Roemer: Rellen in Oranje zijn VVD-complot

Volgens SP-leider Emile Roemer waren de rellen in Oranje een vooropgezet plan van de VVD.

Emile Roemer meent dat de rellen in Oranje die deze week plaatsvonden, expres zijn veroorzaakt door de VVD. Door de discussie op deze manier te laten escaleren zou de partij ruimte krijgen om het asielbeleid te verscherpen.

“Dan hebben ze straks een reden om de strengere maatregelen te nemen die ze toch al wilden. Dat kan niet anders.”

Als onderbouwing voor zijn theorie voert Roemer onder meer aan dat de asielzoekers niet per se in Oranje hadden hoeven worden geplaatst. Ze hadden volgens de socialistische leider ook kunnen worden verspreid onder meerdere andere AZC’s.

Door plotseling 700 extra asielzoekers in Oranje te plaatsen, zou de VVD de situatie doelbewust hebben laten escaleren zodat de partij meer steun krijgt in de coalitie om strenger asielbeleid in te voeren. Dat past volgens Roemer volledig in de stijl van de regeringspartijen, die elkaar toch al steeds zitten ‘te zieken’.

Een PvdA’er schoot in de lach toen De Telegraaf hem met Roemers theorie confronteerde. Volgens de betrokkene is het extreem onwaarschijnlijk dat de VVD zoveel op het spel zou zetten voor een relatief klein winstpunt. Ook een woordvoerder van de VVD noemt Roemers ideeën “volstrekte onzin”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Benignus

  Roemer maakt zich belachelijk.

 2. Wouters

  Complottheorieën en aluhoedjes werken ook onder politici aanstekelijk.

  1. Pimsch

   Geruchten zijn giftig omdat ze worden geloofd.
   En zelfs na weerlegging nog lang in het geheugen blijven hangen.
   Zou strafbaar moeten zijn.

 3. halo1

  Zelfs het “”strenge”” VVD-beleid zal niet helpen om de naderende catastrofe te voorkomen..we moeten wel streng(=””onsympathiek””) worden..om niet volkomen door de rest van de wereld kaal gevreten te worden.. zo werkt het helaas nu eenmaal….die wereldvreemde Roemer toch!

  1. CJD

   Halo1

   Wie zich een beetje laat verdiepen in de feiten weet dat de VVD en het CDA de meest ministerposten leverden in Nederland en de SP niet een keer.

   De SP lijkt weinig te maken hebben met deze ellende

   1. halo1

    Dat is altijd de dooddoener…maar u ziet niet in dat ook het CDA en zelfs de VVD sterk naar links werden getrokken..met een SP-bewindsman waren we al lang helemaal failliet

    1. CJD

     Ken je Jan Marijnissen nog?

     1. zomaar

      ja hij beloofde iedere uitkeringstrekker 10% meer , aan uitkering !.

      als de SP mede een regering vormen zou .

      dus Halo1 heeft gelijk , met zijn schrijven.

      “met een SP-bewindsman waren we al lang helemaal failliet”

 4. poldi

  Hebt u hier bewijzen voor meneer Roemer ? Een complot theorie helpt echt niet in een debat als deze. Kom liever met oplossingen. En leg het verhaal duidelijk uit.

  Straks gaat u wel ageren als de sociale voorzieningen wederom versobert gaan worden en premies voor de gezondheidszorg omhoog moeten omdat de uitkeringen en kosten die de migranten met zicht meebrengen hiertoe dwingen.

  Zo kan ik dus ook zeggen dat U bewust migranten hier heen haalt omdat er meer armoede komt

  en U dus meer stemvee krijgt.

  1. halo1

   Hij kan alleen maar geld uitgeven dat (nog??!!)door anderen verdiend wordt… en hij dan goede sier maken…zo lang het gaat…dit “”socialisme”” leidt naar de ondergang..we zijn er nu met die asiel””klanten”” getuige van…

 5. Anna

  Zou best kunnen. SP’er Roemer leidt zelf het grootste complot. Meeste van zijn kiezers laten zich voor de gek houden door Roemer. SP is voor miljarden EU, wil miljarden meer voor Ontwikkeling Samenwerking en is voor massa immigratie. Vraag aan Roemer waar hij al die miljarden vandaan gaat halen is Roemer niet thuis. Wat zal hij overhouden voor zijn arme SP kiezers? Zelfs de sociale huurwoningen neemt hij van ze af en geeft ze aan de economische moslimmannen. Het SP complot.

