Ze droeg een foto van een vrouw haar hele leven bij zich. Nadat ze zich afvroeg waarom, kreeg ze eindelijk antwoord

Als baby vormde ze een bond met de vrouw, maar daarna zag ze haar nooit meer. Of toch?

De nu 38-jarige Amanda Scarpinati heeft haar hele leven gezocht naar een verpleegster. Waarom? Omdat zij haar leven redde toen Amanda nog een baby was. Door een uiterst onfortuinlijke val op een verwarmingselement kreeg ze verschrikkelijke brandwonden die het toen jonge meisje makkelijk het leven gekost hadden kunnen hebben.

Gelukkig deed zuster Susan Berger die dag dienst, en zij zwachtelde en verzorgde de zwaargewonde baby met liefde. De foto’s van de liefdevolle behandeling van de geschrokken, maar gekalmeerde baby zijn daarna de wereld gaan betekenen voor Amanda:

11224330_10206679520722528_1543407074791511823_nEn niet alleen baby Amanda was ontroerd, ook op Susan had de verpleging van het jonge meisje een diepe indruk achtergelaten:

“Ze was zo goed. Ik weet nog dat ik haar heel lang heb vastgehouden. Ik was vertederd, compleet vertederd.”

Amanda heeft de foto altijd bij zich gedragen, en is jarenlang op zoek geweest naar Nancy. Om haar te bedanken voor het redden van haar leven. En toen dat 38 jaar na de bewuste val op de verwarming uiteindelijk gebeurde, biggelden de tranen over de wangen van beide dames:


.

Na de ontmoeting is Amanda’s leven radicaal veranderd:

“Ik heb me mijn hele leven afgevraagd ‘Waarom ik?’ Ik heb een leven lang alles gedaan om mijn littekens en mijn misvormde hand te verbergen. Ik heb nu het antwoord op die vraag gekregen. Het is om inspiratie, hoop, waardering te geven aan mensen die levens veranderen en bovenal voor mezelf om bevrijd en ontketend en niet langer beschaamd te voelen. Bedankt voor al je liefde en je steun.”

Screen-Shot-2015-09-30-at-10.07.46-AM

De vrouwen hebben toegezegd vanaf nu vriendinnen te blijven, en elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.