Nederlands elftal wint van Kazachstan. Maar hoogstwaarschijnlijk too little, too late

De route naar een EK-ticket lijkt zo goed als afgesneden voor de mannen van Danny Blind.

Gisteravond versloeg het Nederlands elftal met 2-1 Kazachstan in een strijd om de derde plek in Groep A. IJsland en Tsjechië zijn reeds geplaatst, maar de nummer drie van de poule mag nog play-offs spelen om mogelijkerwijs ook in aanmerking te komen voor een speelplek op het EK van 2016 in Frankrijk.

Turkije streed met Nederland om die plek, maar eerstgenoemde lijkt desalniettemin met de ticket aan de haal te gaan. Ook Turkije moest namelijk aantreden gisteren, tegen Tsjechië, en wist die wedstrijd glansrijk te winnen: 3-0.

De enige kans voor Nederland om nu alsnog derde te worden in die poule is om aanstaande dinsdag zelf ook van Tsjechië te winnen. Turkije moet dan diens laatste wedstrijd – tegen IJsland – verliezen. Alleen dan houdt Nederland de EK-hoop levend.

De combinatie van die twee scenario’s wordt gekenmerkt als ‘lastig’, zeker nu Nederland met zoveel blessures kampt. Tijdens de wedstrijd liep keeper Tim Krul een zware blessure af, waardoor Blind waarschijnlijk voorlopig niet over hem kan beschikken:

Doelman Tim Krul weet pas na een bezoek aan het ziekenhuis hoe ernstig de knieblessure is die hij zaterdag opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kazachstan. De 27-jarige keeper van Newcastle United laat scans maken van zijn gehavende rechterknie. “Daarna weet ik meer over de ernst van de blessure”, meldde Krul via Twitter.

Krul verving zelf de reeds gebleseerde Jasper Cillissen – de min of meer vaste keeper van Oranje. Maar ook hij ligt momenteel vanwege een blessure uit de roulatie. Ook Arjen Robben – die geldt als één van de sterspelers van de Nederlandse ploeg – zit nog altijd op de bank.

Aanstaande dinsdag is dus de onverbiddelijke dag van de waarheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Yato

    “Turkije moet verliezen”

    Kijkt men eigenlijk zelf wel naar de ranglijst of wordt alles maar klakkeloos overgenomen? Immer Nederland heeft 13 punten met 15-11=4 doelsaldo. Turkije heeft 15 punten met 13-9=4 doelsaldo. Als Turkije gelijk speelt, heeft het 16 punten met doelsaldo 4. Als Nederland wint, heeft Nederland 16 punten met doelsaldo >= 5 en is het 3de.

    Toch maar de rekentoets invoeren…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.