  1. Pimsch

   Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  2. ikweetwatikwil

   Zo is het Anna. Als we het over een complot hebben, zit Roeme in het grootste complot ooit. Namelijk 1 Europa en de stroom “vluchtelingen”

 6. Wachteres

  Als ik het goed begrijp, is Roemers dus tegen een scherper asielbeleid.

  Dat wordt niet op de SP stemmen.

  [Heb ik nog nooit gedaan, trouwens].

  1. CJD

   Welke partijen hebben het meest voor het zeggen gehad de afgelopen jaren Wachteres??

   Dat waren de VVD en het CDA. Waarom geef jij een partij schuld die niet een keer ministers mocht leveren?

   1. halo1

    Nogmaals.. de VVD en het CDA werden naar links gezogen..met een minister van uw keuze was het allemaal nog veel erger geweest..

   2. Wachteres

    Ik reageer alleen maar op wat Roemers zegt, @CJD

 7. josef1952

  Het tekent de man en de partij die hij vertegenwoordigd, een clubje heimelijke communisten dat iedereen wil onderwerpen aan de staat. Om dat de te realiseren is een overdosis wantrouwen natuurlijk absoluut noodzakelijk

 8. Svetlana

  Roemer heeft volkomen gelijk. De VVD is niet meer dan een PVV light. Ze houden de zelfde walgelijk xenofobische opvattingen alleen dan vertaald in het ABN. De VVD is in feite nog opportunistischer. We zullen zien dat wanneer de volgende verkiezingen plaats zullen vinden, de VVD alle schuld van het ellende die ze veroorzaakt hebben in de schoenen van de Pvda zullen schuiven en de laatsten zijn blijkbaar te dom om dat überhaupt te begrijpen.

  Nederland gaat langzaam maar zeker de fascistische kant op

  1. Pimsch

   Misschien is de hele wereld welkom in uw land van herkomst.

  2. Pjotter

   Svetje, je heb weer in 1 ding gelijk, dom zijn ze bij de PVDA en ja je ziet ook dat PVV dadelijk samen met VVD in een nieuwe regering zitten.

  3. Niek Verheyen

   Als wingewest van de EUSSR en vazal van de marxisten kliek van Obama dan toch, Svetlana.

  4. toetssteen

   @Svetlana
   Kom dan maar op met de partijprogramma’s en de punten van overeenkomst….. U zult niet verder komen dan de ouderenzorg en in de ten uitvoerlegging van een en ander denken beide partijen zult u zien dat er zelfs dan een wereld van verschil tussen zit.

 9. Beukman

  Roemer besluit met: “Dat kan niet anders.” Bewijzen voert hij niet aan.
  Daarmee is zijn hypothese een complottheorietje van het gehalte dat we op DDS ook regelmatig aantreffen. Hardmaken of terugnemen, zijn Roemers opties.

  1. Svetlana

   Sommige dingen zijn gewoon te achter halen met logisch nadenken. Ik weet dat dit een probleem is voor de meesten op een site als deze, en een probleem waar jij duidelijk ook last van hebt Beukman. Het is niet voor het eerst dat de VVD de schuld van hun ellendige kut beleid in de schoenen schuift van de ‘linkse ‘ coalitie partner. De VVD is net zo fascistisch als de PVV, maar dan veel opportunistischer. De enige reden dat ze hier überhaupt mee akkoord gaan is om de Pvda te schaden wat aardig lukt. Hierna zullen ze met alle plezier weer een coalitie met de PVV aanstaan zoals al eerder het geval was meneer met het selectief geheugen

   1. Wachteres

    Moeten we dit geklets maar voortdurend aanhoren?

    1. Beukman

     @W’resje
     Je hoeft echt niet alle reacties te lezen hoor. Het is geen examenstof of zo.

