83-jarige opa loopt elke dag kilometers om het gras van zijn klanten te maaien. Dan krijgt hij de verrassing van zijn leven

John Joyce had het afgelopen maandag behoorlijk zwaar; niet omdat hij een slechte dag had, maar juist omdat hij een geweldige dag had gehad. Hij stond namelijk bij een autoverkoper waar een goede vriend en jarenlange klant hem gratis en voor niets de sleutels overhandigde van een een tweedehands truck. 

John moest de afgelopen paar maanden elke dag vroeg opstaan om naar de huizen van zijn klanten te wandelen, waar hij het gras maait. Tot voor kort had hij een auto, maar helaas ging die kapot. Niet zo gek: zijn oude wagen was van 1994. Met andere woorden: zijn auto was 21 jaar oud.

Een mens begint dan aan zijn leven, een auto is dan normaal gesproken morsdood – of in ieder geval ligt ‘ie dan aan een beademingsmachine.

Screen Shot 2015-10-30 at 14.16.53

Robert Norton en zijn vrouw Nikki zijn niet alleen jarenlang klanten van John, maar ook nog eens goede vrienden. Zij vonden het ongelooflijk om te zien hoe de oude man dag in, dag uit op pad ging om – zelfs op zijn hoge leeftijd (hij is 83 jaar oud!) – in zijn eigen onderhoud te voorzien. Daarom zetten ze een GoFundMe-campagne voor hem op.

Tot hun verbazing hadden ze in slechts een paar weken tijd maar liefst $13.000 opgehaald; meer dan genoeg voor een ‘nieuwe’ tweedehands auto.

Robert legt uit dat John ongelooflijk ontroerd was toen hij door had dat de auto voor hem was:

“Hij was geschokt en kon het nauwelijks geloven. Hij zag eruit alsof hij moest huilen. Toen ik dat zag begon ik ook te janken.”

Een lokale dealer hielp het stel om John te verrassen, door de truck voor kostprijs te verkopen, waardoor er nog geld was om de verzekering te betalen en zelfs een cadeaubon voor een nieuwe grasmaaier, zodat hij zijn werk beter, sneller en effectiever kan doen.

Robert:

“Het was supermooi om iets goeds te doen voor zijn geweldige man. Woorden schieten tekort. Ik ben de afgelopen maanden door pieken en dalen gegaan, maar dit maakt alles goed.”

De dalen waar hij het over heeft? Onlangs overleed zijn moeder, die ongeveer net zo oud was als John. Voor Robert was het dus nog persoonlijker en emotioneler dan het normaal gesproken al zou zijn om de oude John te helpen.

En John? Die kon niet wachten om weer aan het werk te gaan. Sterker nog, na enkele emotionele momenten stapte hij in de auto en reed hij weg: hij moest immers weer een paar grasvelden maaien.

Wat een geweldige daad en wat schitterend om te zien dat er zoveel vreemden zijn die mededogen hebben met een man als John Joyce en uit de goedheid van hun hart een mooi bedrag doneren zodat zijn vrienden een mooie auto voor hem kunnen kopen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.