Wilders: “Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum”

De PVV-leider uitte felle kritiek tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

PVV-leider Geert Wilders heeft gisteren veel stof doen opwaaien tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Tijdens het debat – één van de belangrijkste van het jaar – presenteerde hij een lijst van gemeenten waar volgens hem nog asielzoekerscentra kunnen komen. Even daarvoor had hij al een opsomming gemaakt van alle Nederlandse gemeenten waar nu al een asielzoekerscentrum staat.

De PVV-voorman meent dat de asielzoekerscentra een gevaar zijn voor de Nederlandse veiligheid, omdat zich terroristen onder de asielzoekers kunnen bevinden. Als het aan Wilders ligt, komt geen enkele asielzoeker nog Nederland binnen:

“Bijna de helft van de gemeenten in Nederland dreigt straks onderdak te bieden aan een asielzoekerscentrum. Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet.”

Volgens PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom toont het grote aantal asielzoekerscentra juist een positieve kant van Nederland. D66-leider Pechtold reageerde op vergelijkbare wijze, door te zeggen dat hij alle gemeenten waar asielzoekerscentra zijn, hartelijk bedankt.

Vrijwel de hele kamer uitte kritiek op Wilders’ felle woorden. Die deed de kritiek van de hand met de opmerking dat de Tweede Kamer niet representatief is voor de Nederlandse bevolking:

“Jullie zijn Nederland niet, het hart van Nederland klopt allang niet meer in deze zaal.”

Terwijl de kamer debatteerde, groeit de migrantencrisis nog steeds. Honderdduizenden migranten kwamen dit jaar al naar Europa, en het lijkt erop dat de massale migratiestroom niet snel zal ophouden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

133 reacties

 1. halo1

  Je ergert je vreselijk aan die laffe honden die met de pootjes omhoog onze nakende vernietiging liggen af te wachten..het wordt hoogtijd voor nog net niet gewelddadig verzet….eerst een eind maken aan die laffe dom-linkse grote bek… koekjes van eigen deeg…de beuk erin!…its now or never!

  1. zomaar

   helaas de tijd van weleer is vervlogen , als de horige het geknecht zijn door zijn kasteelheer beu was , pakte men de hooivork gezamenlijk op en verjoeg hem .

   zoals ik al eerder omschreven heb !!, is heel de EU (verenigde lidstaten ), een goed doordacht plan geweest , beetje bij beetje is dit ons opgedrongen .

   dus komt het tot een gewapend verzet , komen militairen uit de naburige , deze zwijnen (lees politieke figuren , die voor de EU zijn), ontzetten .

   een heel goed doordacht plan van onze regeringen uit vervlogen tijden , altijd zijn zij beschermd .

 2. zomaar

  en of hij het gelijk aan zijn kant heeft!!!, vandaag in het nieuws 700 vluchtelingen komen per dag ons land binnen .

  een citaat “Daarnaast willen politieagenten de veiligheid van asielzoekers waarborgen en ‘voorkomen dat spanningen in de samenleving escaleren’, aldus Van Musscher in de krant.”

  uit E4 , zover is het al gekomen , dat onze verkozen volksvertegenwoordigers , de zijde van Merkel en andere Internationale leiding gevende figuren , verkiezen boven hun eigen stemmers !!.

  die binnen het links democratische bestel , geen tegengeluid mogen laten horen , als de overheid besluit deze lieden in je buurt , onderdak te gaan geven .

  zuiver een bewijs dat op de PVV , (Wilders) , na de rest schijt heeft aan de door hen geroemde democratie en aan de burger die hen verkozen heeft , hem/haar te vertegenwoordigen .

 3. Simon Brouwenstein

  De uitspraken van Wilders gisteren waren zo belachelijk over the top dat geen hond in de kamer hem nog serieus nam.
  De trieste radicalisering van een populist.

  1. zomaar

   simon , het is net hoe je het bekijkt !, (hoeveel heb jij er al in huis genomen ?, (hulp of helpen doe je niet !!, je zit nog elke dag 24 uur per dag hier te etteren )).

   afin :, met 700 vluchtelingen per dag , loopt ons land ras vol !, en dat is nog niet alles , toch ook deze mensen moeten eten , wonen , een uitkering , enz, enz .
   als dit aantal zo doorgaat , dan zit je binnen een jaar op ruim 2 miljoen vluchtelingen , maat 26000 euro per kop , plus alle die nareizen !.

   noem het populistisch ik noem het realistisch !!!.

   1. Wilhelmson

    Gelijk heb je, maar bekijk het uit het oog van de NL politici. De gedroomde event om onze aandacht af te leiden van de GR en EU miljarden kostende diefstal. Wij staren als konijnen in de immigratie lampen (nou de media en bijgevolg ook wij) en zien niet dat achter ons een gigantische trein in hoge snelheid op ons afkomt. Onze politiek draait publiekelijk niet op inhoud maar op opgeklopte events met heel veel emo en heel weinig verstand. De konijnen hebben geen schijn van kans.

  2. Wachteres

   Gaaaaaaap ….. Bla bla bla bla bla

   1. Wachteres

    Kun je ook nog eens iets zinnigs zeggen?

  3. zomaar

   Simon 139 mensen op de zetels in de tweede kamer , lacht en joelde Wilders uit .

   simon 139 zetels bezet door mensen , die lak (scheid ) hebben aan hun achterban!!.

   toch uiterst over anderhalf jaar weer van de Nederlander verwachten dat hij/zij zijn stem aan hen geeft !.

   het is toch te zot voor woorden zou de Nederlander nog op een van hen stemmen , of op een van de bestaande partijen .

   toch verwachten zij dat wel , waarna zij die (stem) Nederlander weer vier jaar uit gaan zitten lachen !!.

   geef mij dan toch Wilders maar als vertegenwoordiger van mij , (stem).

  4. Pieter G

   En nu de realiteit:

   Het Nederlands Debat Instituut heeft Geert Wilders (PVV) uitgeroepen tot de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen; hij heeft daarmee de Debatprijs 2015 in de wacht gesleept.Volgens het instituut leverde Wilders ” een retorisch hoogstandje” tijdens zijn eerste termijn. “Met een snoeihard en zorgvuldig opgebouwd betoog presenteerde hij het standpunt van zijn partij. De climax was het tot twee keer toe opsommen van een lijst gemeenten waar op dit moment volgens de PVV asielzoekerscentra zijn of wellicht komen. Een ijzersterke illustratie die tot groot ongemak in de vergaderzaal leidde, omdat hij daarmee de omvang van het probleem voelbaar maakte”, stelt het instituut.

   Wilders sleepte vandaag nog een prijs in de wacht: de Klare Taalprijs. Die wordt toegekend door de Nationale Jeugdraad (NJR). Deze raad liet tijdens de Algemene Beschouwingen acht jongeren meeluisteren, die vervolgens besloten wie de ‘prijs’ krijgt
   Weinig aan toe te voegen

  5. josef kuijpers

   Jammer dat Simon de strekking van de wet van de kippenkooi is ontgaan! Ons land heeft de hoogste aantal inwoners per m2 van Europa. Eerder is uit onderzoek gebleken dat een inwonersaantal van 10.000.000 ideaal is, inmiddels wordt dat getal met 60% overschreden, aldus is Nederland dus gewoon vol! Plaats je 60% méér kippen in een kooi, is moord en doodslag het gevolg.

 4. poldi

  Ik voorspel: de komende jaren zal de boel steeds meer op scherp komen te staan, zullen de tegenstellingen steeds groter worden en zal de agressiviteit steeds verder toenemen, tot het fout gaat. En dan zal Wilders in ALLES volkomen gelijk krijgen. Maar dan is het te laat. VEEL te laat. Dan zijn er al doden gevallen.

  1. Wilhelmson

   Ja juist , wij krijgen zuid afrikaanse ANC toestanden. Daar kan je nog veel van leren.
   De EU mengt water met olie en hoopt dat het majoneis wordt. Het kan en zal schiften.
   Maar dan komt er wel een andere EMO-event die zal belicht worden. De media moeten advertenties en politici hun smoel af en toe kunnen verkopen.
   En zo draait het circus telkens weer opnieuw, elke dag opnieuw hetzelfde.
   Dat er een Wilders aan het kaartjes loket staat te hagepreken is lovenswaardig.

 5. poldi

  Hulde voor het optreden van Geert Wilders in de TK vandaag.
  De enige politicus die met harde feiten onderbouwd klare taal spreekt over de ernst van de situatie in Europa.
  Ons grondgebied wordt onder de voet gelopen door islamitische kolonisten en onze bestuurders gedragen zich als hun handlangers.

  Heb medelijden met onze kleinkinderen.
  In een tot op het bot verrotte samenleving vol islamitisch geweld en intimidate zullen ze moeten opgroeien.

  Zelfs de gemeente Den Haag is door de bocht want op de basisscholen mogen alleen neutrale pieten verschijnen.
  Wat een land en walgelijk laf correct wegkijk bestuur.

  Een gevoel van machteloze woede overvalt me en ik krijg gewoon knuppel-er-op-los neigingen.
  Het is zelfs zover dat ik naar een tijdelijke verlichte dictatuur verlang die de boel hier uitmest.
  Neem toch maar alvast een pilletje.

