VVD: geen asielzoekerscentrum in achtertuin van premier Rutte

De VVD heeft er een stokje voor gestoken dat er mogelijk een azc komt in de spreekwoordelijke achtertuin van premier Rutte. De liberalen willen hun leider dat niet aandoen.

De Telegraaf legt uit:

Waar VVD-minister Blok (Wonen) in heel Nederland naarstig op zoek is naar complexen om vluchtelingen op te vangen, blijft een prachtlocatie bij hem om de hoek voorlopig onbenut. In de chique Haagse wijk Benoordenhout, waar ook premier Rutte woont, heeft de lokale VVD de komst van asielzoekers geblokkeerd. De liberalen voeren al maanden strijd in het college van burgemeester en wethouders van de hofstad om te voorkomen dat in de Julianakazerne vluchtelingen worden opgevangen.

Opvallend, omdat minister Blok er geen enkele moeite mee heeft om talloze nieuwe vluchtelingen onder te brengen in dorpen en buurten waar ‘gewone’ Nederlanders wonen. Wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) zegt dat hij de afgelopen jaren verschillende keren geprobeerd heeft om de kazerne te gebruiken om vluchtelingen op te vangen. Iedere keer weer stak de VVD daar een stokje voor.

Dit terwijl minister Blok volhoudt dat hij de kazerne best wil gebruiken.

Fractievoorzitter van de VVD in de Haagse gemeenteraad Martin Wörsdörfer schreef daar al het volgende over op Facebook:

“Vluchtelingen in de Julianakazerne is voor ons als collegepartij onbespreekbaar. Leek me goed dat hier namens VVD Den Haag te melden.”

Vorige maand braken er daadwerkelijk rellen uit in het Drentse plaatsje Oranje omdat inwoners niet blij waren met de komst van 700 extra vluchtelingen in het lokale azc. Volgens de regering was daar echter niets aan te doen; iedereen moet offers brengen om de asielzoekers te helpen.

Nou ja, iedereen behalve de VVD en premier Rutte dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. halo1

  Mooi zo.. laat de PVV maar verder uitzoeken hoe het verder staat met die AZCs in de omgeving van politici…dan doen ze goed werk!

 2. Bromsnor

  Het zijn geen echte “vluchtelingen” maar immigranten die vanuit veilige landen in de regio(b.v Turkije of Libanon) en veilige landen in Europa naar Noord Europa trekken omdat de ruime uitkeringen en sociale voorzieningen een grote aanzuigende werking hebben.

  Voor 80% jonge mannen. Wat ze “meenemen” naar Europa is o.a hun gebruikelijke negatieve houding tegenover vrouwen, homo’s, christenen en joden.

 3. Aa

  Onze politici worden bang. Vanmorgen Teeven en Bernt Schneiders (baas van alle burgemeesters) te gast bij WNL. Beide zaten daar kennelijk voor andere zaken maar konden het niet nalaten om Wilders en zijn aanhangers even weg te zetten.
  Het kwam er op neer dat alles wat ‘zij’ deden goed was en in het belang van de burger.
  ‘Zij’, de bestuurders, snappen het dus nog steeds niet. Daarom zal de PVV nog wat meer groeien. Of de heren het nu leuk vinden of niet.

 4. poldi

  Volgens de actuele thermometer van MDH is de PVV na 1 dag ten koste van de VVD en in mindere mate de PvdD alweer 2 zetels gestegen en dat bovenop de 37 zetels van afgelopen zondag.
  Als dit zo doorzet dan zie ik aanstaande zondag de PVV bij MDH de 40-zetels grens passeren.
  Dus Hans de Boer (VNO), Buma (CDA) en meerdere in paniek geraakte politici ga aub door met jullie hetze tegen Wilders.

  1. Terzo

   Als de VVD hier mee weg gaat komen gaat dit hun stemmen kosten, waar vind ik overigens die actuele thermometer van de Hond op zijn peilpagina?

   1. poldi

    Beste Terzo hier is de link

    http://peil.ooip.nl/widgets/temperature

    1. Terzo

     Thanks poldi….

