!”
Rottenberg besluit zijn relaas met een vileine sneer naar Samsom:
"Hij is een ecologisch bewogen man die zich zou kunnen ontwikkelen tot een geweldige minister van duurzaamheid in een volgend kabinet"
Samsom is geen premier-materiaal dus, als het aan Rottenberg ligt.
"Als fractieleider heeft hij weloverwogen het risico genomen een verdedigende rol te spelen in plaats van een aanvallende. Dan word je de bedrijfsleider van het kabinet"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten