Max Verstappen doet mee met de grote jongens: wordt vierde bij Grand Prix van VS

Geen categorieokt 26 2015, 8:00
Max Verstappen, zoon van oud-coureur Jos Verstappen, heeft gisteren een ongekende prestatie neergezet. De jonge coureur die voor een toch wel inferieur team rijdt deed namelijk mee met de besten ter wereld.
Uiteindelijk eindigde Max op de vierde plek - net naast het podium. Het was natuurlijk bijzonder jammer dat hij net geen derde werd, maar dat was niet geheel verrassend: de uiteindelijke nummer drie had namelijk gewoon een veel sterkere motor en haalde Verstappen kalmpjes in op een recht stuk. Daar doe je niets aan.

De wijze hoe hij het gevecht met grote jongens als Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo aanging, was van een ongekend niveau. Voor Verstappen was het daarna een kwestie van de auto heel houden. De vierde plaats was, gezien zijn vorm van de dag, een zekerheid. Twee keer leek de derde positie zelfs tot de mogelijkheden te horen, maar zover liet Vettel in zijn Ferrari het niet komen. Zo kreeg een wrang weekeinde, waarin Verstappen door noodweer slechts 14 ronden kon trainen, toch een prachtig slot.

Verstappen wilde ervoor zorgen dat hij in de rest van het seizoen terechtkwam in de top tien van de wereldranglijst. Dat is nu al gelukt. Gedurende de laatste races van het jaar zal hij er ongetwijfeld alles aan willen doen om die positie vast te houden of zelfs te verbeteren.
Vader Jos is beretrots op zijn bijzonder getalenteerde zoon:

Max heeft in mijn ogen geen voet verkeerd gezet. Hij reed een perfecte wedstrijd en ook het team had een perfecte strategie, helemaal top. Met 45 punten is het voor Max tot nu toe een perfect jaar. En het is pas zijn eerste jaar, het kan alleen maar beter gaan.

Zo is het maar net. Nu hopen dat Max ooit voor een echt topteam mag rijden, waardoor hij elke week kan meestrijden om het podium.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten