Belgische politie pakt 352 migranten op in twee weken tijd

De controles worden opgevoerd.

De Belgische politie zet zwaar in op het oppakken van illegale vluchtelingen. Niet alleen de grenscontroles zijn opgevoerd, ook op bekende smokkelroutes, luchthavens en de Thalys vinden extra controles plaats. Het resultaat? 352 migranten zonder papieren werden aangehouden, en ook arresteerde de politie twee mensensmokkelaars.

Van alle opgepakte migranten worden vingerafdrukken genomen, die vervolgens door de politie worden gecontroleerd. Dan worden de migranten óf naar de Belgische IND, of naar een gesloten uitzetcentrum gebracht.

Minister Jan Jambon (N-VA) wil de controles verder opvoeren. Vijf dagen per week worden zestig tot honderd agenten ingezet. Hij legt uit:

“Dit is zeker geen heksenjacht tegen vluchtelingen. Alleen willen we dat iedereen die zich op ons grondgebied bevindt, bekend is bij de overheid.”

Of er ook in Nederland extra politie-inzet is om illegale migranten aan te houden, en zo ja, hoeveel dat er zijn, is niet bekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. halo1

  Het kost natuurlijk een godsvermogen om ze op te sporen en vooral uit te zetten..+ ze zijn zo weer terug..die welvaart + vrijheid blijft onze Achilles-hiel..

 2. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/10/Duitsland-negeert-verkrachtingen-en-misbruik-vrouwen-azcs-2698286W/

  ‘Duitsland negeert verkrachtingen en misbruik vrouwen azc’s’

  De Duitse politiebond en organisaties voor vrouwenrechten beschuldigen de Duitse autoriteiten ervan signaleringen van seksueel misbruik, intimidatie en verkrachtingen in asielzoekerscentra te bagatelliseren. De Duitse regering zou vrezen voor een opstand tegen migranten.

 3. Wachteres

  In feite laat men het geweld dus toe, waarbij vooral de vrouwen de dupe worden.

  Nogmaals: wat is er op tegen dat gewelddadige moslimmannetjes over de grens worden gezet?

  Moeten wij dat schorriemorrie definitief in de EU hebben?

 4. Benignus

  Ja, bij vluchtelingenstromen geldt een osmotische wet: pi = i M R T : bij een semipermeabele wand (en dat zijn onze grenzen) gaat de sterkste stroming naar de sterkste oplossing.

 5. Ni28

  Alleen Nederland hoeft niet te controleren laat waarschijnlijk Rutte vanuit VS weten waar hij op werkvakantie is. Grenzen kunt je niet dicht doen. Ik kan mij tijden herinneren wanneer het wel kon. Laat ze allemaal binnen, wir schaffen das!

  1. halo1

   Dat is ook bijna onmogelijk hoor… geen logistiek..geen “”psychologische” acceptatie..ik wou dat Wilders dit ook wat duidelijker zou zeggen.. dat zou hem een meerderheid kunnen bezorgen.. gelukkig voor zijn vijanden doet hij dat niet..!!

 6. CJD

  Dt is dan tenminste nog rechtse dromen in praktijk omzetten ipv uitsluitend dat rechts gelul van Wilders maar als het om aanpak gaat hij niks voor elkaar krijgt

  1. Svetlana

   Wilders heeft en zal ook nooit wat bereiken. Het is een faalhaas, een valse profeet die dingen zegt die mensen leuk vinden om te horen. Dan kan ik net zo goed naar de kerklaan om mezelf te laten misleiden.

   Opium des Volkes

   1. Wilhelmson

    Heb jij dan ooit ook argumenten ?

 7. Svetlana

  Kerklaan= kerk gaan

 8. Svetlana

  Wilders is niks anders dan een marrionet van ISraehel die de kwaadwillige taak voert die ze hebben opgekregen. Onderschat de zionistische maffia lobby niet. Ze zijn strategisch en kwaadwillend. Vrijwel alle ellende op aarde komt door hen

  1. Nog1

   Je let niet op Svetlana; dankzij het feit dat de strijd met ISIS voor veel bondgenoten van ISrael prioriteit nummer 1 is geworden, is de positie van Iran behoorlijk verbeterd. Ten koste van ISrael.

   Het enige dat Netanjahoe hierop wist te doen bij de laatste VN vergadering was boos de zaal in kijken tijdens zijn speech. Israel was al behoorlijk geisoleerd geraakt, maar de crisis in Syrië zorgt ervoor dat zelfs haar bondgenoten geen rekening meer houden met de wensen van het land.

   Dat Rusland nu in Syrië opereert aan de zijde van Assad, Hezbollah en Iran kunnen we moeilijk zien als een verbetering van Israel’s positie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.