Stapt Rand Paul binnenkort uit race voor presidentschap?

Het gaat niet zoals gepland met Rand Paul, de Republikeinse senator uit de staat Kentucky. Toen hij aankondigde een gooi naar het presidentschap te zullen doen ging iedereen (hijzelf zeker) er vanuit dat hij a) hoge ogen zou gooien en b) bakken met geld zou inzamelen. De werkelijkheid blijkt weerbarstiger.

Rand doet het namelijk alles behalve goed in de peilingen. Volgens de meeste peilingen moet hij genoegen nemen met 3 procent tot 5 procent; dat is niet eens bijna genoeg om de uiteindelijke kandidaat te worden van de Republikeinse Partij. Je moet nu minimaal tien procent peilen, en meer is beter. Rand zit daar niet alleen ver onder, maar heeft ook nog eens bijzonder weinig zicht op een beter resultaat. Hij staat nu al een tijdlang op dit percentage, er zit totaal geen beweging in.

Dat is problematisch voor de senator, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat hij niet één strijd uitvecht, maar twee. Hoewel hij een gooi naar het presidentschap doet moet hij zijn senaatszetel volgend jaar ook verdedigen – tenminste, als hij geen president wordt (en daar is iedereen onderhand wel van overtuigd). Op dit moment heeft het er alle schijn van dat zelfs dat laatste doel – zijn zetel verdedigen – lastig wordt. En dus dringen zijn vrienden in de Republikeinse Partij er bij hem op aan om zijn presidentiële avontuur te laten voor wat het is en vol voor verdediging van zijn zetel te gaan.

After winning a hard-fought battle to get his name on two ballots, Paul’s establishment allies are pleading with him to pick one race and stick to it. Politico reports that Senate Majority Leader Mitch McConnell (R-KY) has met with Sen. Paul with “increasing regularity” over the last few weeks to discuss his flailing Presidential bid and the safety of his Senate seat.

Eén van de redenen dat Republikeinse leiders zich grote zorgen maken over Rands senaatszetel is dat hij nog maar $156,590 heeft opgehaald. Zoals Ted Jackson, een voorname Republikeinse strategist uit Kentucky, zegt is dat een deplorabel resultaat: het is een laagbedrag voor een kandidaat voor het House of Representatives, laat staan voor een zittend lid van de Senaat.

Uit peilingen in Kentucky blijkt dat het zelfs niet duidelijk is dat de senaatszetel in Republikeinse handen blijft. Geen wonder dus dat Republikeinse leiders zich ernstig zorgen beginnen te maken en willen dat Rand zijn zetel verdedigt en zijn presidentiële avontuur beëindigt.

Als dat inderdaad gebeurt is Rand Paul de derde bekende kandidaat die uit de race stapt voor de voorverkiezingen zijn begonnen. Rick Perry (oud-gouverneur van Texas) en Scott Walker (gouverneur van Wisconsin) gingen hem al voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. toetssteen

  http://www.washingtontimes.com/news/2015/oct/23/rand-paul-hillary-clinton-was-bugging-obama-interv/

  Zal hem niet in dank zijn afgenomen….., door Clinton wel te verstaan. Polls, mensen kijken er beter niet naar. Voor u het weet kiest u iets strategisch waar u de jaren daarna stevige spijt gaat krijgen.

 2. Wouters

  Het zou zonde zijn, wanneer Paul uit de race stapt. Ik persoonlijk zie hem vele malen liever dan die clown van een Trump.

  1. toetssteen

   @Wouters
   Waarom is Trump een clown?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.