OM: ‘Minimaal één wedstrijd VVV gefixt door goksyndicaat’

De arm van de maffia uit Singapore reikt ver.

De Volkskrant meldt vandaag dat minimaal één wedstrijd van VVV – een professionele voetbalploeg uit Venlo die uitkomt in de Eerste Divisie of Jupiler League – gefixt is door leden van een goksyndicaat uit Singapore. Het zou gaan om de wedstrijd tegen Charleroi in januari 2013.

VVV won dat duel met 1-0.

Onlangs pakten de Singaporese autoriteiten de 42-jarige Rajendar Prasad Rai op. Deze man zou 25.000 euro betaald hebben om de wedstrijd te beïnvloeden. Het geld ging naar drie mannen uit Macedonië. Eén van hen was vermoedelijk de scheidsrechter van het duel.

VVV-woordvoerder Luccas Bremmers reageert tegelijkertijd geschokt én positief op het bericht:

“Gelukkig zijn er geen aanwijzingen dat iemand van ons erbij betrokken was. Ik was bij die wedstrijd en heb niks gemerkt.”

Ondertussen laat een woordvoerder van de KNVB – de Koninklijker Nederlandse Voetbalbond – weten dat dit soort dingen waarschijnlijk vaker gebeuren. Daarom roept hij voetbalclubs op om bijzonder waakzaam te zijn – zeker bij oefenduels tijdens een trainingsstage in het buitenland.

De woordvoerder gaat niet zo ver om VVV de schuld te geven voor de manipulatie van de wedstrijd, maar heeft wel een helder advies:

“Zonder met een beschuldigende vinger richting VVV te wijzen, herhalen we bij deze wel onze oproep van begin dit jaar: sta bij de organisatie van dit soort oefenwedstrijden stil bij risico’s op manipulatie. Weet met wie je zaken doet, wie de wedstrijd organiseert en zorg ervoor dat de bond van het land waarin je speelt de arbitrage aanstelt.

Er vinden wel vaker gokschandalen plaats in de voetbalwereld. Enkele jaren geleden barstte de bom bijvoorbeeld in Turkije, waar grote clubs betrokken waren bij matchfixing.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.