Een jonge bruut wilde 16 kinderen en hun moeders doodsteken. Toen kwam deze bejaarde veteraan in actie

16 kinderen en een handjevol moeders kregen de schrik van hun leven toen de deur van hun bibliotheek opeens geblokkeerd werd door een gek met messen in beide handen. Vervolgens riep hij: “Ik ga wat mensen vermoorden!”

Dustin Brown, 19 jaar oud, wilde bewust kinderen doodsteken. Dat zei hij achteraf, toen de kinderen en hun moeders in veiligheid waren gebracht en dus ontkomen waren aan een gruwelijke dood.

De reden dat ze wisten te ontkomen? De heldhaftigheid en koelbloedigheid van James Vernon, een bejaarde schaakleraar en leger-veteraan.

Toen James zag wat Dustin van plan was twijfelde hij geen moment. Hij zorgde er eerst voor dat de kinderen en hun moeders een vluchtweg hadden, en kwam vervolgens in actie tegen de wannabe moordenaar. Dat deed hij door Dustin letterlijk te lijf te gaan.

De strijd tussen de twee duurde een seconde of 90. De gepensioneerde James won uiteindelijk, maar hij kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf: hij eindigde met verschillende messteken in zijn lichaam; twee bloedvaten werden er zelfs doorgesneden.

Gelukkig is de held nu in goede gezondheid. Hij werd achteraf naar het ziekenhuis gebracht waar dokters hem meteen oplapten. Daardoor kan hij het verhaal nu navertellen.

Ondertussen vertelde de wannabe moordenaar Dustin achteraf dat zijn “missie mislukt is.” Die missie was dus om zoveel mogelijk onschuldige kinderen te vermoorden. Hij had deze aanval maar liefst twee wekenlang voorbereid. Zo had hij de handvaten van de messen in tape gewikkeld zodat hij een betere grip had, ook als er bloed op de messen kwam.

De reden dat Dustin ze wilde doden? Hij kon het niet aanzien, zegt hij, dat ze zo’n gezellige en leuke tijd met elkaar hadden op schaakles. Dustin werd eerder dit jaar opgepakt wegens bezit van kinderporno, maar kwam vrij op borgtocht. Hij wilde zijn vrijheid dus gebruiken om 16 kinderen te doden.

Held James legt uit:

“Ik probeerde met hem te praten en hem te kalmeren. Dat lukt niet helemaal, maar ik zorgde er in ieder geval voor dat hij even geen aandacht meer had voor de kinderen. Ik vroeg hem waarom hij dit deed. Hij antwoordde dat zijn leven ‘een bende is.’ Dat is een direct citaat.”

Op het moment dat James met de psychopaat Dustin sprak probeerde hij dichterbij te komen. De aanvaller had dat in de gaten en deed een paar stappen terug. James deed vervolgens een paar passen naar voren waardoor hij Dustins pad naar de kinderen afsneed. Toen vertelde hij de kinderen dat ze moesten vluchten.

“En jongen, dat deden ze!”

Toen waren de kinderen weg. James:

“Op dat moment waren er niet meer potentiële slachtoffers in de zaal. Daarom concentreerde hij zich op mij. Toen waren er geen gesprekken meer. Ik zag dat hij rechtshandig was. Hij bewoog wat met het mes in zijn linkerhand, waar hij mij bang mee probeerde te maken, maar ik wist dat de echte aanval met zijn rechterhand zou komen.”

Vervolgens zette Dustin de aanval in op de moedige James. De oude man weerde hem mes af, maar deed dat met zijn onderarm, waardoor hij gestoken werd.

“Ik wilde hem tegen zijn pols raken, maar ik was een beetje roestig.”

Niet zo gek aangezien James 50 jaar geleden getraind werd in het vechten tegen een man met een mes. Dat was toen hij in het leger diende. Sindsdien heeft hij die kennis nooit meer gebruikt. Tot deze week dus.

James gaat verder:

“De eerste regel van een gevecht is: wees snel en agressief. Ik pakte hem [Dustin] vast en gooide hem omver. Op de één of andere manier kwam hij terecht op een tafel. Toen sloeg ik hem op zijn rechter sleutelbeen met mijn gesloten hand.”

Op dat moment liet Dustin het mes los. Vervolgens hield James Dustin vast tot er een medewerker van de bibliotheek was gearriveerd, die het van hem kon overnemen. Ondertussen bloedde James als een rund.

Hoewel hij zich natuurlijk zorgen maakte over zijn arm was James blij dat hij het er levend vanaf had gebracht én dat hij alle kinderen en hun moeders gered had. Uiteindelijk kwam de politie en werd de aanvaller Dustin in de handboeien geslagen en weggebracht. Hij zal zich op 5 november moeten verantwoorden voor een rechter. De aanklacht tegen hem: poging tot moord, gewapend geweld, mishandeling van een persoon ouder dan 60 jaar (dat is blijkbaar een specifiek misdrijf) en het zich op illegale wijze toegang verschaffen van een gesloten ruimte met het doel om een misdaad te plegen. De borgtocht is vastgesteld op $800.000, wat feitelijk betekent dat hij de komende tijd niet meer vrijkomt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.