     1. Mistgabel

      Waarom MOET iedereen offers brengen dan?

      Van wie dan?

 5. poldi

  Oproep
  ======
  Beste mensen in Nederland – we hebben een toestroom van gemiddeld 3000 migranten per week.
  Dit impliceert dat we 4 opvangcentra van 750 opvangplaatsen per week moeten openen….
  Mocht u nog een leegstaand gebouw weten in uw directe omgeving, dan kunt u dit melden aan de COA in Rijswijk.
  Bij voorbaat dank en een tien voor uw participatie gedrag!

 6. zomaar

  kijk hier lezen wij de handel en wandel , van ons door zichzelf verheven elitekorps, plaats genoeg toch niet bij hen!!! .

  liever zadelen zij er de stemmer hiermee op .

 7. Wim

  Hitler zat met zijn aanhang in zijn villa in Beieren ook ver van het oorlogsgeweld.

  1. zomaar

   ook dit was volgens hem en alle socialisten , normaal .

   zoals de zichzelf noemde socialisten van nu , het normaal vinden om de ellende over de burger bevolking uit te strooien .

 8. poldi

  Copy & Paste
  ========
  Dankzij de populisten weten de boven-ons-gestelden weer dat er ook nog een Volk is. Zonder populisten was heel NL nu al volgeplempt met azc’s. Moraal van dit verhaal: goed dat er populisten zijn!

  1. Wachteres

   “….heel NL nu al volgeplempt met azc’s”.

   Behalve natuurlijk in de achtertuin van de premier en ook niet buurt van de
   ‘grachtengordels’.

   Als wij zeggen, ‘dat willen we niet, zo’n AZC in mijn buurt’, dan zijn we racisten of islamofoben.

   Ik ben ook al gebeld of wij een vluchteling in huis wilden nemen. Mijn antwoord was kort maar krachtig: “Nee, dank u”.

   Maar ik heb dan ook het recht om dat te weigeren. Ik ben tegen de instroom van miljoenen vluchtelingen, waarvan de regering zich niet eens druk maakt of het wel vluchtelingen zijn.

   Rutte zou de eerste moeten zijn die een vluchteling in huis neemt. Merkel heeft openlijk gezegd dat zij zelf nooit een vluchteling in huis zou nemen. Maar ze heeft bewondering voor mensen die dat wel doen.

 9. CJD

  Typisch wereldvreemd en elitaire VVD politiek. Dat er nog mensen zijn die op op zo’n partij stemmen is mij een raadsel. Dit is toch niks nieuws? Zo is de VVD ALTIJD al geweest

 10. Viertel

  Deze houding van Blok (VVD) is vergelijkbaar met die van Femke Halsema (GroenLinks). Zij predikte de multiculturele samenleving, maar plaatste haar eigen kinderen wel mooi op een witte school.

  VVD en GroenLinks: het lijken 2 verschillende politieke werelden, maar in de aard zijn ze met hetzelfde sop overgoten. Dwangmatig hun opvatting aan anderen opleggen, desnoods met verbaal geweld en juridische regeltjes de mensen door de strot duwen. Maar o wee, als ze met eigen beleid geconfronteerd worden. Dan kronkelen ze zich in duizend bochten om eronder uit te komen. Geldt trouwens ook voor D66. Stelletje nepliberalen !

  1. Seneca

   @Viertel
   Helemaal correct! Edoch u vergeet te vermelden dat Halsema haar kinderen in eerste instantie wel op een ‘zwarte’ school’ heeft geplaatst. Toen werd zij met haar neus op de zwarte feiten gedrukt en toen heeft zij haar kinderen daar weggehaald. Ik kan dit niet bewijzen, maar ik ben van mening dat zij door haar geliefde moslims bedreigd is geworden want daarna kwam de motie om de islam geen haarbreed in de weg te leggen.
   Zij heeft toen ook (gelukkig wel) afscheid van de politiek genomen. Elke keer dat ik dat mens zag, holde ik naar het beroemde teiltje.