 6. Bromsnor

  Geert Wilders heeft natuurlijk volkomen gelijk.

  Het is dweilen met de kraan open want er komt geen einde aan de islamitische volksverhuizing richting Noord Europa.

  Te danken aan het “open deur” beleid van de EU en de domme uitspraken van Merkel die beide een grote aanzuigende werking hebben op de immigranten.

  De politici kunnen praten wat ze willen maar zolang de EU (Noord Europese landen) immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de buitengrenzen van Europa wijd open zijn , zullen de immigranten blijven komen in steeds grotere getallen.

  Kaddafi’s voorspelling schijnt uit te komen:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

  Migrants REFUSE to claim asylum in Denmark – because they don’t get enough BENEFITS
  http://www.express.co.uk/news/world/605252/Migrants-Denmark-Finland-Sweden-Marwen-el-Mohammed-TV2-News-Immigration-Refugee

 7. Nicky

  Geweldige toespraak van Wilders, ook zijn verweer: was niets maar dan ook niets tegen in te brengen!
  Het laffe linkse rapalje probeerde keer op keer, maar dat was lachen.

  Als je eigenlijk niet huilen moest; want dag Hollands Glorie, zeg naar dag met je handje. Dit is historisch, en velen later zullen dat – helaas veel te laat – voor de volle honderd procent erkennen!

  Ik dank de levende God voor Wilders (nee GriezelKlotenstein, ik lees jou bijdrage, ook hierna toch niet, smeerlap!), ik dank God voor patriotten zoals hij die maar door blijven gaan.

  Met zijn hart voor werkelijk leed nu en straks,
  met zijn vaderlijke hart voor bescherming van onze Joods-Christelijke erfenis en vele, vele verworvenheden, voor Geert’s compassie als een wijs staatsmam – ondanks jaren lange demonisatie en in onvrijheid leven – voor vrijheid, goed onderwijs, zorg, bescherming enz.

  Voor zijn patriottische soldatenhart. Voor zijn belangeloze overgave oor ons volk. En voor zijn geen-menpleaser, geen laffe wegkijker gedrag!

  Voor zijn strijd tegen die afschuwelijke socialistische en relativerende demon. Die kwaad goed noemen en goed kwaad.

  Voor zijn pal staan achter het gedemoniseerde maar enige democrtaische Israel.

  Voor het opstaan tegen De EU Brussel fascisten, en voor zijn vechten voor onze democratie.

  Ik ben, zoals altijd, toch weer dankbaar!

 8. Nicky

  De allerergste vond ik Roemers.
  Wat een leugenaar, draaiko t van feiten, wat een slang!

  Ik had nog een beetje hoop soms, om ooit eens samen met de PVV te regeren… maar die hoop is daar ook niet meer. Wat lijkt die ook weer spreken op dat linkse geteiseum hier op DDS.

 9. Geah

  Dan moet het volk in verzet komen want het is ook ons land…….desnoods met harde hand…

 10. Gielah

  Meneer Wilders was gisteravond fe-no-me-naal!
  Hier stond de enige staatsman, de enige visionair, die Nederland nog heeft.

  De joelende en op bankjes trommelende zielepieten… snérend lachend… hâ.. hâ.. hâ.. hâ…
  en dat in aansluiting op Wilders’ oproep om democratisch in verzet te komen en ons land te beschermen…
  deden zichzélf de das om:
  zó denken die dames en heren dus over Nederland en over de veiligheid van de Nederlandse burgers!
  Duidelijker kón al niet!
  We hebben het allemaal gezien.
  We zullen het zeker ook nooit vergeten.

  Ik vraag me af hoe de mensen van het voormalig Nederlands Verzet, vanuit hun Betere Land toekijkend..
  hierop gereageerd hebben.
  Je zult voor zó’n land je leven en je bloed maar gegeven hebben.

  “Een volk, dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen.
  Dan dooft het licht.”

  Wilde er iemand opmerken dat dit, wat nu gebeurt, géén zwichten voor de islam en haar volgers is?
  Of u maar even uw oude kleding en spulletjes bij een van de honderd(en) coa’s wilt komen afgeven… en daar…in gezellige groepjes Gutmenschen… leuke liedjes wilt komen kwelen:
  ” Welkom in mijn land” .

  Gelukkig hebben we hier geen Oktoberfesten… anders konden de nieuwkomers daar nu al meteen tegen in verzet komen… want niet islamitisch.

  Eens even kijken hoe dat, overal in den lande, rond de kerst zal gaan.
  Het zou best weleens kunnen dat moslims het kerstfeest óók niet indrukwekkend-islamitisch vinden…. want de boodschap, dat God Zijn Zoon naar de donkere wereld stuurde om die te redden… is allah helemaal niet welgevallig… aangezien die meent dat God geen Zoon hééft…. en dat is dus káfir- geloof… dat de rechtgeaarde moslim te vuur en te zwaard heeft te bestrijden… en dit land, waar de islam nu in grotere getale wordt opgevangen, meent op grond dat elk land, waar moslims wonen, het land van állah is!

  Hoe zal de zogenaamd zielige nieuwkomer, tegenover u zittend in de bus, de tram of de trein, het kruisje om uw hals of uw Davidsster bezien?

  Hoe zal hij op het Israëlische vlaggetje en de Chanoekia, die ikzelf bijvoorbeeld voor mijn raam heb staan… reageren… of op de grote Israëlische vlag, die ik elk jaar op 14 Mei uithangen… om daarmee de stichting van de moderne staat Israël te gedenken en te vieren?

  Nu zal ik daar zéker niet mee ophouden… o nee.
  Voor een móslim wáár dan ook mee ophouden…?
  Forget it!

  Wel heb ik gisteren ingetekend op een cursus Arabisch.
  Ik hoor namelijk wel graag wat er om me heen gezegd of gemompeld of geschreeuwd wordt.
  Ik zeg ook graag iets terug, als ik daar aanleiding toe zal zien.

  En wie weet, ga ik op termijn dan zelfs wel wat Nederlandse les geven aan de nieuwkomers.
  Niet om voor hen te zwichten… maar om hen te onderrichten.
  Niet alleen de taal… maar ook hoe men in DIT land leeft!

  En daar zal dan geen woord Fráns bij zijn… snapt u?

  1. emptyk

   @ Gielah
   Dat vind ik een mooi voornemen. arabisch leren lijkt mij best moeilijk, les geven misschien nog wel moeilijker.
   Ik ben het zelden met uw mening eens maar u doet tenminste wel wat….respect.

 11. J.C.

  @Simon Brouwenstein,

  Dat de heer Wilders uitgelachen werd hoort bij de cordon sanitaire. Maar wat zo mooi was dat hij de laag bij de grondse onchristelijke vraag van Van der Staai (natuurlijk SGP) aan de heer Wilders zo krachtig pareerde, dat deze als een scherpe boemerang terugkwam bij alle Tweede kamerleden, die daarvoor zo hard moesten lachen. In goed Nederlands: wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in.

  Alle Tweede Kamerleden, uitgezonderd de PVV en misschien 50+, spelen met hun standpunt over de door hen ondersteunde volksverhuizing letterlijk en figuurlijk met vuur.

  Er worden wel meer bevolkingsgroepen onderdrukt. Waarom bieden we die geen opvang in Europa?

  1. zomaar

   J.C , jammer in 50 plus zie ik ook geen heil , deze aftreksel van het PvdA, zijn ook voor onze ondergang .

   hoe kan iemand als Krol bepleiten dat hij en zijn partij opkomt voor de ouderen , en tevens geen geducht commentaar leveren betreft de invoer (inkwartieren), van de islam , binnen onze samenleving !.

 12. Svetlana

  Dat wij deze arme vluchtelingen opnemen is van zelfsprekend en alle tegenstanders zijn geen haar beter dan de ‘terroristen’ die ze steunen.

  Bashar Al Assad heeft wijze woorden gesproken over deze toestand. “West Europa heeft deze toestand aan zichzelf te danken door jarenlang terroristische regimes te steunen. Nu zaaien ze zelf wat ze geoogst hebben “

  1. Gielah

   Arme vluchtelingen?
   Mens… ga toch fietsen!

   En nee… ik geloof niet dat u dom bent.
   U zult vast dezelfde foto’s en reportages hebben gezien als wij allemaal.

   U weet dus al beter.

   En dat idiote zinnetje van u ( u moet zich schámen…!):

   “en alle tegenstanders zijn geen haar beter dan de ‘terroristen’ die ze steunen…..” is werjelijk gódgeklaagd.

   De tegenstanders van een islamitische invasie gaan géén geweld plegen.
   Meneer Wilders roept daar niet toe op en hééft er nadrukkelijk niet toe opgeroepen.
   Democrátisch verzet… dát waren zijn woorden!
   Zeker niet gehoord, hè?
   Tuurlijk niet… dat kwam niet UIT.
   Selectief blind en selectief doof.

