Moeder verlaat pasgeboren drieling in het ziekenhuis. Maar door wat ze ziet op het nieuws komt ze snel weer terug

Het was een zware beslissing, maar deze moeder dacht dat het het beste was als ze de kinderen aan het ziekenhuis liet. De beslissing om weer terug te komen, was minstens zo lastig.

Het valt zeker niet mee om te bevallen van een drieling, maar de beslissing waarvoor deze analfabete moeder vervolgens kwam te staan moet nog wel veel moeilijker zijn. Vlak na de bevalling besloot ze namelijk om haar drie nieuwe baby’s af te staan. Ze had namelijk geen cent te makken en moest met haar gezinnetje thuis – dat voor de baby’s al uit drie kinderen bestond – ieder dubbeltje omdraaien om rond te kunnen komen.

Spijtig, maar helaas.. de drie kinderen bleven dus in het ziekenhuis. Maar niet voor lang, want ze zouden worden geadopteerd. Dat was althans het plan, maar dat ging niet goed. Toen de moeder enkele dagen na de geboorte dan ook de televisie aanzette, en daar haar drie kleine wurmpjes zag, was ze ontroerd en verbaasd tegelijkertijd.

1443491011509De drie dochtertjes hadden namelijk nog steeds geen nieuwe vader en moeder. De reden is dat de plaatselijke wetten geen adoptie toestonden, zolang de wettelijke verzorger – de moeder dus – haar handtekening gezet had. Aangezien de vrouw niet kon lezen of schrijven, was dat nog niet eenvoudig.

Maar uiteindelijk hebben de drie meisjes dan tóch hun veilige onderkomen gekregen met de handtekening van hun moeder – die tekende door middel van een vingerafdruk.

Dan restte er nog maar één ding: voorgoed afscheid nemen van de drie kleine meisjes. Ook dat tweede vaarwel deed haar pijn, maar ze gelooft dat haar kinderen er echt beter van zullen worden als ze opgroeien bij iemand die wel de middelen heeft om ze op te voeden en te onderhouden.

Wat zou jij doen in zo’n situatie?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.