Ze ziet een mishandeld en verwaarloosd paard aan de kant van de weg. Wat ze dan doet, maakt haar in één klap een heldin

Eigenlijk wil ze gaan shoppen, maar in de berm ziet ze een stervend paard liggen. Ze is vastbesloten om hem te redden en zet alles op alles…

Kelsey Lodge is op weg naar de lokale vlooienmarkt als ze opeens iets vreselijks ziet langs de kant van de weg. In de berm loopt iets wat lijkt op een dier, maar haast onherkenbaar is. Ze stopt om beter te kijken, en haar vermoedens worden bevestigd: Het gaat om een paard. Het dier is er vreselijk aan toe. Het is extreem vermagerd, en meerdere zwellingen en littekens maken duidelijk dat het arme beest mishandeld en ernstig verwaarloosd is.

Screen Shot 2015-10-26 at 13.43.54

Hoewel Kelsey eigenlijk een dagje wilde gaan winkelen, kan ze het niet over haar hart verkrijgen om het paard zo achter te laten in de berm. Ze pakt het dier bij het holster en loopt met hem naar huis. Vier uur lang doet ze erover, maar uiteindelijk komt ze aan bij de boerderij van haar ouders. Daar verzorgt ze het verzwakte paard in de stal.

Kelsey was vastbesloten om het paard te redden...
Kelsey was vastbesloten om het paard te redden…

Maar hoewel het paard nu een nieuw, veilig thuis had gevonden, moest het zwaarste werk nog beginnen. Ze had onder meer een dichtgeslagen oog, gezwollen knieën en littekens van een zweep. Kelsey legt uit:

Dat iemand dit zou doen met een paard, en elke avond rustig naar bed gaat terwijl hij weet dat dit paard er zo aan toe is… En dat ze veilig bij ons in de stal was, betekende nog niet dat ze ook zou blijven leven.

Daarom besluit Kelsey om bij haar nieuwe paard te blijven slapen in de stal. Als Sunny (want zo heeft ze het paard inmiddels genoemd) zou komen te overlijden, zou ze in ieder geval niet alleen zijn. Kelsey doet nauwelijks een oog dicht en wordt elk uur wakker om te kijken hoe Sunny het doet, en dat houdt ze maar liefst vijf nachten vol.

Sunny was er vreselijk aan toe, maar sterkte langzaam aan dankzij Kelsey's verzorging
Sunny was er vreselijk aan toe, maar sterkte langzaam aan dankzij Kelsey’s verzorging

Gelukkig had Kelsey’s verzorging een positief effect. Stukje bij beetje werd Sunny steeds sterker, en genas ze van haar verwondingen. Ook kreeg ze eindelijk genoeg te eten, iets wat duidelijk al tijden niet was gebeurd – ze leek haast een skelet toen Kelsey haar ontdekte.

Inmiddels is Sunny helemaal gezond. En was helemaal bijzonder is, is dat ze niet mensenschuw is. De meeste dieren die mishandeld zijn, houden hier voor de rest van hun leven een trauma aan over. Ook als ze bij een nieuw baasje komen, dat hen wel goed verzorgd, blijven ze erg bang voor mensen. Dat is niet het geval bij Sunny en Kelsey – het paard laat zich gewoon aaien en voelt zich compleet op haar gemak. Dat komt door de liefde en warmte die ze heeft gekregen van haar nieuwe baasje. Kelsey’s moeder vertelt:

Als ze mij ziet, denkt Sunny ‘eten’. Maar Kelsey betekent voor haar ‘liefde’.

Screen Shot 2015-10-26 at 13.46.57

En als je Sunny nu ziet, zou je haast niet geloven dat dit paard ooit op sterven na dood werd gevonden in de berm. Binnen een paar maanden is het dier van een zielig hoopje opgebloeid naar een prachtig, sterk paard. Dat is de kracht van liefde en goede verzorging!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Seneca

    Schandalig dat dieren zo mishandeld worden. Alle lof voor die jongedame.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.