   Of de hierheen stromende figuren óók geen geweld gaan plegen ( in Duitsland… in de opvangcentra… ZIJN al vrouwen en kinderen verkracht…!!!)
   dat zullen we moeten afwachten.
   Zouden ze hier… meteen of op termijn… géén geweld gaan plegen… dan zijn het meteen de énigen uit de islam-clan die dat NIET doen.
   Dat zal mij zeer verheugen, houd mij ten goede… maar de lucht in Nederland mag dan een heilzame zijn,
   of deze meteen iédere islamiet van zijn ingekankerde neiging tot geweld zal bevrijden, zodra zij die gaan inademen…
   dát zal mij zeer verrassen!

   Maar goed… dat wachten wij… nogmaals af.
   We veranderen NIETS voor die Verweggistaners… ZIJ zullen alles op alles moeten zetten om Nederlanders te worden… democratische Nederlanders.. eventueel met hulp van ons…
   maar wij worden géén Afrikanen, geen Midden-Oosten bewoners en al helemaal géén islamieten.
   Eens even kijken hoe zij daar op de langere termijn mee zullen gaan dealen.

   Maar dat zinnetje over: “Wie het niet met deze tsunami van gelukszoekers en een énkele echte vluchteling eens is, die is geen haar beter dan de terroristen”….. dat is een infaam, gemeen, onder-de-maats-Verweggistaans- niet-Nederlands zinnetje.
   Wij doen niet aan gewelds, dombo!!
   We willen alleen maar de cultuur en de veiligheid van ons lánd gewaarborgd zien, wát u daar ook cvan vinden mag!
   Dat is normaal!
   Dat is toegestaan!
   Zouden er in een Oosters of Afrikaans land honderdduizenden vreemdelingen aan komen kakken, hun handen ophoudend, dan zou men dáár evenzo reageren… en dat zou dáár óók normaal zijn!

   Het dealen met het in Nederland wonen… hoe láng wellicht ook al… is ú duidelijk nog niet helemaal gelukt.

   Blijf u best doen.
   We helpen u graag bij het proces.

   1. Svetlana

    Wilders is de reden dat ISIS überhaupt bestaat

    1. Gielah

     Mens…. nu schreef ik nét dat u volgens mij niet dom was.
     Gaat u ons allen onmiddellijk daaróp bewijzen dat u OER-dom bent….?
     Wat is dit nu voor een onzinnige reactie?

     U bent DUS gewoon een enge trol.
     Dit hebt u hiermee afdoende aangetoond.

     U schrijft verder maar wat u wilt.
     Een paar maanden geleden hebt u hier ook al eens een tijdje rond-getrold…
     en u bent toen.. al of niet vrijwillig…. weer vertrokken….
     maar u trolt dus nog steeds.

     Voor mij bestaat u niet meer.
     Eng mens!

     1. Wachteres

      Dat mens is knet … laten we zeggen, lang niet normaal.. Kun je zien wat communisme/socialisme met iemand doet.

    2. Ariel

     Wilders is de reden dat ISIS überhaupt bestaat schrijft Svetlana.
     ————————————————–
     LOL. Bent u het debile zusje/broertje van mevrouw Simona Brouwenstein ? Het zou mij niet verbazen. Ik ga u niet uitleggen wie wel de schuldige zijn. U zult het niet begrijpen.

    3. toetssteen

     @Svetlana
     Huh? Wilders heeft IS opgericht? Helemaal in Irak en Syrië? Komaan zeg, dat is toch kolder!

   2. Simon Brouwenstein

    Wat bij de tirades van mevrouw Gielah vooral opvalt is dat ze veel woorden nodig heeft die je na lezing slechts in verwarring achterlaten.

  2. Wilhelmson

   Ben jij helemaal gek ? Geef jij dan niet om de miljoenen mensen in het midden oosten deels op dreef en deels nog in het oorlogsgeweld ? Of zij net als onder het stalinisme miljoenen mensenlevens niets waard behalve om een politiek doel en macht te bereiken ? Heel collectivistisch van jou ! Echt Polpotterig …

  1. Wachteres

   Pardon, natuurlijk niet als wij precies doen wat zij ons voorschrijven.

 13. Wachteres

  Luister naar het GroenLinks mannetje:

  “Die moslims komen hier omdat ze vluchten voor de islam”.

  Hij zegt er niet bij dat ze, als ze hier een tijdje zijn, in Europa dezelfde islam willen vestigen, die zij in het Midden-Oosten ontvlucht zijn”.

  Het islamitisch fundamentalisme breidt zich uit in de EU.

  Niemand reageert op de terechte opmerkingen van Wilders dat

  1 Lang niet iedereen een echte vluchteling is.

  2 Dat er onder de ‘vluchtelingen’ veel IS of andere gewelddadige figuren zitten; een groot gevaar voor onze samenleving.

  Dat doet de dames en heren volksvertegenwoordigers blijkbaar helemaal niets.

  En dan kun je als weldenkend mens maar één conclusie trekken:

  De islam MOET hier komen. We MOETEN EEN MULTICULTURELE SAMENLEVING KRIJGEN, KOSTE WAT HET KOST.

  In Duitsland zijn de groenen als enige daar heel duidelijk en eerlijk over.

  Hier worden we door onze regeringsleiders verkocht en verraden zonder dat ze daarvoor durven uitkomen, zelfs/ook de christelijke partijen doen mee.

 14. Daniel

  Ook Jezus daagt ons uit om al die mensen op te vangen. Hij zegt: er is meer vreugde in geven dan in ontvangen. Ik denk dat dat waar is. Als we dingen met elkaar delen, als we mensen helpen, dan ontdekken we die vreugde. Dat is ook de boodschap van de paus. Opeens moeten delen, kan ons leven verrassend verrijken.”

  Toch zijn veel mensen bang voor nieuwkomers met een andere cultuur of religie.
  “Natuurlijk, dat geldt voor veel mensen. Maar er is een sterke minderheid die niet bang is. Vaak zijn dat christenen, gelovigen, maar niet per se. Mensen die zich betrokken voelen, lid zijn van een humanitaire organisatie. En anderen zullen na verloop van tijd merken dat die nieuwe buren niet eng zijn. Ze kunnen anders zijn, maar ze leren ons lessen, ze zijn vriendelijk, ze zijn open. Ze werken hard, ze willen een goede opleiding voor hun kinderen. In het begin zullen er problemen zijn, en ik hoop geen geweld, maar ik weet zeker dat de meeste mensen na een aantal jaren zien dat de immigranten hier niet alleen maar zijn om geld te halen en niets te doen.

  Frédéric Lenoir godsdienstwetenschapper
  collega van Gielah

  1. Gielah

   Nee… daar daagt Jezus ons NIET toe uit.
   Jezus was een Jood.
   Hij kende Zijn Torah.
   Meer nog: Hij wás de mensgeworden Torah… Die geen tittel of iotaaan de Torah veranderd wilde zien, maar Die kwam om deze te vervúllen, te hóuden, te gehoorzamen!

   Hoe komt u aan die onzin?

   U weet toch zo onderhand wel dat ik theoloog genoeg ben om u meteen met dit soort kletskoek… virtueel gezien…. van het wegdek af te spuiten?
   Waarom het dan toch geprobeerd?
   gaat u zo graag af als een gieter?
   Beetje masochistisch ingesteld?

   De vreemdeling was in Israël zéér welkom… klopt… ook al omdat het Israëlitische volk zelf lange tijd vreemdeling was geweest.

   Maar…!
   Maar…!

   Dat in Israël welkom zijn… dat was aan vóórwaarden gebonden!
   Zonder aan die voorwaarden te voldoen, mocht men NIET in het beloofde land blijven… en was men daar héél snel verdwenen.

   Wat die voorwaarden behelsden?

   Men moest in álles als een echte Jood leven!
   De geboden houden, de Shabbat eerbiedigen, zich laten besnijden.
   Als men dát deed… als men zó als een Jóód leefde….dan gold déze belofte van de zijde van God voor de vreemdelingen:

   “…. en de vreemdelingen die zich bij de Heere aansloten om Hem te dienen
   en om de naam van de Heere lief te hebben,
   om Hem tot knechten te zijn,
   allen die de Shabbat onderhouden,
   zodat zij hem niet ontheiligen,
   en die vásthouden aan Mijn Verbond..
   hén zal Ik brengen naar Mijn heilige berg
   en Ik zal hen vreugde bereiden in Mijn bedehuis;
   hun brandoffers en hun slachtoffers zullen welgevallig zijn op Mijn altaar,
   want Mijn Huis zal een bedehuis heten voor álle volken!” Jesaja 56.

   Hier hebben we het.
   God sluit de vreemdelingen, Die om Hém te dienen en Zich daartoe bij Zijn volk en in Zijn land voegden,
   evenzeer in Zijn hart als de Israëlieten.
   Die mensen mochten in het land blijven wonen.
   Die werden opgenomen in het volk.
   Die deelden in de zegen.

   Het gezanik, dat volgelingen van jezus alles en iedereen zo’n beetje verplicht in hun land moeten opnemen en verzorgen,
   slaat dan ook helemaal nergens op.
   Het is een gelegenheidsargument.
   Het is morele chantage… én het getuigt van zeer weinig kennis van de Schrift.

   De Torah van Jezus, die Hij onderwees en gehoorzaamde,
   heet álle vreemdelingen, die als Joden in Israël wilden leven, welkom… de rest DUS niet.

