Palestijnse stenengooiers gearresteerd door undercoveragenten

Dat hadden ze niet verwacht.

Afgelopen week laait het geweld van Palestijnen tegen Israëlische burgers en het Israëlische leger weer op.  Vooral het aantal steekpartijen neemt toe. Gisteren werden er acht Israëli’s neergestoken door Palestijnse terroristen. Dat gebeurde in verschillende steden in het hele land.

Ook gooien honderden Palestijnen stenen naar soldaten van het Israëlische leger. Dit gebeurt met name bij plaatsen als Bethlehem en Hebron. De escalatie van de afgelopen week noodzaakt de Israëlische regering om creatieve maatregelen te nemen om het geweld in te dammen.

Één van die maatregelen is te zien in deze video. Een groep Palestijnse stenengooiers denkt dat ze met alleen gelijkgestemden zijn, en gooit stenen naar Israëlische soldaten. Maar dan gebeurt er iets waar ze niet op hadden gerekend.

 

 

Enkele van hun kameraden blijken geen Palestijnse terroristen te zijn, maar vermomde Israëlische soldaten. Ze stonden al een halfuur in de stenengooiende menigte om te observeren wie van de Palestijnen stenen gooide of zich aan andere strafbare feiten schuldig maakte. In de video is te zien hoe ze snel hun wapens trekken en een aantal relschoppers inrekenen.

Peter Lerner, de woordvoerder van het Israëlische leger, bevestigde de arrestaties op Twitter

De undercoversoldaten maken deel uit van de Duvdevan-eenheid. Deze elite-eenheid traint soldaten om zich te vermommen als Palestijnen, en ook leren de soldaten van de eenheid vloeiend Arabisch spreken. Op die manier kunnen potentiële stenengooiers worden afgeschrikt, en actieve terroristen worden opgepakt.

De Palestijnse Autoriteit weigert om de toenemende steekpartijen en stenengooi-acties te veroordelen. Voor een aanslag vorige week, waarbij twee Israëlische ouders werden gedood, heeft de Fatah-partij van president Abbas zelfs de verantwoordelijkheid opgeëist.

Volgens sommige analisten zou de houding van de Palestijnse Autoriteit erop duiden dat het Palestijnse leiderschap bewust probeert om aan te sturen op een derde intifadah, een gewapende volksopstand. Ook Abbas’ uitspraak bij de VN dat de Palestijnen zich niet langer gebonden beschouwen aan de vredesakkoorden van Oslo, zou hierop wijzen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Terzo

  Goede actie van de Israëliërs, leer dat Palestijnse geteisem maar eens mores.
  En helpt dit niet dan zijn veel hardere acties ook geoorloofd.

  1. loritta

   Prima idee! Veel hardere acties zou heel goed zijn, zij luisteren toch nooit!

 2. Benignus

  Stenengooien is de enige verweermogelijkheid van de rechteloze Palestijnen in de apartheidsstaat Israel.

  1. Mart

   Juist Benignus …of is het Wimpie brouwenstein?
   En natuurlijk iemand van achter in de rug steken.

 3. Terzo

  Kunnen die Palestijnen als het straks weer escaleert janken dat zij worden besproeid met witte napalm, aandachttrekkers………

 4. V.K.

  -Benieuwd hoe lang het duurt totdat de tot op het bot verdeelde Westbank bewoners elkaar gaan afmaken, Hamas staat te popelen om de door Abbas uitgeroepen 3e intifada te coördineren. Jammer dat bij dat aanstaande spektakel geen of weinig camera’s aanwezig zullen zijn, dan zou in tegenstelling tot wat die antisemiet 15:29 bij elkaar liegt, klip en klaar blijken dat buiten stenen,deze terroristen ook nog eens beschikken over andere verweersmogelijkheden om hun woede te kanaliseren. Na ja, die stenengooiers hebben meer van hun eigen onderling tegen elkaar, om de macht vechtende leiders te vrezen dan van Israelische militairen.
  -Ah, zie net op het staatsjournaal dat de bestuurders van de Gaza op het lumineuze idee zijn gekomen om uit solidairiteit met de Westbank ook maar wat stenengooiers in de mediastrijd werpen, na ja, straks zullen deze stenengooiers wel door hun geadoreerde Hamas leiding worden voorzien van wapens om tegen het steeds maar populairder wordende en oprukkende I.S. te vechten.

  -Ach, mij hoef je niets te vertellen over die meedogenloze over lijkengaande, op foto’s van dode palestijnse kinderen wachtende, antisemitische hitzer Simon of hoe hij zich ook noemt.

  -Na ja, keer op keer blijf ik me verbazen hoe gepassioneerd antisemitische, in het westen wonende mensen zoals te lezen op 15:21, verslag doen van zorgvuldig door door de P.A georganiseerde en persvriendelijke steengooi sessies van palestijnse jonge mannen, er geheel aan voorbij gaan, verzwijgen, dat deze verweeringsloze jonge mannen ook nog eens in staat zijn om Joden waar ook ter wereld wonend te vermoorden.

  -Ach, straks zal de zichzelf als optimist omschrijvende Beukman mij wel weer melden dat er in die door die tot op het bot antisemitische Simon niets antisemitisch is te ontdekken. maar ja, gentelman Beukman is dan ook niet zomaar een optimist, maar een meneer optimist http://wqd.nl/rSWb

 5. robiekop

  Misschien zou het helpen als die Palestijnen eens minder subsidie krijgen. Sinds 1948 krijgen de Palestijnen jaarlijks enkele miljarden. Er zijn hele generaties Palestijnen die nog nooit een dag in hun leven hebben gewerkt. Als ze zouden moeten werken voor hun geld in plaats van hun hand op te houden zouden ze misschien minder tijd hebben om stenen te gooien, messen te trekken en te lullen over de zoveelste intifadah.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.