    2. Daniel

     Ja wachteres, maar dat weet jezelf ook wel, je zit hier al langer dan vandaag.
     En nu ga ik boodschappen doen, natuurlijk bij de:

     https://www.youtube.com/watch?v=NS99YqVZmWM&

     1. Wachteres

      O niet bij Albert Hein? Daar ga ik altijd naar toe.

      [Stilletjes naar LIDL, natuurlijk]

      I

   2. Beukman

    @Svetlana
    Wat voor alugekkies waar ook ter wereld geldt, geldt ook voor Roemer. Wie een theorie heeft waarin iets of iemand wordt beschuldigd, dient dit hard te kunnen maken. Als het er allemaal zo dik bovenop ligt dat de VVD een spel heeft gespeeld, zou dat toch niet zo moeilijk hoeven zijn?

    De VVD zal nu ongetwijfeld uitleg vragen, waarop Roemer weinig anders te doen staat dan zijn uitspraak te nuanceren, óf aan te tonen dat de krant van paffend Nederland hem verkeerd heeft geciteerd.

    1. V.K.

     -Ach Beuk.

     -Bij de VVD weten ze ondertussen ook wel hoe de leylijnen van de SP lopen, vrij voorspelbaar dus.

     -Zelfs Neelie Smit Kroes is in staat, zonder gebruik te maken van astrologen,om dit complottheorietje naar het rijk der fabelen te wijzen.

   3. Pjotter

    Svetje.

    Je ben weer lekker op dreef.

    Maar in 1 ding kon je wel eens gelijk krijgen.

    De volgende regering kon wel eens PVV + VVD worden, ik zie de VVD steeds meer richting PVV programma schuiven.

    Liefst zonder CDA want dan gaat het weer fout.

    1. CJD

     Sure! In dit politiek verdeeld landje zal een coalitie (wat het ook moge zijn) tussen twee partijen nooit meer lukken. Een coalitie waar de PVV deel uitmaakt zal wel zeker afhankelijk zijn van een derde partij.

     1. Pjotter

      CJD

      Als de PVV door blijft groeien moet het toch kunnen

     2. CJD

      ergens zal deze draagvlak vandaan moeten komen. Hoe meer de PVV groeit hoe sneller de VVD krimpt dus in feite veranderd er niks

   4. toetssteen

    @Svetlana
    Ik zou mijn kennis, als u die ooit bezat, eens op gaan halen. Want u weet niet eens wat fascisme is en dat er zelfs verschillende soorten zijn, dat in tegenstelling tot communisme.
    Iemand die pleit voor de macht aan het volk door democratische referenda, is verre van een fascist, eer het tegenovergestelde.

 10. CJD

  Natuurlijk ziet Emile zoals het ook daadwerkelijk is. De VVD is niet voor of tegen immigratie maar slechts opportunistisch. Het enige waar vvd politici van houden is geld en macht voor zichzelf en hun soorten. Ik weet niet of het hier bekend is dat er een ondernemer is met de naam Hennie vd Most die ontzettend profiteert over de rug van vluchtelingen en bewoners, en daar gaat het de VVD uitsluitend om. Politici die het verrijken van hun ondernemer en zakelui vriendjes als prioriteit zien (ook als de democratie eraan moet geloven.) De VVD is daarom een partij wat nog veel erger is in mijn ogen dan de PVV want die zijn tenminste consequent racistisch en xenofoob en tegen buitenlanders. Als de verkiezingen weer aankomen zal de VVD de Pvda dumpen als grofvuil en op opportunistische wijze alle schuld in de schoenen schuiven

  En het volk. Die is zo dom dat ze erin zullen trappen ook

  1. Mar

   De gemeente ontvangt eveneens geld voor de opvang.

   “Voor de opvang van de vluchtelingen ontvangt burgemeester Broertjes jaarlijks 2,8 ton – in de berekeningen wordt gewerkt met een maximale bezetting van 1.400 asielzoekers ‘zodat we niet steeds met wisselende aantallen hoeven te rekenen.’ Daarbovenop komt nog een vergoeding per bezette ‘pipo-woning’, zoals de huisjes op het vakantiepark worden genoemd.”

   Het COA huurt het park al een jaar lang op de maximale capaciteit terwijl door eerdere protesten het maximaal aantal opgevangen asielzoekers is teruggebracht van 1400 naar 700. Het park wordt dus maar voor de helft gebruikt.