   Wie wil beweren dat de mensen, die nu in zo groten getale hierheen komen,
   dat doen omdat zij zo enorm naar de God van Israël, naar Jezus, naar christenen, naar christelijke waarden en normen én/of naar de democratie verlangen….
   die heeft een gaatje in zijn of haar hoofd.

   Hen helpen… daar in de regio bijvoorbeeld… is een christenplicht…. helemaal juist.
   De daar vervolgde christenen en Yezidi’s en andere door de islam bedreigden hierheen halen en verzorgen … idem dito.

   Maar de aanhangers van het bedreigende duivelse systeem, zónder dat die mensen veranderen willen… hier zomaar én opnemen én onderhouden…
   in ons eigen land,
   dat is niet christelijk…
   dat is suïcidaal en volslagen krankzinnig en… ja.. landverraad.

   Dus bespaar ons verder die onzin, die u als christelijk probeert te presenteren.
   Ik hak die met het Woord van God zelf in hele kleine stukjes…. en zeg: u liegt.

   En uw meneer lenoir ken ik niet.
   Ik heb ook geen donder met hem te maken.
   Ik doe het met het Woord van God… wél zo betrouwbaar… en als ik … in deze rare tijden van afval….alle christelijke en eventueel anti-christelijke ketters serieus zou moeten nemen en navolgen…
   dan kon ik wel aan de gang blijven.

   Hier moet u het mee doen.

   1. Simon Brouwenstein

    Ik begrijp dat Daniel met dit warrige betoog van het wegdek moet worden gespoten.

   2. Mar

    @Gielah

    Ik probeer uw preek te volgen en vind hem zeer verwarrend.

    Vraag me af of Wilders dan wel welkom is, want aan de voorwaarden die u oplepelt, voldoet hij niet in zijn geheel.

    Krijgt hij dispensatie omdat hij zich pro Israël uitspreekt? God zal toch wel doorhebben dat Wilders Israël en Joden alleen maar gebruikt als stok om islam en moslims te meppen.

   3. Julius

    Jezus sprak vast en zeker de wijze woorden die Wilders in de tweede kamer ook sprak nadat van der Staaij hem de vraag had gesteld mbt Geert zijn christelijke waarden….

    Eigen volk eerst…

    Gielah toch.

    1. Gielah

     Julius toch…!
     Ja.. toch écht: “eigen volk eerst”, hoor.
     Daar valt echt niéts anders van te brouwen.

     Doe dus niet zo stóm met dat meewarige:
     “Gielah toch” … alsof u er ook maar iets van zou snappen,
     want dat is dus – aantoonbaar – niét het geval.

     Ga zulke debatten dan toch liever niet aan… want u bent daar toch niet voor tóegerust ?
     Stel gewoon een vraag.. als u iets wilt leren!

     Er staat in Galaten 6: 10:
     ” Laten wij goed doen aan allen… maar INZONDERHEID (= in de eerste plaats) voor onze geloofsgenoten”.

     Dus: eerst de eigen familie….
     eerst de volksgenoten…
     en eerst de geloofsgenoten.
     Dát is de Bijbelse eis.

     Daarom, Ignoramus, pleitte ik hier al eerder voor het vooral hier opvangen van de vervolgde CHRISTENEN.
     De zorg voor Joden en christenen behoort bij ons op de eerste plaats te staan.
     Bij een atheïst misschien niet… maar u praat nu dus tegen een christen… dus met wat atheïsten vinden hebben we in dit verband even niets van doen…. andere kwestie.

     Wij zijn dus NIET in de eerste plaats verantwoordelijk voor 10.000en of 100.000en mensen, die een geváár zijn voor mijn familie, mijn volk en mijn geloofsgenoten.

     De Bijbel maakt geen masochisten van ons!
     Dat is misschien een teleurstelling voor buitenstaanders, die daar toch wel even graag aan willen proberen te appelléren… maar die hebben in deze geen ( Bijbelse) poot om op te staan.

     Ik zal die Verweggistaanse mensen overigens graag Nederlandse les geven… voor nop… en hen bijspijkeren in westerse waarden en normen….én hen het Evangelie onder de aandacht brengen… als zij dat een beetje kunnen verstaan in het Engels, in het Hebreeuws of .. als ik zover ben.. in het Arabisch.

     Dát is dan weer je vijanden liefhebben!

     Omdat u kennelijk zo graag met christenen in gesprek bent… góed van u, hoor… dat geeft hoop…..zou ik toch maar eens stevig aan de Bijbelstudie gaan.
     Hebt u vragen… dan hoor ik het wel.

     1. Julius

      Ach knorretje,

      ik spreek dagelijks christenen , maar met een volidioot die heerlijk los gaat op “eigen volk eerst” en nog altijd nat in het heilige oude kruis wordt van elk door haar Geertje gesproken woord spreek ik behalve hier op DDS nooit.

      Ik snap overigens wel waarom je geen les meer mocht geven en men je uiteindelijk liever kwijt dan rijk was, arm ding.

    2. Simon Brouwenstein

     Christenen van het slag Gielah kunnen zich niet meer voorstellen wat Jezus zou hebben gezegd over de ellende van de vluchtelingen. Mevrouw Gielah denkt dat Hij deze gelukzoekers welzeker terug over de grens zou hebben geranseld en de regering had aangespoord op te houden met deze dwaze barmhartige opvang.

     Kennelijk kunnen christenen met Christus net zoveel kanten op als moslims met Mohammed.

  2. Wachteres

   Geen wonder dat er steeds minder mensen naar de kerk gaan. Die man begrijpt helemaal niets!

 15. nick

  En Wilders heeft gelijk, net zoals hij altijd al gelijk heeft gehad. Het zou verstandiger zijn eens naar hem te luisteren want hij heeft bewezen een vooruitziende blik te hebben en een heel juist inzicht en overzicht heeft van zaken.

  Die hypocrite ‘collega’s van hem, ik walg van ze! Ze maken ons land kapot en voelen zich ook nog superieur aan de bevolking die met angst en zonder inspraak moet toezien hoe ze ons land verzieken.
  Wilders heeft niets tegen echte legale vluchtelingen, die zijn welkom in ons land zoals altijd maar hij gruwt van de invasie van jonge mannen, een compleet leger, welke onze samenleving zal ontwrichten.

  Dat er terroristen tussen zitten is een zekerheid maar daar hoor je geen enkele ‘collega’ van Wilders over. Risico van gutmensch zijn, Jammer voor de toekomstige slachtoffers. Deze politici e a zijn dan wel de schuldigen en het is zoals hij zegt, ze zullen bloed aan hun handen hebben. De tijd zal het ons weer duidelijk gaan maken, helaas.

 16. Gerben

  Het verhaal van Wilders had sterke punten, maar ook zwakke. Zijn reactie op van der Staaij vond ik zwak. Wilders weet blijkbaar niet wat naastenliefde is. Hij weet geen andere oplossing dan ‘grenzen dicht’ en laat anderen het vluchtelingen probleem maar oplossen. Hij zou moeten pleiten voor concrete actie om vluchtelingen een menswaardiger bestaan te bieden in Turkije, Libanon en het eerste land waar vluchtelingen de EU binnen komen (Griekenland). Dit kabinet nodigt mensen uit om hun leven te wagen op een zware en gevaarlijke reis naar ons land. Het kabinet schetst een droombeeld over een toekomst waarin vluchtelingen mogelijk zelfs terug gestuurd worden naar de regio om daar opgevangen te worden. Concreet gebeurt er niets. Het kabinet moet aan de slag.
  Dat laatste was ook het enige sterke punt van Pechtold gisteren. Het kabinet deelt een cadeau uit van 5 mrd. terwijl dat geld aangewend zou moeten worden om Nederland sterker te maken. We hebben nog steeds een begrotingstekort, de staatsschuld loopt op. Het is geen tijd om cadeautjes uit te delen, het geld moet nuttig worden geïnvesteerd.
  Ik vond de toonzetting van Wilders weinig constructief. Het is duidelijk dat we een probleem hebben en dat er iets moet gebeuren. Het kabinet laat dit nu na, maar het probleem wordt alleen erger. Hij zou ze de hand moeten reiken: als dit kabinet eindelijk bereid is iets te doen aan de problemen kunnen ze bij de PPV aankloppen.

  1. halo1

   Dat geklets over “”naastenliefde””.. dat bestaat niet hoor.. dat is een sprookje uit de Bijbel…met “”naastenliefde”” delf je het onderspit.. u ziet niet in dat (het) leven slechts STRIJD is. En met uw laatste zin verraadt u helemaal uw naieve wereldvreemdheid.P.S. wel eens met de bestemming van die 5 miljard..

 17. Mar

  Hij schiet in zijn eigen voet:

  “Die deed de kritiek van de hand met de opmerking dat de Tweede Kamer niet representatief is voor de Nederlandse bevolking:

  “Jullie zijn Nederland niet, het hart van Nederland klopt allang niet meer in deze zaal.”

  Die is simpel, Wilders/PVV dus ook niet.

  1. C.oitus

   Wat bent u toch heerlijk simpel Mar.

 18. Gielah

  Sufferdje.