   1. poldi

    En wat dacht u van de motie van Femke Halsema opgesteld door dat vreselijke ventje Tofik Bibi “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is”. Alleen PVV en SGP stemden tegen. Verder het knuffelen van asiel- en gelukzoekers en de generaal pardonnen. Linkse politiek vooral die van GL is georganiseerde kanker.

  2. friese canadees

   @viertel
   Definitions of a socialist(=hypocrite):

   -Ik weet wat goed is voor jou!!;

   -YOU DO what I TELL you AND you DON’T DO as I do.

   -Ik neem UW EURO, U krijgt 10 cent terug (subsidie voor een of andere flut program) (enne NU DANKBAAR KIJKEN HE!)

   PS
   Ik garandeer U, mocht eea gillend uit de hand lopen daar bij jullie, dan zijn die soc. het eerst bij de exit(denk mei 1940)

   Ware lijders.

   Met excuses voor het stuntelige taal gebruik

 11. V.K.

  -Het is dus niet zozeer Rutte , maar de plaatselijke VVD welke de komst van vluchtelingen in Benoordenhout saboteert , benieuwd of v.Aartsen straks in de gemeenteraad deze VVD wijk net zo hard en direct optreed als in Duindorp.

 12. Gielah

  Ik ben nog steeds helemaal ontdaan over de enorme lijst van al bestaande azc´s, die meneer Wilders opsomde… en de daarop volgende lijst van centra die nog komen gáán.
  Ik dacht steeds: dat kan toch niet wáár zijn?
  En waar die centra dan ook komen… het zijn er véél te véél!
  Dit is waanzin!
  Dit is het einde van Nederland!
  Het einde van onze veiligheid, het einde van onze cultuur en het einde van onze tóch al zwaar door Brussel aangevreten welvaart.

  En als het nu nog allemaal echte vluchtelingen waren…. maar dat zijn het dus niét, hè?

  Hoeveel kazernes hadden de Moffen indertijd in de jaren ’40-’45?
  Wedden dat het er aanmerkelijk minder waren dan die azc’s nu?

 13. Ni28

  “De liberalen willen hun leider dat niet aandoen”.
  Dit is tekenend voor de Haagse elite. Al die mensen die mond vol hebben van het nut om migranten te laten komen blijven zelf buiten schot. Daar zorgen zij wel voor en de gewone burger mag het weer zelf opknappen. Het is een schandalige toegeving van hoe het in praktijk gaat. Dat praat makkelijk hoe je een ander slachtoffer maakt van eigen waanideeën.

 14. Terzo

  Dit wordt voor Wilders natuurlijk prijsschieten een dezer dagen in de TK, wanneer hij terug is uit Australië.

 15. Ni28

  Dit is weer een steuntje voor de PVV die de VVD bijdraagt. Rutte en consorten zouden het voorbeeld moeten zijn voor al die laagopgeleide mensen die door hun domheid zich tegen de migranten keren want zo wordt door de elite gedacht. Een voorbeeld heer Rutte daar wachten wij op. En volle Wassenaar en Laren zou ook goed helpen. Maar daar zij natuurlijk d mogelijkheden niet daar is al eerder voor gezorgd.

 16. Daniel

  Die vreemde vluchtelingen en welvaartszoekers kunnen ook beter tussen het gewone volk geplaatst worden. Waar mensen wonen waarbij het geld klotst tegen de plinten is het verstandiger geen vluchtelingen te plaatsen. Daar krijgen die Afrikaantjes en Arabische typjes maar rare gedachten van.
  Gewoon tussen de Nederlandse steuntrekkers en zware shag van de Lidl rokende paupers plaatsen, die gekleurde steunzoekers.
  Het gewone volk kan beter tegen het vreemde volk dan de welgestelden, en dat is ook zo. Want de onderlaag van Nederland kan beter met zulk soort mensen omgaan.
  En je doet de vluchteling er ook geen plezier mee, wat moet die met golfbanen, hockeyclubhuizen en BMW garages in de buurt.