   En niemand vraagt zich af welk bedrag de gemeente (VVD burgemeester) nu krijgt en wat de ondernemer vangt is onbekend.

   De complottheorie van Roemer is wellicht vergezocht maar of alles wat daar zich afspeelt over de hoofden van de inwoners heen het daglicht kan verdragen????

 11. Ni28

  Door de linkse kerk worden nooit dwingende maatregelen genomen wat tot situaties als deze leidt. Daarom heeft Nederland nu 17 miljoen inwoners. Hoeveel moeten het nog worden,50? Die mensen zijn knettergek dat zij leefbaarheid zo op het spel zetten. Aantallen en overheersende culturen maken dit land totaal kapot en onleefbaar. Wat hebben wij toch domme bestuurders in dit land, het enige wat voor hun nog telt is geld.

  1. Benignus

   Ni28, de bereidheid om vluchtelingen op te vangen wordt in dit land toch niet alleen bij de Linkse Kerk gevonden? Het beleid wordt nota bene gevoerd door een rechtse staatssecretaris.

   1. CJD

    Inderdaad! Om nota bene ondernemer Hennie vd Most met geld vol te proppen. Blijkbaar ben jij zo naief om te geloven dat een koelhartige ondernemers partij als de VVD dit uit liefdadigheid doet.

    Wat een grap!!!

    1. Ni28

     Ondernemers hebben ogen allen voor geld, zo is v d Most een goede voorbeeld van. Die man is financieel gered door de migranten. Wat er verder van komt interesseert hem niet en zo zijn er velen. En gesteund door de regering die daar graag misbruik van maakt. Moreel verwerpelijk.

   2. Ni28

    Het beleid wordt gevoerd door een regering gevormd door twee ideologisch zeer uiteenlopende partijen die beide willen blijven zitten. Dus de rechtse staatsecretaris voert een linkse beleid terwijl hij rechts denkt. Beide partijen hebben hun ziel verkocht om te kunnen regeren en dat doen zij over de ruggen van de burger.

    1. CJD

     Voor de verandering Ni28 kan ik je hier wel gelijk in geven, afgezien van je opmerking dat de VVD hier links beleid voert.

     Het beleid van de VVD is opportunitisch en heeft slechts het doel om deze geldgierige blaaskaak te verrijken en precies dat is ook het punt van Emile Roemer.

     We kunnen er zo te zien wel overeens zijn dat de VVD een partij is dat slechts oog heeft voor macht door haar geldgierige achterban zo veel mogelijk te verrijken, en dat de PvdA (door andere belangen) hierin mee gaat. Het lijkt mij dan ook strageisch gezien heel realistisch dat deze partij de coalitie Partner alle schuld in de schoenen zal schuiven door te stellen dat ze “gedwongen zijn” Maar dit nooit zelf hadden gewild. Dat is uiteraard een voorspelling Maar eentje dat zo doorzichtig en voorspelbaar is dat een 5 jarig Kind dit nog wel zou kunnen voorspellen

     1. CJD

      En ik weet zeker dat er velen zullen zijn die hierin zullen trappen ook

   3. Ni28

    Bovendien, Begninus, opvangen van politieke vluchtelingen is altijd wenselijk. Volksverhuizingen daarentegen niet, dat is uiteindelijk voor niemand goed.

 12. Ni28

  Roemer is een communist en die zijn net als de fascisten ongewenst.

  1. CJD

   Bewijs?

  1. CJD

   Baracudanls?

   Nooit van gehoord maar in elk geval verontruststellend hoe jij jezelf voor aap zet door goedkope blogs te gebruiken als onderbouwing van je dogma

   1. Benignus

    Veel dogma zag ik er niet in CJD, ik vond het gewoon een leuk artikeltje.