 19. nick

  “Een volk, dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen.
  Dan dooft het licht.”

  ZO WAAR!

 20. nick

  Het meest bizarre moment tijdens de algemene politieke beschouwingen was toen Geert Wilders zei dat hij in de eerste plaats opkomt voor zijn eigen volk. Gejoel, geroffel en hoongelach waren zijn deel. Laten we eens goed analyseren wat hier is gebeurd.
  Kamerleden lachen een volksvertegenwoordiger uit die zegt dat hij opkomt voor zijn eigen volk. Omdat hij doet wat hij staatsrechtelijk geacht wordt te doen, namelijk de mensen te vertegenwoordigen die hem tot kamerlid hebben gekozen.
  Kamerleden worden uitsluitend door Nederlanders gekozen. En een kamerlid wordt door zijn collega-kamerleden weggehoond als hij verklaart op te komen voor Nederlanders. Als je de logica van deze redenering doortrekt, wordt het pas echt bizar.
  Het nieuwe politiek-correcte credo is blijkbaar dat je als Nederlandse gekozen volksvertegenwoordiger niet mag opkomen voor de belangen van Nederlandse burgers die jou hebben gekozen. Want het gaat het er om dat je opkomt voor niet-Nederlanders.
  Zo bizar had zelfs Kafka het niet kunnen verzinnen.

  bron: OpinieZ Magazine

  1. Mar

   @nick

   De situatie was toch even iets anders dan geschetst.

   Van der Staaij vraagt aan Wilders:

   Wat zijn nou eigenlijk een paar christelijke waarden waarvan hij zegt: daar moeten wij voor staan en daar zijn wij trots op in ons land?

   Het antwoord van Wilders:

   Een van die christelijke waarden is dat we opkomen voor ons eigen volk. Dat is wat we moeten doen. En een van de christelijke waarden …

   (Hilariteit)

   http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail?vj=2015-2016&nr=2&version=2

   Met dank aan Wim (13.00 uur), die de link geeft van het artikel, blijkt bij de reacties dat mensen wakkerder waren dan de columnist.

 21. Nicky

  @Daniel’ zever toch niet. Ook ik heb tien keer zoveel de Bijbel bestudeerd, dag en nacht, 40 jaar lang, dan jij. Niet alleen met het verstand, maar ook met het hart.
  Niet alleen als theoloog, maar ook als wedergeboren (een eis! om Gods Woord te verstaan!), krachtig, volwassen, stabiel en praktiserend discipel van Jezus!

  “RESIST* the devil, and he will flee from you.”
  ‭‭James‬ ‭4:7‬ ‭KJV‬‬

  *resist, ἀνθίστημι, anthístēmi; to stand against, i.e. oppose:–actively resist, withstand.

  Daniel, NIET die zijige, halve zachte roze religie, die jij denkt dat waar Christelijk leven is!
  Of ben je soms een homo?
  De Bijbel leert heul veul anders dan dat jij tot je genomen hebt tot nu toe, door valse linkse leraars, verkeerde boeken, onvolwassen geblaat.

  1. Simon Brouwenstein

   Hier spreekt een wedergeboren christen, dat merk je direct.

 22. Nicky

  Nick, die moeten we inlijsten:

  “Kamerleden lachen een volksvertegenwoordiger uit die zegt dat hij opkomt voor zijn eigen volk.”.

  Nog sterker;
  “95% van de kamerleden lachen en joelen een volksvertegenwoordiger uit die zegt dat hij opkomt voor zijn eigen volk”.

  Hoe ziek wil je het nog!!!??

 23. Nicky

  @Gielah, waar is de tijd gebleven?

  Mijn schilt ende betrouwen
  Zijt ghy, O Godt, mijn Heer.
  Op U soo wil ick bouwen,
  Verlaet my nimmermeer;
  Dat ick doch vroom mag blijven
  U dienaer t’aller stond
  Die TYRANNY verdrijven,
  (–De muzzelman aan Neerlands grens weerstaan?–)
  Die my mijn hert doorwondt.

  (Ja Sterke, help! Dat rijmde niet.)

  1. Gielah

   Treffend, inderdaad, @Nicky.
   Zou men dit couplet van ons Wilhelmus mettertijd gaan verbiéden…
   of nooit meer laten zingen, wellicht…
   zeker als zelfs de dommeren onder de Nederlanders het woord ‘tirannie’ vaker en vaker zullen ( moeten) gaan gebruiken… en dit dan op grond van ervaringen?
   De tijd zal het leren.

   Overigens kan wat ons nu overkomt, natuurlijk ook (mede) zijn:

   a. een oordeel over dit Nederlandse volk dat,
   als geheel ( ik heb het niet over groepen standvastige enkelingen) de trouw aan Israël losgelaten heeft.
   Dat geeft vloek… en geen zegen.
   Wie de Joden… die bij God horen… (of zij nu gelovig zijn of niet….) niét eert,
   die wordt eerlang door muzelmannen… die bij de tégenstander behoren…geterroriseerd.
   Wat regeringen doen en NIET doen heeft dus soms zware consequenties… en ook de onschuldigen onder het volk moeten daar dan onder lijden….
   zolang ze nog hier op de aarde zijn, uiteraard.

   b. Een opmaat naar het komende ( hoewel gelukkig tijdelijke) rijk van de antichrist, temeer daar deze vloek zich nu over vele landen uitbreidt en het hele westen lijkt te treffen.
   Tijdens dat terreur-rijk zullen gelovigen- in- Jezus massaal onthoofd worden… een typisch islamitische folklore, zoals wij helaas al weten.

   En nu u dan toch een van onze geliefde vaderlandse liederen citeerde…
   ik denk ook aan DIT vroeger overbekende lied…
   we zongen het in de kerk en op school….
   dat wat tróóst biedt…
   áls ons volk tenminste weer op termijn een biddend volk zou gaan worden… waar het nu nog niet echt op lijkt.

   * Gelukkig is het land,
   dat God de Heer beschermt.
   Als daar met moord en brand
   de vijand rondom zwermt.
   En dat men meent: hij zal
   ’t schier overwinnen ál…
   dat dan.. dat dan… dat dan…
   hijzelf komt tot de vál!

   * Gedankt moet zijn de Heer,
   de God, Die eeuwig leeft,
   dat Hij ons t’ Zijner eer
   deez’ overwinning geeft.
   Wát wonder heeft de kracht
   des Heeren al gewrocht!
   O heer… o Heer… o heer…
   hóe groot is Uwe macht!”

 24. Yato

  Meneer Brouwenstein,

  Ik geef toe dat zijn uitspraken misschien een tikkeltje overdreven waren maar als we puur op de inhoud letten heeft hij wel gelijk. Denkt u namelijk werkelijk dat Europa dit aankan? Ons hele sociale stelsel kan het gewoon niet aan als we hier de hele wereld gaan opvangen en ze vervolgens ook alleen maar hun handje op gaan houden. Tevens zal het deze vluchtelingen cq. gelukzoekers een worst wezen van wie dit land eigenlijk is, ze respecteren ons niet als eigenaren van dit land en zullen alles pakken wat ze kunnen totdat Nederland tot een 3de-wereldland is vervallen. Pas dan gaan ze misschien weer weg. Blijven kunnen ze sowieso zolang ze maar hard genoeg in de media schreeuwen en de onderbuikgevoelens van links als ruggengraat nemen.

  Daar komt nog bij dat het vooral jonge mannen zijn, en wij mannen zijn nog wel eens jaloers op andere mannen die meer (mooiere) spullen bezitten als wij en wij hebben ook onze verlangens. Maar dat maakt hen niet uit, het is niet hun land of hun gemeenschap. Logisch gevolg? Als je het niet onder controle hebt, dat duidelijk niet het geval is, zullen de criminaliteits- en verkrachtingscijfers stijgen. Ter omwille van ons eigen welzijn en om dit misbruik tegen te gaan zullen we daarom harde preventieve maatregelen moeten nemen.

  Als laatste wil ik nog kwijt dat die landen waar de vluchtelingen vandaan komen er ook niet beter op worden, en blijven we daar dus miljarden heenpompen via ontwikkelingshulp e.d. zonder dat er ook maar een spatje verbetering komt. Het meeste verdwijnt toch in de zakken van machthebbers of gaat naar de wapenindustrie.

  1. Yato

   Om nog 1 van mijn statements kracht bij te zetten:

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/24504548/___Vrouwen_in_azc_verkracht___.html

   Hier zal het niet bij blijven.

   1. Wachteres

    Ach Yato, dat komt overeen met geweld in andere AZC’s en met moslimgeweld in de EU.

    Zweden en GB zijn al berucht.

    Maar denk je dat Simon c.s. daarvan onder de indruk zijn?

    Welnee, zoiets lezen ze niet eens.

    Al zouden er duizenden meisjes en vrouwen in de EU worden verkracht door moslims dan sluiten ze gewoon hun oren en steken ze hun kop in het zand.

    Ook aanslagen en ander geweld zullen hun niet raken.

    Zij blijven bij hun waanzinnige denkwijzen, omdat ze daarmee gehersenspoeld zijn.

    En ik ben bang dat zelfs behandelingen niet meer zullen helpen.