  1. Viertel

   Ho, ho, Daniel, wat is dat nou voor denigrerend gepraat over “onze” vluchtelingen? Die zijn anders wel hoog opgeleid, hoor. Hartchirurgen, tandartsen, dat soort niveau. Hebben Rutte en Asscher zelf gezegd. Deze intellectuelen passen juist prima in de Benoordenhout, Bloemendaal, Laren, Wassenaar en andere welgestelde wijken en dorpen.

 17. Wachteres

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/10/Britse-media-zwijgen-over-in-eigen-land-losgebarsten-moslimoorlog-tegen-christenen

  Britse media zwijgen over in eigen land losgebarsten moslimoorlog tegen christenen

  ‘Pakistaanse christenen hoeven niet meer hun land te ontvluchten, want Engeland is inmiddels net zo erg’ – Veel Britse moskeeën hebben inmiddels hun eigen geheime politie, vormen samen een landelijk netwerk

  En dit gaat hier ook meer en meer gebeuren. wij mogen geen kritiek hebben op de islam – daar zal ongetwijfeld een wet voor komen – maar het islamitisch geweld tegen andersdenkenden, vooral tegen tot het christendom bekeerde moslims, zal zoveel mogelijk worden verzwegen en toegelaten.

  Daar is maar één verklaring voor: geld en olie.

 18. Seneca

  Dit doet mij denken aan de jaren dertig toen Wilhelmina (die tijdens het huwelijksfeest van Juliana en Bernard in Amsterdamse Stadsschouwburg er sterk op aandrong het Horst Wessellied te zingen) als reactie op een azc voor Joden in Ermelo verklaarde, dat zij geen Joden in haar achtertuin wilde zien. Jammer voor moslims, als die toen gekomen waren dan waren zij door hun antisemitische instelling, wel in de achtertuin welkom geheten. Wat een land.

 19. Wim Vreeswijk

  Typisch VVD. Als het hun eigen portemonnee of behuizing gaat raken, dan worden ze plots rechts. Onbetrouwbare club dus!

 20. Wim

  Hallo Geert het is hier ook gieren van het lachen. De Volkskrant komt met een S(linkse) advertentie dat jij moet samenwerken met andere partijen. Een zekere partijloze Rob Geurts (toen lagen we helemaal in een deuk met deze partijloze krant) heeft een advertentie gezet. Echt de paniek is groot bij links. Goebbels zei het al, je moet de mensen de mond snoeren door ze deelgenoot te maken van je beleid. In dit geval wanbeleid.

  1. toetssteen

   @@Wim
   Als dat dezelfde is als die ook commentaar gaf op de Joop (laatstelijk is hij nauwelijks meer actief), dan staat dat garant voor wartaal.

 21. josef1952

  Kijk dat komt er nou van als je met links in één kabinet wilt zitten, je hanteert in no-time dezelfde waarden en normen als die salon-socialisten!! Héél jammer, ik denk -achteraf- dat de VVD met Rita Verdonk beter af was geweest (Nederland ook waarschijnlijk). Vermoedelijk had zij, met steun van PVV de grenzen dan allang gesloten, en had sjiek Benoordenhout niets te vrezen net zoals Oranje, Gilze-Rijen, Nijmegen, Rotterdam ……….etc. etc..
  De prijs voor het Lidmaatschap aan de EU wordt toch wel érg hoog, en dat bedoel ik dan niet uitsluitend in Euro’s.

 22. papa charlie

  Dus ook voor Mark Rutte geldt: NIMBY !

 23. JanKorneeldeWit

  Mensen ik kan het maar niet vaak genoeg herhalen; stem contrair zittende elite. De pluchekleverts moeten nodig eens aan den kont getrapt worden. Megalomane goedmensen en sociaal-uitgevers uit andermans portemonnaie moeten zo snel mogelijk aan de kant gezet worden. Steun en horigheid aan Brussel kan niet vlot genoeg gesaboteerd worden!

  Weg met Trutte!! Leve de PVV!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.