 13. Svetlana

  Off topic:

  De leider die wij allemaal lijken te HATEN en verguizen in het westen roept op tot een eigen Palestijnse staat en zal daardoor ongetwijfeld op toenemende steun kunnen rekenen van linkse Nederlanders, Duitsers en zelfs Amerikanen die de criminele bende genaamd IsraHEL het liefst willen zien verdwijnen. Wat mij betreft gaat deze maatregel echter niet ver genoeg, aangezien ik het liefst Jerusalem een Palestijnse stad wil zien worden.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/vladimir-putin-says-russia-will-fight-for-the-right-of-palestinians-to-their-own-state-10141902.html

  1. CJD

   Svetlana

   Niet al te zelden vind ik je anti Israël politiek doorgeschoten met een neiging tot anti semitisme. Ik ben voor 100% tegen Netanjahu en ook voor een Palestijnse staat maar om Israël helemaal zien te verdwijnen ben ik het NIET mee eens.

   Zullen we trouwens on topic blijven?

   1. Svetlana

    Israhel heeft ISIS gecreeërd cjd en is daarom ook direct schuld aan de vluchtelingen stroom. Zoek dit maar op

    1. V.K.

     -@Swetlana,

     -knap van jou om in een paar zinnen, to the point en geactualiseerd duidelijk te maken dat israel aan z’n eigen ondergang werkt.

     -Daar kan antisemiet/complottertje Simon nog een puntje aan zuigen met zijn ellenlange betogen welke terug gaan tot in de oudheid.

     Simon Brouwenstein

     18 augustus 2015 at 22:43
     .

     De link, beste Suijkerbuijk, legt treffend de situatie van het Israel en het Palestijnse volk bloot. Zelden zo’n rake beschrijving van de feitelijke situatie gelezen.
     De Frisians en de Israëliërs hanteren dezelfde redenering: op grond van een mythologisch religieus boek van 20 eeuwen oud worden rechten geclaimd op grond waar helaas andere mensen zijn gaan wonen. Voor gelovige Joden, christenen en Frisians is dat een valide redenering maar ze hebben niets te maken met het vigerende volkenrecht. Het volkenrecht gaat ook niet uit van vage begrippen als volken en rassen, men gaat uit van reële mensen die recht hebben op een menswaardig bestaan. De stichting van de staat Israel was een historische vergissing, maar dat gold ook van Rhodesie, de V.S. en Oekraïne, om maar eens wat willekeurige voorbeelden te noemen. Op enig moment wonen mensen op een bepaalde plek en dan ontstaat een feitelijk recht van bestaan. Daarom heeft Israel recht van bestaan en recht op veilige grenzen maar het Palestijnse volk evenzeer. Daarom heeft Israel de plicht mee te werken aan een faire tweestatenoplossing en het feit dat ze dit verdomt is zowel zeer laakbaar als op termijn rampzalig voor het Joodse volk die zo zijn volgende diaspora organiseert.

     1. Beukman

      @VK
      Dat Israel een twee-statenoplossing dient te steunen is een politieke opvatting, die ik overigens deel.
      De voorspelling dat de staat Israel zichzelf ten gronde richt door niet aan die oplossing mee te werken deel ik niet, maar ik ben nu eenmaal een optimistisch mens. Kan je me uitleggen wat er antisemitisch is aan Simons uitspraak?

     2. V.K.

      -Ach, optimisten, deze weten haarfijn wat zij achteraf tegen hun vrienden gezegd zouden hebben. maar ja, dan is het te laat.

      -Nou Beukman, ik zou zeggen koester je vriend en zie wat je wilt zien.

     3. Beukman

      @VK
      Ik tast in het duister over wat je nou eigenlijk wil zeggen. Ik vind het woordje “antisemiet” een nogal zware beschuldiging, maar begrijp nu dat ik haar maar het beste kan beschouwen als een losse flodder.

     4. V.K.

      -@Beukman

      9 oktober 2015 at 15:27

      -Je bent een optimist in hart en nieren.

     5. Beukman

      @VK
      Een optimist tegen beter weten in zelfs. Maar waaruit blijkt nou dat Simon een antisemiet is?

     6. Benignus

      Je vraagt teveel aan V.K., beste Beukman. V.K. kaffert me al zolang ik hem ken uit voor antisemiet (en nog meer van dat fraais) maar is ronduit te dom om dat ook maar bij benadering te onderbouwen. Dat is de reden waarom ik deze onnozele puber negeer.
      Zijn enige kwaliteit is het over de schutting kunnen werpen van drollen.

