Toen de nood bijzonder hoog was, werd deze jongedame gered door een anonieme held. Nu probeert ze hem op te sporen

Uit het niets doemde een groot gevaar op, maar even zo onverwacht stond haar reddende engel ook paraat.

Het was vanuit het niets dat de 30-jarige Kaitlyn Regehr tijdens een ritje met het openbaar vervoer richting huis werd lastiggevallen door een vervelende man. En niet zomaar lastig gevallen; de man had het op haar gemunt en wilde haar aanranden. Hij was alvast begonnen met het betasten. Kaitlyn stond doodsangsten uit.

Maar Kaitlyn had een geluk dat vele andere vrouwen in vergelijkbare situaties niet hadden: iemand in de nabije omgeving was daadwerkelijk moedig genoeg om de dader te confronteren met z’n onacceptabele gedrag. Kaitlyn vertelt er vol lof over:

“Aan de man op de 207 bus gisteravond (lang, donker en flink met de baard): dank dat je er iets van zei toen die man me beetpakte. Bedankt dat je volhield dat dit echt niet acceptabel was. Maar bovenal: bedankt dat je hem bevroeg over de vrouwen in zijn leven. Zijn moeder, zijn zus… Je zei: “Ze zou je zus kunnen zijn. Ze ís iemands zus,” en door dat te doen maakte je een mens van mij. Je maakte van ons een gemeenschap.”

10622806_10205013042070152_3630676072824535421_nDe niet-aflatende woordenbrij van haar reddende angel sorteerde effect: niet lang daarna begon de aanrander van Kaitlyn z’n acties te overpeinsen en stopte uiteindelijk waar hij mee bezig was. “Jij keek niet weg, jij nam een positie in. Je hebt er iets van gezegd,” besluit ze in een serenade aan haar onbekende redder.

Maar nu ze eenmaal van alle schrik bekomen is, wil ze er graag nog eens over praten met de man die haar behoedde voor iets vreselijks. Ze zou hem dolgraag een biertje willen aanbieden in een café, maar er is één probleem: ze weet niet hoe haar barmhartige Samaritaan heet. Of waar hij woont. Dus is ze een zoektocht naar hem gestart. Haar verhaal heeft zoveel mensen geïnspireerd dat ze zelfs op de radio heeft mogen oproepen dat haar reddende engel echt wel een groot bedankje verdient:

Screen-Shot-2015-10-09-at-18.06.20Wie zou Kaitlyns anonieme redder zijn? En waar zou hij zich ophouden? Wat denk jij?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.