 25. Nicky

  Het onafhankelijke politieke researchcentrum Gatestone Institute verwijt het Westen christenen die erin slagen uit Syrië en Libanon te vluchten te discrimineren. De VS, Groot Brittannië en andere Europese landen zoals Zweden zouden een duidelijke voorkeur hebben voor het opnemen van moslims.

  Omdat dit dus in werkelijkheid helemaal geen vluchtelingencrisis is, maar een islamitische ‘stealth’ invasie, een gecamoufleerde militaire aanval op de autochtone bevolking en cultuur waar de gevestigde orde in Europa willens en wetens aan meewerkt.

 26. nick

  Volg deze oproep van Geert Wilders,

  Protesteer waar je kan tegen deze volksverlakkende en landveraderlijke volksvertegenwoordigers/regering en sta aan de goede kant van de geschiedenis!

 27. Geah

  Nu we het toch over een asielbom hebben die op Nederland is gegooid… om de woorden van Geert Wilders even aan te halen….

  Dit gebeurt er in de AZC’s….nu zijn het nog hun vrouwen, meisjes en kinderen…maar de dag komt dat deze vluchtelingen aan onze meisjes en kinderen komen….Morgen is uw (klein)dochter aan de beurt om door hen verkracht te worden…

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24504548/___Vrouwen_in_azc_verkracht___.html

 28. pejoar

  Bekend is dat vele asielzoekers gewoon avonturier zijn.Valse paspoorten,liegen en bedriegen is normaal want er staat geen enkele sanctie op.Zou ik ook doen.
  Maar een klein,overbevolkt land dat ,omdat het politiek correct wil zijn,honderdduizend of meer mensen wil opnemen die uit een totaal andere cultuur komen waar,het recht van de sterkste, vrouwenonderdrukking en racisme normaal zijn,is de weg helemaal kwijt.
  Grenzen dicht,asielprocedures korter maken en geen geld naar advocaten die alleen willen vertragen en traineren.En illegalen eruit schoppen,zonder pardon.Dan is er ook plaats voor de niet dominante,zielige echte vluchteling.

 29. poldi

  Telegraaf en Elsevier
  —————————-
  ‘Verkrachtingen in azc’

  GIESSEN –
  Vrouwen en meisjes zijn niet veilig in het grootste opvangcentrum voor vluchtelingen in Duitsland. Ze worden door mede-asielzoekers verkracht en zouden zelfs slachtoffer zijn van gedwongen prostitutie.
  Dat schrijft het AD op basis van een brandbrief die vier welzijnsorganisaties aan politici gestuurd hebben. Volgens de organisaties zouden vrouwen in de HEAE in Giessen, waar 6000 asielzoekers verblijven, zo bang zijn om te worden aangerand dat ze ’s nachts niet naar het toilet durven.
  De organisaties zeggen dat er sprake is van ‘talrijke’ gevallen van verkrachting en aanranding. Vrouwen die alleen reizen zouden door mannelijke asielzoekers als ‘loslopend wild’ worden beschouwd.
  Bende-oorlog
  Bovendien zou er in het azc een bende-oorlog plaatsvinden tussen Albanese bendes en groepen vluchtelingen uit Eritrea en Somalië, die elkaar met ernstig geweld te lijf gaan.
  De autoriteiten erkennen dat er incidenten zijn. Maar volgens een woordvoerder van de HEAE komen verkrachtingen ‘slechts’ incidenteel voor.

  Dus Wilders heeft wel degelijk gelijk met zijn tetstosteron bommen !

 30. Philippine

  Duitsland geeft toe dat ze het overzicht over de migrantenproblematiek kwijt zijn.
  De Duitse president voor migratie- en vluchtelingenbeleid Manfred Schmidt is opgestapt.
  Rutte vindt “dat Wilders niets oplost”. Is Rutte dan ook het overzicht over de migrantenproblematiek kwijt?

 31. Svetlana

  Geert WilderSS is een gevaar voor De Nederlandse samenleving! Hij wil deze vluchtelingen het liefst op treinen deponeren. (doet dat ons geen belletje rinkelen)?

  Wat een gezeur over die vluchtelingen die ons alleen een verrijking zijn. In die zin zouden we ze niet alleen moeten opnemen. We dienen ook dankbaar te zijn dat deze vluchtelingen ervoor kiezen om naar ons land te emigreren.

  Meer Turkse bakkers om van te smullen, meer prachtige moskeeën, meer multicultuur.

  1. Svetlana

   Ik vind ook dat wij meer moeten investeren in uitkeringen voor deze vluchtelingen. Wat ze mee hebben gemaakt is zo traumatisch dat velen niet weer instaat zijn om te werken

   1. Gielah

    Investeer vooral zoveel u wilt.
    Leef u uit!
    Wees overvloedig!

    Maar van een WIJ is even geen sprake.

   2. Anna

    Svetlana. Wat hebben ze dan meegemaakt. Hebben ze als soenniet gevochten tegen elkaar,tegen Assad, tegen sjiëten, tegen Joden, tegen christenen , en tegen andersdenkenden. Of hebben ze allemaal winkeltjes bestierd en hun moedertjes in de keuken geholpen.

    Overgrote deel zijn ISIS aanhangers en IS levensgevaarlijk voor onze identiteit, cultuur, democratie, en rechtstaat. Eruit met die moslimmannen.

   3. Simon Brouwenstein

    Gisteren werd in de Kamer door Samsom bepleit alles te doen om deze mensen zo snel mogelijk werk en een huis te bezorgen zodat hun integratie succesvol kan zijn.
    Dat is inderdaad het beste wat je kunt doen.

    1. Terzo

     Die chemotherapie heeft het restje hersens wat hij had geen goed gedaan, zoveel is wel duidelijk.

    2. toetssteen

     @B
     Werk dat er niet is en huizen net zomin. Geweldig hoor van Samsom.
     En banen worden niet gemaakt door de overheid, maar door het bedrijfsleven dat al maar meer wordt afgeknepen dezer dagen.

   4. Wilhelmson

    Dat zal wel dat jij dat wil. Lekker gratis alles krijgen. De communistische droom. Alles middelen zijn van iedereen , alleen de elite uit het centraal committee mogen kapitalisten zijn. Alleen heeft dit idee bewezen niet te werken , miljoenen mensenlevens gekost te hebben en zijn deze rijken allemaal geïmplodeerd. In een paar Oost-Europese landen is het communisme bij grondwet verboden. Tja men zou voor minder…
    Ga toch elders jou nostalgisme naar een idee wat jij hebt over de USSR zoeken. Zoals jij het denkt heeft het nooit bestaan, behalve voor een hele kleine elite , die in de machtkern elkaar met messen getrokken naar het leven stonden.

  2. Geah

   Wil jij even niet de vervolgde Joden van destijds op één lijn zetten met de asielzoekers? want normaal gesproken ontken jij de holocaust, maar nu heb je de holocaust even nodig voor je eigen gewin…….@svetlana…….En wat betreft ons land” dat is jouw land niet maar de Onze…;-) 😉 😀 :P..

   1. Svetlana

    Dat mag wel zijn Geah maar deze derde generatie Marokkanen en Antilianen zijn al langer Nederlands dan jouw Geertje (die uit Limburg komt en daardoor helemaal niet zolang bij Nederland hoort)

    1. Geah

     Limburg hoort sinds 1839 bij Nederland……dus daar hoort “Geertje ” ook bij…..jouw familie, Turken en Marokkanen waren toen nog niet in Nederland………Ik weet bijna wel zeker dat jouw (groot)ouders niks hebben bijgedragen aan de economie van Nederland……..ze kwamen pas uit Rusland toen de welvaart er was in Nederland….konden ze gelijk door naar de uitkeringsloketten waar onze grootouders voor gewerkt hebben….

  3. cmsuijkerbuijk

   @Svetlana
   17 september 2015 at 13:50
   Goed, dat dom zijn geen pijn doet, want wat zou je gillen!

  4. mijn-idee

   ” We dienen ook dankbaar te zijn dat deze vluchtelingen ervoor kiezen om naar ons land te emigreren. ”

   Svetlana heeft goed geluisterd naar men Juncker ……..
   (Die deed in een dronken bui dezelfde uitspraak…vorige week)

   Als ik in het theater zou zitten en een lolbroek zou dit zeggen, zou ik er om lachen..

   Nu heb ik heel veel medelijden met haar, ze is duidelijk ziek en ik vrees “ongeneeslijk”

  5. toetssteen

   @Svetlana
   Laag bij de gronds! De Joden, de homo’s, de zigeuners en de getuigen van Jehovah, woonden in Duitsland! Het waren burgers! Ze waren niet net aan komen waaien!

   Inzake die Turkse bakkers van u, 90% is binnen een jaar weg en dan zit oom/neef of broer in de toko en start de boel met subsidie weer op.
   Eerst is het brood goed, maar gaandeweg kunt u het met zo goed direct aan de eenden voeren en dan vermoed ik dat ze weg zullen zwemmen.
   Ik ken maar 1 Turkse bakker in mijn woonplaats die uit de kunst is, die heeft het dan ook enorm druk… en dat al zeker 20 jaar.