     7. V.K.

      -@Benignus 17:38

      -Ik heb het over Simon,jou ken ik pas zo’n 3dagen

      -Dat jij, Benignus op de bres springt voor Simon doet mij vermoeden dat het iets met belangenverstrengeling van doen heeft.

      -Vind jij Simon ook zielig?

     8. Beukman

      @Benignus, 17.38
      Ach, ik mag die VK wel, hij is niet zo’n meeloper als de meesten hier. Jammer dat ie wél meeblaat met de schaapjes die kritiek op het handelen van Israel verwarren met antisemitisme, wat toch echt iets heel anders is. Ik had gehoopt dat hij duidelijkheid kon verschaffen. Helaas pindakaas.

     9. Beukman

      VK schrijft:
      “Dat jij, Benignus op de bres springt voor Simon doet mij vermoeden dat het iets met belangenverstrengeling van doen heeft.”

      Je staat op het punt om een groot geheim op tafel te krijgen, VK! 🙂

     10. V.K.

      -@Beuk,

      -Ach, slechts complottertjes zien er een geheim in, maar ja die zien overal een geheim complot ,of zijn ze op(bruin) spoor.

      -Simon heeft zijn zorgvuldig gekozen en zelden met hem oneens zijnde naïeve vriend Benignus in huis genomen om de door hem in het wild achtergelaten , door mij over de schutting geretourneerde keutels te ruimen zonder zelf bruine handen te krijgen.

 14. Pimsch

  Deze kwalijke roddel doet me meteen denken aan de propaganda van Goebbels.
  In 1939 vertrekt het passagiersschip St. Louis met 900 Joden uit de haven van Hamburg. Zij hoopten via de Cubaanse hoofdstad Havanna geldige visa voor de VS te krijgen. De Cubaanse autoriteiten weigerden de vluchtelingen toe te laten. Ook de VS hielden hun grenzen gesloten, zodat het schip onverrichterzake terug moest keren naar Europa.
  De reis was in feite een sluw plan van Jozef Goebbels om aan te tonen dat de Joden nergens welkom waren.

 15. CJD

  Iedereen die hier ondoordacht en kortzichtig weer op de SP afreageert zou ik graag willen herinneren aan de jaren 80 waar het nota bene Jan Marijnissen was die het CDA /VVD beleid van destijds bekritiseerde Nederland gewaarschuwd heeft op de gevolgen en effecten van massa immigratie. In die zin dacht Marijnissen voor zijn tijd heel ver vooruit. Als men daar een voorbeeld aan had genomen waren schreeuwerige rechtspopulisten als Fortuyn en Wilders overbodig geweest.

  1. Terzo

   Hou toch op met die valse voorstelling van zaken, toen de gehele politiek correcte goegemeenschap daarna over Marijnissen heenviel wisten die SP schijthuizen niet hoe snel zij hun keutel weer in moesten trekken.

 16. Bromsnor

  Roemer heeft te diep in het glaasje gekeken toen hij deze uitspraken deed. Laten we het daarbij maar houden.

  1. Wachteres

   Lijkt me een logische verklaring.

   Hij houdt wel van ‘gezelligheid’ vermoed ik.

 17. Seneca

  Jan van Eechoud heeft zijn verbazing uitgesproken dat op het linkse tuig op DDS schrijft, er telkenmale wordt gereageerd. doe dat toch niet. op het artikel over de stenen gooiende palestijnen wilde ik ook op een links stuk vreten reageren, maar ik heb mijzelf tegengehouden. als zij geen reactie krijgen dan verdwijnen ze wel.

  1. Benignus

   Heel verstandig, beste Seneca, het was voor iedereen al duidelijk dat een inhoudelijke reactie niet tot uw mogelijkheden behoort. Als je steeds op de tenen moet lopen word je snel moe.

   1. Wachteres

    Voor iedereen duidelijk? Nee hoor..

    De enige die de behoefte voelt om anderen neer te halen, bij gebrek aan eigen argumenten, ben jij.

    Zwak, zwak, zwak….

 18. robiekop

  Zou zo maar eens kunnen. Net zoals die zogenaamde aanval op asielzoekers in Woerden in scène is gezet met als doel om wat verontwaardiging los te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.