Assad wil dat hij, Poetin, Irak en Iran de vrije hand krijgen in Syrië

Geen categorieokt 04 2015, 19:00
Gebeurt dat niet dan wordt Syrië, aldus de Syrische president zelf, compleet en totaal vernietigd. Door verschillende terroristische organisaties natuurlijk; niet door hemzelf.
Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was, maar Bashar al-Assad - de dictator van Syrië die zijn land in een enorme burgeroorlog heeft gestort; alleen maar om zo de macht in handen te houden - zegt zich ernstig zorgen te maken over de toekomst van zijn land. De Telegraaf legt uit:
De Syrische president Bashar al-Assad zegt dat een coalitie van Syrië, Rusland, Iran en Irak de overhand moet krijgen, omdat Syrië anders kan worden vernietigd. Hij zei dat zondag in een interview met een Iraanse tv-zender. Gelijktijdig waarschuwde de president via Twitter voor de vernietiging van de hele regio.
Ook liet Assad weten dat hij ervan overtuigd is dat een dergelijke coalitie het ISIS-probleem definitief kan oplossen. Het is een enigszins opvallende uitspraak aangezien slechts vijf procent van Ruslands aanvallen gerichten zijn tegen ISIS-doelwitten. In verreweg de meeste gevallen zijn de doelwitten gewone burgers en/of leden van het Vrije Syrische leger: de seculiere en gematigde oppositie die gesteund wordt door het Westen.
De kans dat het Westen akkoord gaat met Assads plannen is nagenoeg nihil. Het zou immers inhouden dat:
1. Assad overleeft en dus aan de macht blijft. Dit terwijl het Westen zich tot doel heeft gesteld om hem te verwijderen
2. Poetin zijn macht aanzienlijk uitbreidt
3. Iran datzelfde doet
Poetin en Iran zijn twee van de belangrijkste en gevaarlijkste vijanden van het Westen en diens belangen. Drie van de ... drie gevolgen van Assads voorstel zouden dus onacceptabel zijn; zowel voor Europa als voor Amerika... en zelfs voor de Arabische landen die deel uitmaken van de zogenaamde anti-ISIS coalitie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten