Elf mensen omgekomen bij dubbele zelfmoordaanslag in Nigeria

Twee vrouwen hebben een dubbele zelfmoordaanslag gepleegd in Nigeria. Minstens elf mensen kwamen daarbij om. Hoewel geen enkele terreurorganisatie de aanslag heeft opgeëist twijfelt niemand eraan dat Boko Haram erachter zit.

Boko Haram wordt ook wel het ISIS van Afrika genoemd. Niet zo gek, aangezien de terreurgroep dezelfde gewelddadige en hatelijke ideologie aanhangt als ISIS, en ook nog eens dezelfde strategie gebruikt om haar doelen te bereiken. Het is een bijzonder gewelddadige organisatie die geen enkel middel schuwt om zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken; dit alles in een poging om burgers zoveel angst aan te jagen en de lokale overheid zo machteloos te doen lijken dat ze de macht uiteindelijk kunnen overnemen.

Daar komt bij dat Boko Haram eerder liet weten het gezag van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi te erkennen.

Het Algemeen Dagblad legt uit dat Boko Harams meest recente aanslag plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag:

Die terreurgroep zou het dorp Dar in de deelstaat Adamawa aangevallen hebben. Toen de inwoners zaterdagnacht op de vlucht sloegen en zich verscholen in het bos, bliezen twee vrouwen zichzelf op. Diegenen die de bommen overleefden, werden beschoten door gewapende mannen, zo maakten de Nigeriaanse autoriteiten bekend.

Boko Haram wordt – lijkt het – met de week gewelddadiger. Alleen deze maand heeft de organisatie al zo’n 101 onschuldige burgers vermoord. Het doel van de terroristen is om uiteindelijk een eigen staat op te richten die geregeerd wordt volgens de sharia. Met andere woorden: een radicaal-islamitische staat waarin de barbaarse islamitische wetgeving bepaalt wat er wel en niet gebeurt, en waarin niet-moslims op zijn best onderdrukt, en op zijn slechts afgeslacht worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. toetssteen

    https://willyvandamme.wordpress.com/2015/10/16/turkijenaar-de-afgrond/

    Het lijkt me toch een taak om islam te stoppen, of in elk geval het ginds te houden. Onze portie regiegeweld hebben we al gehad. Ze komen maar weer terug als religie terug is waar het hoort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.