   Inzake multicultuur, prima, maar allemaal langs dezelfde meetlat en geen uitzonderingen vanwege lange tenen. En als er regels zijn inzake bouw, valt iedereen daaronder. Niks uitzonderingen.
   Bidden op straat, no way, oproepen tot gebed, no way (uitzondering kan worden gemaakt voor het vrijdaggebed). Geen burka’s laat staan gezicht verhullende maskers. Het eerste niet omdat die tenten levensgevaarlijk zijn (trap afvallen, tussen de roltrap blijven steken) en iedereen laat zijn gezicht zien; het is een open samenleving, geen theocratische samenleving.

 32. Anna

  Nederland is al een groot islamitisch asielzoekers land. De islam zal overheersen en haar sporen achterlaten. Moslims haten Joden,christenen en andersdenkenden. Daarom wonen ze allemaal bij elkaar, Ze willen niet wonen tussen de Joden,christenen en andersdenkenden. Wel wonen in landen met een uitstekende verzorgingsstaat.

  1. Wilhelmson

   Beste Anna, de islam zal alleen overheersen als wij zoals nu onze eigen waarden en wetten , verplichtingen en rechten onderschikt maken aan anderen. Ik geloof daadwerkelijk dat de asielzoekers indien wij het goed doen zoals vroeger een meerwaarde voor elke vrije maatschappij kunnen betekenen als antidotum voor ons eigen gelijk wat kan leiden tot ellende. Alleen hebben wij een verkeerde toepassing die ons als meerderheid minderwaardig stelt aan een aankomende minderheid. Het effect zal hetzelfde zijn als de extreme vorm van het omgekeerde. Wat is dat omgekeerde ? Wel wat linksen hier onterecht verwijten ,van fascisme en nationalisme . De omgekeerde politiek in de extreme vorm die we nu kennen met verplichte onderwerping van de Nederlandse waarden en maatschappijstructuren ,ipv onderwerping en annihilatie van een minderheidsgroep in de samenleving zoals bij onze het nazisme , zal leiden tot hetzelfde effect. Totale onvrijheid en een onnaakbare bestuurlijke elite aan de macht die alle touwtjes in de handen houdt. Alleen wordt deze vorm van facisme verwezenlijkt door onze politiek correcte socialistische bevolking. Wie zei ook weer : ”
   Als het fascisme ooit terugkeert, zal het dat doen onder de naam anti-fascisme .”

 33. Impon de Rabilia

  Geweldige stunt van Wilders om die lijst met toekomstige AZC-locaties voor te lezen! De Tweede Kamer was muisstil! Je hóórde ze bijna denken: “Och hemel; toch niet in mijn eigen achtertuin?”

 34. halo1

  Ik vind die Svetlana wel leuk…maar ze heeft precies datgene waaraan ik me vaak zo erger bij die allochtonen.. dat gezuig, dat dwarse. En nog: stel dat wij in de sores zaten zoals zij (rara hoe komt dat?)…zouden wij ook totaal niet welkom zijn….Men profiteert slechts van onze naiviteit.. maar ze (Svetlana)stookt lekker!

  1. Geah

   Je moet niet met allochtonen in gesprek gaan….Je geeft het zelf al aan “gezuig, dat dwarse” Allochtonen hebben van hun eigen land zo’n rotzooi gemaakt dat zij bij God gratie niet weten hoe zij de boel moeten opruimen…..Doordat zij niet weten hoe zij hun land moeten bewewrken komen zij maar naar Nederland om ook hier de boel te slopen…Zeg maar: Het zit in hun genen….Ze weten niet beter en kunnen niet anders……dat zit ook in hun inteelt, door steeds maar met familie te trouwen worden sommige kwalijke eigenschappen er nooit uitgefilterd door frisse genen waardoor zij allen hetzelfde patroon vertonen……

   Ik ben wel eens in huizen geweest van de allochtonen, man man wat een klerezooi, vooral de keukens…..of daar net een schaap geslacht was…

 35. Geah

  Bewewrken=bewerken.

 36. Geah

  Dat zijn de vriendjes van allochtone @ svetlana die zoveel respect heeft voor hun gedrag….Laat je maar naaien hoor kind!

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24504548/___Vrouwen_in_azc_verkracht___.html

 37. Daniel

  @Nicky Je schreef ergens hierboven:
  ‘Daniel, NIET die zijige, halve zachte roze religie, die jij denkt dat waar Christelijk leven is!
  Of ben je soms een homo?
  De Bijbel leert heul veul anders dan dat jij tot je genomen hebt tot nu toe, door valse linkse leraars, verkeerde boeken, onvolwassen geblaat.’

  Ja, ik ben homo en nog Joods ook en dat mag niet van jou en Gielah de Barmhartige?

  Flikker toch op eikel, ouwe anti semitische zak, met je prostaatklachten en ouwe wijvengezeur. Wat een oud wijf ben jij, met je gereformeerde ouwe rotkop.

  Hahaha, zo kan ie wel weer even.

  Utrecht fans zingen:

  ‘Me vader zat bij de comando’s.
  me moeder zat bij de SS.
  En samen verbranden zij joden,
  want joden die branden het best.’

  Het mag niet officieel, maar er mag zoveel niet hè Nicky?

 38. Wilhelmson

  De essentiële vraag eerlijk mag gesteld worden, is of wij in een globale wereld nog grenzen kunnen zetten ? Of is dit zinloos. Wilders beweert ja. Ik denk dat het zelfs in de meest onafhankelijke gebieden moeilijk is. Wat is onze maatschappij dan nog waard ? Ondermijnt onze staat zichzelf daarmee ook niet ? Want waarom zouden wij de dure staat nog onderhouden ? Waar eindigt dan de grens ? Aan het grenzeloze ?Wat zijn hier van nadeel en voordeel ? Iedereen expatriots in eigen en andermans huis ? Krijgen we dan Dutch schools, clinics en churches overal waar we samenklitten in onze townships ( plakplaatsen) omdat we onze comfort zones opzoeken als mens. Want mensen hebben taal en cultuur. Of verliezen we langzaam onszelf als mens ? Wat komt hiervoor in de plaats ? Robotten , A.I. , iedereen Erasmus ? Weet je dat naarmate de maatschappij complexer wordt , die ook veel duurder wordt en dat in exponentiële graad ? Er zijn miljoenen vragen die we als emotionele krant en TV kijkers niet mogen stellen. We moeten voelen. Meer EQ en minder IQ.

  1. halo1

   Ik kan hier geen chocola van maken :”meer EQ en minder IQ” , “”we moeten voelen!”…het klinkt leuk..jaja! Ik denk juist dat grenzen wel heel belangrijk zijn..als je niet oppast staan deze asiel-eisers over 20 jaar niet aan de grens van Hongarije.. maar aan uw… voordeur!

 39. H.Vaes

  Wilders heeft gewoon gelijk.
  Ik heb gisteravond zijn betoog gehoord en gezien.
  Geweldig. Ik sta er helemaal achter.
  Hij kreeg veel scheldwoorden en beschimpingen naar zijn hoofd geslingerd…….MAAR IK HEB NIEMAND HOREN ZEGGEN DAT HIJ ONGELIJK HEEFT.

  1. halo1

   Nee.. maar die scheldwoorden en beschimpingen spreken toch boekdelen..hoe naief kunt u nu zijn!

 40. Nicky

  @Daniel wist niet dat je zo’n hufter was.
  Maar de ware ik komt toch eens naar boven!

  1. Simon Brouwenstein

   U kreeg een koekje van eigen deeg, mevrouw Nicky. We hopen allemaal dat het u ter lering strekt.

 41. H.Vaes

  Hele maal niet naïef . mijn beste,maar als je geen weerwoord hebt ga je maar schelden. Dat schiet op zeg.
  Hieruit blijkt de onmacht van zijn collega.s

 42. Nicky

  Vrouwen in de HEAE in Giessen, Dld, waar 6000 asielzoekers verblijven, zijn zo bang zijn om te worden aangerand dat ze ’s nachts niet naar het toilet durven.
  De organisaties zeggen dat er sprake is van ‘talrijke’ gevallen van verkrachting en aanranding. Vrouwen die alleen reizen zouden door mannelijke asielzoekers als ‘loslopend wild’ worden beschouwd.

  Bovendien zou er in het azc een bende-oorlog plaatsvinden tussen Albanese bendes en groepen vluchtelingen uit Eritrea en Somalië, die elkaar met ernstig geweld te lijf gaan.

  Ja gaat lekker daar. Nu al, in een zeer vroeg stadium!

  “De autoriteiten erkennen dat er incidenten zijn. Maar volgens een woordvoerder van de HEAE komen verkrachtingen ‘slechts’ incidenteel voor”.

  Tuurlijk. Als je eigen vrouw straks gepakt wordt, is het ook ‘slechts’ een incident!

 43. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?t=4&v=7PSFUJPtClk

  Gelukkig hebben we nog enkele verstandige mensen in de EU.

