Max in Mexico: snelheidsduivel Verstappen scoort & crasht

Geen categorieokt 31 2015, 8:01
Tijdens de trainingen in Mexico zet de jonge Nederlandse topcoureur Max Verstappen de hele boel op stelten.
Alhoewel Lewis Hamilton vorige week wereldkampioen werd, is het nog lang niet gedaan met het Formule 1-raceseizoen. Er zijn nog races te rijden, en dit weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma. De vrije trainingen daarvan zijn inmiddels begonnen, en Max Verstappen - Neerlands hoop in bange dagen - heeft daar een bijzonder indrukwekkende race gereden. Tijdens de eerste training wist het 18-jarige toptalent namelijk de allersnelste tijd te noteren. Sneller dan wie dan ook. Ja, dat lees je goed:

Max Verstappen heeft tijdens de eerste training voor de Grote Prijs van Mexico de snelste tijd geklokt. Tijdens de sessie reed de Nederlander liefst 38 ronden, met afstand het hoogste aantal van het complete veld. [...]

Drie tienden achter Verstappen zaten de Rus Daniil Kviat (Red Bull) en de Finse Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, diens Duitse teamgenoot Sebastian Vettel gaf al bijna negen tienden toe.

Het resultaat was extra knap, omdat deze race in het bergachtige Mexico gereden wordt op meer dan 2 kilometer hoogte. De auto's moeten daarom behoorlijk aangepast worden. Voor iedere andere Nederlander - het grootste gedeelte van ons land ligt onder zeeniveau - zou dat een handicap zijn, maar duidelijk niet voor mega-Max.
De tweede training verliep helaas minder goed. Die kwam voor Max al vroeg ten einde toen hij tegen een muurtje botste:
https://twitter.com/Max33Verstappen/status/660230609063800832
Verstappen zei ervan te balen, maar niet bij de pakken te zullen neerzitten. Hij gaat er weer voor! Op naar een overwinning morgenmiddag als de échte race gereden moet worden.
Zet 'm op, Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten