Deze jongen werd klaargestoomd voor een leven in de misdaad. Alles verandert wanneer hij zijn vader ontmoet

Xavier is nu een heel normale, vrolijke jongen van 20. Maar dat is niet altijd zo geweest…

Wanneer Xavier nog maar 11 is, wordt hij door de politie gearresteerd voor serieuze vergrijpen. Een leven in de misdaad is alles wat hij kent – door zijn biologische vader werd hij al op jonge leeftijd opgeleid voor een bestaan als crimineel. Xavier vertelt over zijn verschrikkelijke jeugd:

Eerlijk gezegd dacht ik dat ik zou doodgaan op mijn twaalfde. Toen ik nog maar 11 was, werd ik gearresteerd. En dan praat ik over het dealen van drugs, lid zijn van een criminele bende, alleen maar om rond te komen en eten op tafel te zetten. Dat is alles wat ik meekreeg van mijn biologische vader.

Xavier moet van jeugdzorg weg bij zijn criminele vader, maar vanwege zijn eigen strafblad wil geen gezin hem adopteren. Hij belandt in een opvanghuis. Vaak komen kinderen uit dat soort opvanghuizen later alsnog terecht in de criminaliteit of raken ze dakloos, omdat ze simpelweg niemand hebben die om hem geeft. Jarenlang moet Xavier van opvanghuis naar opvanghuis. Maar alles verandert wanneer Xavier op achttienjarige leeftijd Joe Toles tegenkomt.

Joe is nu Xaviers echte vader
Joe is nu Xaviers echte vader

Joe, die zelf is opgegroeid als wees, durft aan wat alle andere adoptiegezinnen weigeren: Ondanks Xaviers ruige verleden, adopteert hij de jongen als zijn eigen zoon. Inmiddels is Xavier 20 en woont hij bij Joe, en later komen er nog twee jongens bij: John (17) en Ronnie (14). Ook deze jongens hebben een moeilijke jeugd gehad, maar hebben inmiddels een volledig nieuw leven bij hun nieuwe vader. Joe vertelt:

Ik had besloten dat ik een kind wilde adopteren. Ik ben single dus ik weet eigenlijk niet hoe het was geweest om een jong kind te adopteren. Maar ik was eigenlijk helemaal niet van plan om een 17-jarige jongen te adopteren…. Toen kwam ik Xavier tegen.

Ze groeiden op zonder echte ouders. Nu zitten ze gezellig aan de eettafel met hun nieuwe familie
Ze groeiden op zonder echte ouders. Nu zitten ze gezellig aan de eettafel met hun nieuwe familie

Voor Xavier was het in het begin heel erg wennen toen hij bij Joe kwam wonen:

Het was heel, heel eng om hier te komen wonen. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten. Zou het weer zo iemand zijn met wie ik alleen maar ruzie zou hebben? De volwassen mannen die ik daarvoor kende in mijn leven sloegen me, zeiden dat ik nooit iets zou zijn en dat ik niets waard was. Maar ik begon te begrijpen dat Joe iemand is die voor altijd in mijn leven zal zijn. Ik had dat daarvoor nooit… Ik zie hem als mijn vader. Hij is de enige vader die ik ooit heb gehad.

Een heel nieuw gezin
Een heel nieuw gezin

Uiteindelijk kwam het dus dankzij Joe – die met recht Xaviers échte vader mag worden genoemd – toch allemaal nog goed. Bekijk in de onderstaande video hoe hij Xaviers leven – en dat van twee andere jongens – compleet op zijn kop zette.

 

Joe en John
Joe en John

 

Ronnie, John, Joe en Xavier
Ronnie, John, Joe en Xavier
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.