5 simpele manieren om snel en gemakkelijk 200 calorieën per dag te dumpen

Wist je dat als je dagelijks 200 calorieën minder eet dan nu, je uiteindelijk maar liefst 8 kilo kan kwijtraken in slechts één jaar tijd? En dat zonder er continu een hongergevoel aan over te houden? 

Snel, gemakkelijk, effectief. Beter en simpeler kunnen we het niet maken.

Daarom hier enkele methodes om voortaan 200 calorieën minder te eten dan je nu doet:

Foto: Sodexo USA (bron: Flickr)
Foto: Sodexo USA (bron: Flickr)

1. Vervang ham met kalkoenfilet als je een lekker broodje maakt – of bestelt. Hierdoor bespaar je al 230 calorieën. Doe dat elke dag en aan het eind van 2016 weeg je maar liefst 8 kilo minder dan nu.

Foto: Jeremy Atkinson (bron: Flickr)
Foto: Jeremy Atkinson (bron: Flickr)

2. In plaats van je glas helemaal vol te schenken met wijn, houd halverwege op. Vul de rest van het glas met bronwater. Het gevolg? 300 calorieën minder per twee glazen. Tip: overtuig jezelf er vervolgens niet van dat je dan dus vier glazen wijn per dag kunt drinken. Het effect is dan nul.

Foto: jeffreyw (bron: Flickr)
Foto: jeffreyw (bron: Flickr)

3. Houd je van kip? Heel goed! Ik ook. Kip is relatief gezond en bevat veel minder calorieën dan de meeste andere soorten vlees, zeker in vergelijking met varkensvlees. Eet dus wat vaker kip, en wat minder vaak varken of rund. Dan hier de tip: als je kip eet, laat het vel dan links liggen. Dat scheelt je zomaar 200 calorieën – en meer als je een flinke kippenpoot eet, of zelfs een halve kip.

Foto: pointnshoot (bron: Flickr)
Foto: pointnshoot (bron: Flickr)

4. Het is altijd beter om helemaal niet meer naar de McDonalds te gaan, maar hier een tip voor mensen die zich niet kunnen inhouden: bestel een cheeseburger in plaats van een Big Mac. Dit bespaart je maar liefst 200 calorieën. En dat terwijl je je wél even kunt bezondigen aan een vette hap.

Foto: Michelle Tribe (bron: Flickr)
Foto: Michelle Tribe (bron: Flickr)

5. Als je – net als ik – van koffie houdt, ruil een café latté (met suiker) dan in voor een espresso. Een espresso bezorgt je energie niet alleen een enorme boost, maar je bespaart ook nog eens 200 calorieën.

Zo zie je maar weer: het is gemakkelijker dan je denkt om die overtollige kilo’s kwijt te raken. En je hoeft je er niet eens voor uit te hongeren.

Foto: Sharon Wesilds (bron: Flickr)


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. HdK

    Daar gaan we weer: Een volwassen man verbruikt wereldwijd 2500 kcal per dag.
    De Americanen noemen dezelfde hoeveelheid 2500 cal! Uiterst verwarrend. Conclusie: Dit artikel komt uit Americaanse media. Waar men hierboven praat over 200 cal. besparing, bedoelt men dus 200 kcal besparing volgens de Internationale norm. Dat is 1000 keer meer. Een km (US) is gelukkig weer wel 1 km (int.).

    De AngelSaksen hebben vd grote getallen en aardolieprodukten ook een puinhoop gemaakt: Door verwisseling van eenheden zijn al een Amerikaanse en een Franse raket verloren gegaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.