  Nigel Farage legt in 12 minuten uit waarom het imperium EU gevaarlijk is (Nederlands ondertiteld)

  1. halo1

   Ben het wel grotendeels eens.. maar hij kletst als hij begint over het EU-“Kaiserdenken van 1914”..het is juist meer “”anti-Kaiserdenken”” lijkt me ..en daarom zo zwak zijn dat je je door de arabische invasie laat overrrulen.. dat was bij de keizer niet gebeurd.

 44. Nicky

  Sorry Gea en Poldi, ‘Giessen’ hadden jullie al genoemd.
  Moet volgende keer rustiger bovenstaande reacties doornemen : (
  Maar ach, verwondering en grote verbazing blijft… soms niet erg om dingen wat te herhalen.

  Het nieuws volgt zich snel op, er gebeurt nu wel erg veel (hoor trouwens weinig nu van de EU fascisten, wat voeren die in hun schild: lachen in hun vuistje en op vakantie?), ja laten we aan de goede kant staan van de geschiedenis”, tikte iemand boven.

 45. Nicky

  @Wachteres, heb op YouTube geprobeerd dat te openen maar slechte signalen hier. Error, error…
  Heb ook ‘subscribe’ daar geprobeerd maar ook helaas. Alsnog bedankt. Preach it sista!

 46. H.Vaes

  Ik lees net …direct 750 bedden nodig…
  Welnu …flikker alle hulpbehoevende bejaarden uit de verzorgingshuizen en haal dan de gelukszoekers daar binnen. Probleem opgelost.

 47. Daniel

  Een reportage over de vluchtelingenhandel in Libië.

  Waar die mensen mee dealen. Je vlucht van een oorlog, valt in handen van mensensmokkelaars, overleeft een barre reis, klopt aan de poort van Europa en wordt afgeranseld door de politie van Macedonië.’

  http://www.vice.com/nl/video/europe-or-die-de-handel-in-vluchtelingen-in-libi-deel-1-2934

  1. Terzo

   Zij zijn dan ook de verkeerde kant uit gevlucht, in Saoudie Arabië is plaats voor drie miljoen mensen in van airco voorziene tenten met hetzelfde geloof en geld in overvloed…..

 48. Anna

  Rutte “Wilders lost niets op “. Heeft Rutte wel een oplossing??? Heel islamitisch Afrika, Azië en Midden-Oosten in Nederland asiel verlenen De aller,aller,aller makkelijkste weg kiezen, “kom maar allemaal binnen”. Is dat de oplossing Mark Rutte????

  1. van Urk

   Inderdaad Anna. Wilders lost niets op omdat hij ook nooit eens steun van gelijk krijgt van andere politici. De feiten en waarheden spatten er gewoon van af tijdens de speechen van Wilders maar niemand durft zijn gelijk toe te geven alsof ze ergens bang voor zijn. Het enigste wat ze doen is een beetje ginnegappen om Wilders en hoe zij ons land verder naar de verdommenis helpen. Want wie neemt zijn verantwoordelijkheid in de politiek als blijkt dat Wilders toch gelijk heeft? Maar goed, dan wordt er wel weer gegoocheld met cijfers waardoor het weer lijkt alsof het allemaal weer meevalt.

 49. Anna

  Schande, schande,schande om ons kleine landje vol met islamitische grotendeel jonge mannelijke intolerante, racistische,hatende, vrouwonderwerpende asielzoekers te plaatsen. Arme toekomstige jeugd!

 50. Anna

  Ons kleine mooie landje dat met veel arbeid is opgebouwd. Arme toekomstige kinderen en kleinkinderen. We worden overlopen door de intolerante, racistische, hatende, eisende islam. Rutte doet alsof er niks aan de hand is.

 51. Nicky

  Ja Anna, als ik zelf al me haast niet meer voor kan stellen, het Land waar t Leven Goed was, tot zo’n 50 jaar geleden…

  De top van de wereld. Er was vertrouwen in de toekomst, in elkaar. Diefstal van fietsen, laat staan brommers, was er eigenlijk nooit. De lichtgetinten droegen bij aan het goede hier.
  Totdat de moslims kwamen. In rap tempo is het berg en bergafwaarts gegaan.

  Weinigen vertrouwen nog de politici. Zeker zo’n Rutte, die opnieuw liegt, betr. ‘vluchtelingen’, betr. Zwarte Piet, noem maar op.

  Men is verhard en eeltig geworden. Met een schijn van ‘goed doen’ aan de vreemdeling, zonder enkel onderscheid, een valse imitatie van waar Christendom. Moe van alles.
  Arm Holland.

 52. Nicky

  En zowaarrrrr, Julius Wim Brallenstein is weer terug.

  Scheer je weg, geteisem!

  1. Julius

   Nicky, foei toch. Gedraag je een beetje. Dat soort agressie heb je misschien van thuis mee gekregen maar het is verre van beschaafd.

   Mijn moeder zou je de mond met zeep laten wassen.

 53. nick

  Wat de media ons niet wil laten zien maar wel gezien moet worden!

  https://www.youtube.com/watch?v=ZV315xqbRK8#t=195

  1. Terzo

   Zyklon B is nog te humaan voor dat ongedierte…

   1. halo1

    Beheers u nu een beetje, Terzo..dit hoeft niet!

    1. Terzo

     Dat maak ik zelf wel uit.

    2. Simon Brouwenstein

     Dat is voor Terzo waarschijnlijk geen optie.

     1. Terzo

      Goed gezien lullo, niemand knecht mij, en jij zeker niet.

 54. Nicky

  Die vluchtelingen zijn allemaal heel zielig maar ze zijn onderdeel van Allah’s plan voor de kolonisatie van het Westen. En zo kennen we nog tal van voorbeelden waaruit blijkt dat de verplaatsing van grote groepen moslims (of anderen) onderdeel is geweest van een groter plan waarvan men destijds het effect nog niet had kunnen inzien.

  Wie had bijvoorbeeld eind negentiende- en begin achttiende eeuw, in de laatste honderd jaar van het kalifaat, ooit nog durven dromen…

  Zegt Kasim, leraar Maatschappijleer te Al-Mere.
  Zie Geenstijl.nl

 55. Nicky

  @Nick, gezellig fillempje.

  Má-ken die getinte gelukszoekers ook nog ooit iets?
  Of má-ken ze alleen alles kapot?

 56. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2015/09/17/wilders-beste-debater-algemene-beschouwingen/

  ‘Wilders beste debater Algemene Beschouwingen’
  Halbe Zijlstra krijgt derde keer op rij Zwetsprijs
  17-09-2015, 18:43 Tags: apb15, Geert Wilders, Nederlands Debat Instituut, pvv

  Het Nederlands Debat Instituut heeft Geert Wilders (PVV) uitgeroepen tot de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen; hij heeft daarmee de Debatprijs 2015 in de wacht gesleept.

  De jury van de debatprijs bestaat uit Roderik van Grieken (directeur Nederlands Debat Instituut), Jaap de Jong (hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden) en Donatello Piras (hoofdtrainer, gespreksleider en debatanalist Nederlands Debat Instituut).

  Dat had ik toch maar even gehad willen hebben!

  1. halo1

   Las het ook net.. totaal verbaasd.. want zo “”politiek””..gefeliciteerd Geert!

   1. Anna

    Kereltje Pechtold kon niet op tegen de feiten die Wilders benoemde en werd daarom weer eens heel persoonlijk . Wat is Pechtold een laffe man.

  2. Anna

   Wat zal kereltje ondemocratische Pechtold weer jaloers zijn.Hij heeft door gebrek aan feiten en argument slechts de persoonlijke aanval .Het laffe kereltje

  3. toetssteen

   @Wachteres
   Heel mooi.

  4. nick

   Ook net gelezen. En terecht!
   Fijn voor Geert dat hier zijn politieke superioriteit eerlijk gewaardeerd wordt.

 57. Julius

  Tja nick, en daar moet het manneke het mee doen.

  1. Simon Brouwenstein

   Geert krijgt een pluimpje voor agressief debatteren en zijn aanhang is dankbaar en blij. Eindelijk een troostprijs, want verkiezingen winnen lukt al jaren niet meer.

 58. Gielah

  Meneer Wilders krijgt waardering voor zijn moed om als enige de waarheid te spreken, Griezeltje Gruis!

  U wéét wel: dat náre fenomeen, waar uzelf zo´n hekel aan hebt en waar u zo bang voor bent….
  en wat u daarom zo gaarne verdraait, belachelijk probeert te maken en verduistert.

  1. Simon Brouwenstein

   Het probleem, beste mevrouw Gielah, is dat Geert Wilders naar mijn oordeel, en naar het oordeel van de meerderheid van het Nederlandse volk, helemaal niet de waarheid spreekt. Integendeel, hij liegt dat het gedrukt staat.

   1. Wachteres

    Gut, nu is Simon ook al de meerderheid van het Nederlandse volk.

    De linkse hoogmoedswaanzin kent geen grenzen.

    Arme jongen …..

 59. J.C.

  @SB

  “Geert Wilders naar mijn oordeel, en naar het oordeel van de meerderheid van het Nederlandse volk, helemaal niet de waarheid spreekt. Integendeel, hij liegt dat het gedrukt staat.”

  Uw argument volgend, kun je dat van iedere politicus in Nederland zeggen. Maar dan zou ons parlement een nepparlement zijn. Oh wacht………….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.